162
| ΕΡΤ

Χαρδαλιάς: Πάνω από 350 τεστ έχουν γίνει στη Λάρισα, 25 οι νοσούντες

Protagon Team Protagon Team 11 Απριλίου 2020, 18:34
|ΕΡΤ

Χαρδαλιάς: Πάνω από 350 τεστ έχουν γίνει στη Λάρισα, 25 οι νοσούντες

Protagon Team Protagon Team 11 Απριλίου 2020, 18:34

Τα δεδομένα σταθμίζονται πλέον κάθε 12 ώρες, τόνισε το Σάββατο κατά την ημερήσια ενημέρωση των δημοσιογράφων για την πορεία της πανδημίας ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, καταδεικνύοντας το σημείο στο οποίο βρισκόμαστε.

Είμαστε σε κρίσιμο σημείο, τα πράγματα είναι οριακά, επισήμανε, λέγοντας ακόμη ότι πρέπει να διατηρήσουμε την προσπάθεια παραμένοντας στο σπίτι ως τις 27 Απριλίου.

Ο υφυπουργός αναφέρθηκε και στη Λάρισα με τα κρούσματα στον καταυλισμό των Ρομά. Οπως είπε έχουν διενεργηθεί 362 τεστ, εκ των οποίων τα 25 ήταν θετικά. Τουλάχιστον 16 από τους νοσούντες έχουν απομονωθεί.

Τα τεστ θα επεκταθούν και στις γύρω περιοχές, ενώ ορίστηκαν οι διαμεσολαβητές με την κοινότητα των Ρομά, είπε ακόμη ο υφυπουργός.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται οι έλεγχοι στα αεροδρόμια, σε επιβάτες που έρχονται στη χώρα. Μόνο ένα θετικό κρούσμα έχει εντοπιστεί.

Συνολικά, 5.500 άνθρωποι είναι σε καραντίνα και παρακολουθούνται.

Τέλος, ο υφυπουργός ανέφερε ότι στην Αττική θα διπλασιαστεί από τη Δευτέρα ο αριθμός των λαϊκών αγορών για να αποφευχθούν φαινόμενα συγχρωτισμού. Ετσι θα οργανώνονται 222 από 111 σήμερα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...