218
Κάτοικοι της Νέας Σμύρνης Λάρισας διαμαρτύρονται για την επέκταση της καραντίνας στις 24 Απριλίου | INTIMENEWS

«Εξαφανίζονται» από τα σπίτια τους οι Ρομά στη Λάρισα – Δύσκολη η ιχνηλάτηση

Κάτοικοι της Νέας Σμύρνης Λάρισας διαμαρτύρονται για την επέκταση της καραντίνας στις 24 Απριλίου
|INTIMENEWS

«Εξαφανίζονται» από τα σπίτια τους οι Ρομά στη Λάρισα – Δύσκολη η ιχνηλάτηση

Συνολικά 13 Ρομά από τη συνοικία της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα είναι θετικοί στον κορονοϊό. Οι εννέα από αυτούς ανήκουν σε μία οικογένεια, οι τρεις είναι μέλη άλλης οικογένειας, ενώ ο 13ος που έχει επιβεβαιωθεί θετικός, δεν ανήκει σε καμία από τις δύο οικογένειες και είναι ο πρώτος που αναζητούνται οι επαφές του για εξετάσεις κορονοϊού και ιχνηλάτηση.

Ωστόσο, με τον φόβο της καραντίνας οι Ρομά «εξαφανίζονται» από τον τόπο κατοικίας τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν από ένα μήνα, που είχαν ανακοινωθεί τα πρώτα 25 κρούσματα και η περιοχή μπήκε σε καραντίνα, αρκετοί από αυτούς που είχαν επαφές με θετικά περιστατικά τράπηκαν σε φυγή και φιλοξενήθηκαν σε καταλύματα γνωστών τους σε διπλανά χωριά. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι υπήρξε αναζωπύρωση της τοπικής επιδημίας.

Στην προηγούμενη επιχείρηση καταγραφής των κρουσμάτων υπήρξε απλώς επικοινωνία με τους διαμεσολαβητές των Ρομά (εδώ). Ωστόσο, καθώς παρουσιάστηκε νέα έξαρση της νόσου τοπικά, αυτή τη φορά κινητοποιήθηκε ένας τελείως διαφορετικός μηχανισμός για την ολοκληρωμένη ιχνηλάτηση.

Αυτός είναι και ο λόγος που αυτή τη φορά στη Νέα Σμύρνη Λάρισας ζητήθηκε η παρέμβαση εισαγγελέα, αλλά και η βοήθεια της Ελληνικής Αστυνομίας από τη γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (εδώ) και φυσικά οι διαμεσολαβητές των Ρομά, ώστε να έρθουν σε επαφή μαζί τους και να τους πείσουν να εμφανιστούν και να υποβληθούν σε εξετάσεις.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...