169
Ο βουλευτής Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Θεοφύλακτος | Intimenews/ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ

Εκ των υστέρων παραδοχή του ΣΥΡΙΖΑ για τις δημοσκοπήσεις: «Πλέον τις πιστεύουμε»

Protagon Team Protagon Team 8 Ιουνίου 2019, 15:50
Ο βουλευτής Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Θεοφύλακτος
|Intimenews/ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ

Εκ των υστέρων παραδοχή του ΣΥΡΙΖΑ για τις δημοσκοπήσεις: «Πλέον τις πιστεύουμε»

Protagon Team Protagon Team 8 Ιουνίου 2019, 15:50

Για εβδομάδες πριν από τις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου στον ΣΥΡΙΖΑ έδειχναν να μην πιστεύουν ότι η διαφορά υπέρ της ΝΔ ήταν όσο μεγάλη έδειχναν οι έρευνες.

Ο Πρωθυπουργός και τα κομματικά στελέχη έβαλλαν κατά των εταιρειών για τις προβλέψεις τους, μιλούσαν μάλιστα για «στημένα γκάλοπ» και για «συνωμοσία της αντιπολίτευσης και των εταιρειών». Ο Αλέξης Τσίπρας είχε μιλήσει σε προεκλογική συγκέντρωση στη Λάρισα για «δημοσκοπήσεις της συμφοράς».

Οταν η κάλπη επιβεβαίωσε τις έρευνες της κοινής γνώμης, η γραμμή άλλαξε.

Αυτό επιβεβαίωσε ο βουλευτής Κοζάνης Γιάννης Θεοφύλακτος που παραδέχτηκε το Σάββατο στην ΕΡΤ ότι «πλέον πιστεύουμε τις έρευνες».

Επισήμανε ότι αρχικά «είχαμε μια μεγάλη δυσπιστία» γιατί «το 2015 είχαν αποτύχει παταγωδώς στις προβλέψεις τους και κρατούσαμε έντονες επιφυλάξεις».

«Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών μας κάνει να το δούμε αλλιώς το πράγμα γι’ αυτό σας λέω ότι πλέον τις πιστεύουμε» πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι χθες σε έρευνα της Metron Analysis η διαφορά υπέρ της ΝΔ είναι 10,2 μονάδες, ελαφρά μεγαλύτερη από τις 9,3 μονάδες των ευρωεκλογών. Για αυτή τη διαφορά ο Πρωθυπουργός εμφανίζεται αισιόδοξος ότι «γυρίζει».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...