369
Το θρίλερ για την τύχη του Κασόγκι συνεχίζεται με νέα επεισόδια | REUTERS

Μύλος με Κασόγκι: Σε πηγάδι το πτώμα του, λένε τώρα οι Τούρκοι εν αναμονή δηλώσεων Ερντογάν

Protagon Team Protagon Team 23 Οκτωβρίου 2018, 12:25
Το θρίλερ για την τύχη του Κασόγκι συνεχίζεται με νέα επεισόδια
|REUTERS

Μύλος με Κασόγκι: Σε πηγάδι το πτώμα του, λένε τώρα οι Τούρκοι εν αναμονή δηλώσεων Ερντογάν

Protagon Team Protagon Team 23 Οκτωβρίου 2018, 12:25

Σε μία ακόμη εξέλιξη στο θρίλερ της εξαφάνισης – δολοφονίας του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik μετέδωσε ότι η σορός του βρέθηκε μέσα σε  πηγάδι στην κατοικία του γενικού προξένου της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη.

«Αξιόπιστες πηγές από την υπηρεσία ασφαλείας της Κωνσταντινούπολης μου είπαν πως το πτώμα του Κασόγκι βρέθηκε σε ένα πηγάδι, που βρίσκεται στον κήπο της κατοικίας του σαουδάραβα γενικού προξένου», δήλωσε σύμφωνα με το πρακτορείο ο ηγέτης του Πατριωτικού Κόμματος (VATAN) Ντογού Περιντσέκ.

Η νέα αυτή εξέλιξη έρχεται ενώ ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει προαναγγείλει συνταρακτικές και λεπτομερέστατες αποκαλύψεις για τον θάνατο του Κασόγκι κατά τη διάρκεια ομιλίας του στους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος του, ΑΚΡ (δείτε τη ζωντανά στο link κάτω).

Σύμφωνα με τουρκικές πηγές, ο πρόεδρος της Τουρκίας θα παρουσιάσει αναλυτικά τι συνέβη στον Τζαμάλ Κασόγκι μέσα στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη.

Αλλες πληροφορίες αναφέρουν εξάλλου ότι τη δολοφονία διηύθυνε μέσω Skype κορυφαίος σύμβουλος του σαουδάραβα πρίγκιπα Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν που πρόσφατα οργάνωσε τις συλλήψεις εκατοντάδων μελών της ελίτ του βασιλείου, καθώς και του λιβανέζου πρωθυπουργού.

Πρόκειται για τον 40χρονο Σαούντ αλ Καχτάνι, τον «σαουδάραβα Στιβ Μπάνον», όπως τον αποκαλούν (κάνοντας την αντιστοιχία με τον υπερεθνικιστή πρώην σύμβουλο του Τραμπ) οι αντιφρονούντες στη Σαουδική Αραβία  για τις τακτικές επιθετικής χειραγώγησης της κοινής γνώμης και τις παρασκηνιακές κινήσεις του.

Ο Καχτάνι λειτουργεί ως υμνητής της βασιλικής οικογένειας στο Twitter υπογράφοντας ως Ντάρι («θηρευτής» στα αραβικά»). Σύμφωνα με το βιογραφικό σημείωμα στο λογαριασμό του στο Twitter, σπούδασε Νομική, έφθασε μέχρι το βαθμό του σμηναγού στην πολεμική αεροπορία της χώρας του μέχρι που προσελήφθη στις αρχές του 2000 από τον πρώην αυλάρχη Χαλέντ αλ Τουαίτζρι για να ηγηθεί μιας ομάδας που θα προστάτευε την δημόσια εικόνα της χώρας στα ηλεκτρονικά ΜΜΕ.

«Φέρτε μου το κεφάλι του σκύλου», φέρεται να είπε στους πράκτορες που είχαν συλλάβει τον Κασόγκι και τον κρατούσαν στο προξενείο. Σύμφωνα πάντα με πηγές των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, η ηχητική καταγραφή από την επικοινωνία μέσω Skype βρίσκεται στα χέρια του τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος αρνείται να την παραδώσει στους Αμερικανούς.

Σύμφωνα μάλιστα με το  Middle East Eye που επικαλείται πηγές με γνώση στις μυστικές υπηρεσίες, τα δάχτυλα του Κασόγκι εστάλησαν πίσω στη Σαουδική Αραβία ως τεκμήριο της εξόντωσής του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...