249
H φωτογραφία που έκανε τον γύρο του Διαδικτύου με τους σπουδαστές να εξετάζονται υπό το φως των κινητών τους | Facebook/Εκλεγμένοι με την Πανσπουδαστική ΚΣ στον ΦΣ ΗΜΜΥ ΕΜΠ

Εξεταστική υπό το φως των κινητών – Μόλις επτά λεπτά κράτησε η διακοπή, λέει ο πρύτανης του ΕΜΠ

Protagon Team Protagon Team 27 Ιανουαρίου 2023, 13:31
H φωτογραφία που έκανε τον γύρο του Διαδικτύου με τους σπουδαστές να εξετάζονται υπό το φως των κινητών τους
|Facebook/Εκλεγμένοι με την Πανσπουδαστική ΚΣ στον ΦΣ ΗΜΜΥ ΕΜΠ

Εξεταστική υπό το φως των κινητών – Μόλις επτά λεπτά κράτησε η διακοπή, λέει ο πρύτανης του ΕΜΠ

Protagon Team Protagon Team 27 Ιανουαρίου 2023, 13:31

Την αντίδραση της πρυτανείας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου προκάλεσε η αποκάλυψη ότι κατά τη διάρκεια της σφοδρής νεροποντής την Πέμπτη, έπεσε το ρεύμα στη σχολή, με συνέπεια οι σπουδαστές του Τμήματος Μηχανολόγων – Μηχανικών να χρειαστεί να δώσουν εξετάσεις υπό το φως των κινητών τους.

Το θέμα ανέδειξαν φοιτητικές οργανώσεις, καταγγέλλοντας γενικά τις συνθήκες που επικράτησαν σε πολλές πανεπιστημιακές σχολές της Αττικής, εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό την Παρασκευή από τον πρύτανη του ΕΜΠ Ανδρέα Μπουντουβή, η διακοπή ρεύματος εξαιτίας της κακοκαιρίας που έπληξε την Αττική και πτώσης ρελέ, διήρκεσε μόλις επτά λεπτά.

«Ο “δράκος” του αφηγήματος είναι ότι η διακοπή ρεύματος, λόγω ρελέ, διήρκεσε 7 λεπτά σε ένα 3ωρο διαγώνισμα Μαθηματικών στη Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών, σύμφωνα με ενημέρωση από τους εξεταστές καθηγητές», τόνισε ο πρύτανης και πρόσθεσε με δηκτικό ύφος: «Επτά λεπτά είναι, βεβαίως, αρκετά για μερικές φωτογραφίες, αλλά λίγα για όσους φαίνεται ότι θα προτιμούσαν μπλακάουτ διαρκείας».

Ο πρύτανης ανέφερε, επιπλέον, με ειρωνικό ύφος στη δήλωσή του: «Αυτό που δεν ανέφερε το χθεσινό ρεπορτάζ είναι ότι οι εξεταζόμενοι (που έγραφαν υπό το φως των φακών των κινητών τηλεφώνων τους) ήταν βρεγμένοι από την κορυφή μέχρι τα νύχια λόγω καταιονιζόμενου νερού από την οροφή του αμφιθεάτρου και αναβλύζοντος από το δάπεδο καθ’ όλη τη διάρκεια της εξέτασης. Επίσης, ότι μερικοί εγκατέλειψαν την εξέταση επειδή “έμειναν” από μπαταρία κινητού, καθώς και ότι επιτηρητές και διδάσκοντες έσπευσαν στον παρακείμενο ναΐσκο και έφεραν κεριά, που όμως δεν μπόρεσαν να ανάψουν ελλείψει σπίρτων και αναπτήρων».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...