567
Κρύβονται έρωτας και το χρήμα; Ο Ζαν-Λυκ Μελανσόν μαζί με την υπεύθυνη σχεδιασμού των εκστρατειών του, Σοφία Σικίρου | Groupe d'action France Insoumise Gallargues le Montueux - Gard/Facebook

Ο Μελανσόν, ένα οικονομικό και ένα ροζ σκάνδαλο

Protagon Team Protagon Team 23 Οκτωβρίου 2018, 15:00
Κρύβονται έρωτας και το χρήμα; Ο Ζαν-Λυκ Μελανσόν μαζί με την υπεύθυνη σχεδιασμού των εκστρατειών του, Σοφία Σικίρου
|Groupe d'action France Insoumise Gallargues le Montueux - Gard/Facebook

Ο Μελανσόν, ένα οικονομικό και ένα ροζ σκάνδαλο

Protagon Team Protagon Team 23 Οκτωβρίου 2018, 15:00

Η Γαλλία συνεχίζει να κινείται σε ρυθμούς Μελανσόν: λίγες ημέρες μετά τις περίφημες φράσεις που εκστόμισε ο ηγέτης του κινήματος «Ανυπότακτη Γαλλία» (La France Insoumise) που θύμισαν λίγο… Βασιλιά Λουδοβίκο ΙΔ’, ήρθε να προστεθεί και η αποκάλυψη από τη γαλλική ιστοσελίδα Mediapart τόσο για τις παράνομες ή μη δαπάνες μιας εταιρείας με την οποία συνεργάζεται, όσο και την πιθανή εξωεπαγγελματική του σχέση με την υπεύθυνη σχεδιασμού των εκστρατειών του και μυστικοσύμβουλό του.

Η ιστοσελίδα γράφει ότι, μετά τις εφόδους που πραγματοποιήθηκαν στα γραφεία του κόμματος του Μελανσόν από το Κεντρικό Γραφείο Αντιμετώπισης της Διαφθοράς και των Παραβάσεων –στο πλαίσιο δύο προκαταρκτικών ερευνών που άνοιξε η εισαγγελία του Παρισιού– βρέθηκαν ατασθαλίες σχετικά με πλασματικές θέσεις απασχόλησης συνεργατών ευρωβουλευτών, αλλά και υπέρογκες δαπάνες της προεκλογικής εκστρατείας του.

Αυτές τις δαπάνες διαχειρίζεται αποκλειστικά η 39χρονη Σοφία Σικίρου, πρώην διευθύντρια επικοινωνίας του Μελανσόν, υπεύθυνη της εταιρείας Mediascop.

Τα γαλλικά ΜΜΕ μιλάνε πλέον ανοικτά για την εξωεπαγγελματική σχέση που διατηρούν Μελανσόν και Σικίρου, καθώς όταν έγινε η έφοδος στο σπίτι του Μελανσόν, στις 7 το πρωί, η 39χρονη βρισκόταν εκεί….

Και να ήταν μόνο αυτό: η Σικίρου θεωρείται ύποπτη από τους γάλλους εισαγγελείς για εικονικά τιμολόγια και «περίεργες» δαπάνες.

Η Σοφία Σικίρου στην προεκλογική καμπάνια του Μελανσόν

«Υπάρχουν φήμες για διάφορες υπέρογκες δαπάνες κατά την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του Μελανσόν, όταν ήταν υποψήφιος για την γαλλική προεδρία, συνολικά περίπου 1.200.000 ευρώ, εκ των οποίων οι 120.000 κατέληξαν στην τσέπη της Σικίρου, η οποία κέρδισε 15.000 για κάθε μήνα από τους συνολικά οκτώ της ενασχόλησης της με την προεκλογική εκστρατεία του Μελανσόν», σημειώνει η ιταλική Corriere. Και τονίζει πως «ο εισαγγελέας του Παρισιού ερευνά εγκλήματα απάτης, κατάχρησης εξουσίας, πλασματικής εργασίας και παραβίασης εκλογικών κανόνων».

Στην συνέντευξη Τύπου, ωστόσο, που ακολούθησε, ποιος είδε τον Μελανσόν και δεν τον φοβήθηκε, όταν ρωτήθηκε για την φύση της σχέσης του με την Σικίρου:

«Έχω πολύ καλή σχέση μαζί της! Τι υπονοείτε ακριβώς; Αν θέλετε να πείτε ότι εκείνη είναι γυναίκα και εγώ είμαι άντρας και ότι ίσως εδώ υπάρχει κάτι, σας θυμίζω ότι είμαι εργένης! Καταλαβαίνω απόλυτα τι θέλετε να παραβιάσετε με την ερώτησή σας. Αλλά η ιδιωτική μου ζωή δεν σας αφορά! Αλλιώς θα μιλήσω κι εγώ για τη δική σας!», απάντησε με οργίλο ύφος.

O Ζαν Λικ Μελανσόν οργισμένος στη συνέντευξη Τύπου του κινήματος Ανυπότακτη Γαλλία (REUTERS/Benoit Tessier)

«Φυσικά, με ποιον περνάει τις νύχτες του ο Μελανσόν είναι δική του υπόθεση, εκτός φυσικά αν εκκρεμεί δικαστική έρευνα εις βάρος του και εις βάρος της εταιρείας Médiascop της κυρίας Σικίρου. Σε αυτό το πλαίσιο, η φύση της σχέσης ανάμεσα στους δυο τους αφορά στο δημόσιο συμφέρον και τότε παύει να είναι αποκλειστικά προσωπική κι ιδιωτική», σημειώνει με νόημα η Corriere.

Θυμίζουμε πως πριν από μερικές ημέρες, ο πολιτικός είχε προκαλέσει σάλο στην γαλλική κοινή γνώμη όταν σε βίντεο της έρευνας στα γραφεία του κόμματος του Μελανσόν, εικονιζόταν να κουνάει απειλητικά το δάχτυλο σε υπάλληλο της εισαγγελίας, κραυγάζοντας με περίσσια αλαζονεία: «Φύγε από μπροστά μου! Εγώ είμαι η Δημοκρατία, εγώ είμαι μέλος της Εθνοσυνέλευσης», έλεγε στο βίντεο το οποίο αποκάλυψε η Le Quotidien και η Libération.

«Μην με αγγίζετε κύριε, δεν έχετε το δικαίωμα να με αγγίξετε. Κανείς δεν με αγγίζει, είμαι ιερό πρόσωπο, είμαι κοινοβουλευτικός!» κραύγασε στη συνέχεια στους δικαστικούς λειτουργούς ο Μελανσόν, ο οποίος τελικά κατάφερε να εισέλθει στα γραφεία του κόμματός του, παρεμποδίζοντας το έργο των δικαστικών λειτουργών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...