527
Ο Πάνος Σκουρλέτης (δεξιά στη φωτογραφία), μόνο καλά λόγια είχε να πει για την Κατερίνα Παπακώστα (αριστερά) που ανέλαβε την Πέμπτη καθήκοντα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μαζί με την Ολγα Γεροβασίλη (στο μέσο της φωτογραφίας) | INTIMEnews

«Είναι καλή η Παπακώστα, έχει στηρίξει τη συμφωνία των Πρεσπών!»

Protagon Team Protagon Team 30 Αυγούστου 2018, 13:19
Ο Πάνος Σκουρλέτης (δεξιά στη φωτογραφία), μόνο καλά λόγια είχε να πει για την Κατερίνα Παπακώστα (αριστερά) που ανέλαβε την Πέμπτη καθήκοντα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μαζί με την Ολγα Γεροβασίλη (στο μέσο της φωτογραφίας)
|INTIMEnews

«Είναι καλή η Παπακώστα, έχει στηρίξει τη συμφωνία των Πρεσπών!»

Protagon Team Protagon Team 30 Αυγούστου 2018, 13:19

«Αλήθεια τώρα… Παπακώστα;»

Ηταν ένα από τα ερωτήματα που ακούστηκαν «μετ’ επιτάσεως» στην Κουμουνδούρου για την είσοδο της τέως βουλευτίνας της Νέας Δημοκρατίας στην «αριστερή» κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

Η… διεύρυνση όμως (προς τα δεξιά) έγινε, και με τις «ευλογίες» του Πάνου Κάμμενου η Κατερίνα Παπακώστα πήρε θέση στο νέο υπουργείο Προστασία του Πολίτη, στο πλευρό της υπουργού Ολγας Γεροβασίλη (δείτε φωτογραφίες κάτω από την ανάληψη των καθηκόντων τους).

Από την ώρα της ανακοίνωσης του νέου κυβερνητικού σχήματος έως και την ορκωμοσία της «ανανεωμένης» κυβέρνησης, με την κυρία Παπακώστα στα μουσταρδί να κλέβει τις εντυπώσεις (μαζί με τη θυγατέρα της), τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και τα έντυπα κομματικά όργανα της Κουμουνδούρου επιδόθηκαν σε έναν αγώνα διαβεβαιώσεων για την επιλογή της διαγραφείσας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη βουλευτίνας.

Πρώτος- πρώτος, ο νέος γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, βγήκε να πει ότι μόνο και μόνο ότι η ανεξάρτητη βουλευτής στηρίζει τη συμφωνία των Πρεσπών, είναι αρκετό.

«Η κυρία Παπακώστα δεν προσχώρησε στον ΣΥΡΙΖΑ. Παραμένει με τον δικό της ανεξάρτητο λόγο, είναι μια συνεργαζόμενη πολιτική προσωπικότητα που στη δεδομένη συγκυρία μπορούμε να εξηγήσουμε τους λόγους συμμετοχής της», θέλησε να εξηγήσει μιλώντας στον Real FM και προς επίρρωση των λεγομένων του πρόσθεσε:

«Στην πολιτική ζωή αυτή τη στιγμή ένα από τα κυρίαρχα ζητήματα είναι η Συμφωνία των Πρεσπών. Θεωρώ τις μέχρι τώρα τοποθετήσεις της κ. Παπακώστα σε απόλυτα θετική κατεύθυνση γύρω από αυτό το θέμα. Άρα, θα έλεγε κανείς, απομονώνοντας και μόνο αυτό το ζήτημα ότι μπορεί να δικαιολογήσει την αξιοποίησή της σε αυτή τη θέση, γνωρίζοντας, παράλληλα, και τις αποστάσεις που έχει πάρει από τη ΝΔ για πολύ συγκεκριμένα θέματα»

Ο κ. Σκουρλέτης είχε και ένα μήνυμα για την υπουργοποίηση των λεγόμενων «πασοκογενών», όπως της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου ή της Μυρσίνης Ζορμπά: «Ειλικρινά εγώ δεν καταλαβαίνω αυτούς που λένε ότι αυτός υπήρξε στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, ακόμα και σε κυβερνητικές θέσεις, ενώ τώρα τον βάζετε στην κυβέρνηση. Μα για σκεφτείτε ότι από την εποχή που ήταν σε κρίσιμες πολιτικές θέσεις τα συγκεκριμένα πρόσωπα τι έχει αλλάξει από κάτω; Έχει προηγηθεί ο κόσμος. Η πολιτική πραγματικότητα έχει αλλάξει άρδην τα τελευταία χρόνια του μνημονίου. Θεωρώ ως έκφραση αυτών των αλλαγών και τη συμμετοχή των συγκεκριμένων προσώπων στο κυβερνητικό επίπεδο».

Στο ίδιος μήκος κύματος και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ελένη Αυλωνίτου, έσπευσε να διαβεβαίωσει ότι παρά το… «κρούσμα Παπακώστα», «ο πυρήνας αυτής της κυβέρνησης παραμένει αριστερός».

Η μόνη διαφορά όμως, διευκρίνισε, είναι ότι «συνεχίζει να διεκδικεί την επόμενη εκλογή της όχι πλέον ως Αριστερά, αλλά ως ένα κόμμα που θα μπορούν να ακουμπήσουν οι περισσότεροι έλληνες πολίτες!» (σε μία δήλωση που αν μη τι άλλο προκάλεσε αίσθηση).

Γιατί όπως διευκρίνισε σε δηλώσεις της στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6», ο ΣΥΡΙΖΑ ναι μεν «είναι Αριστερά και θα είναι ο πυρήνας μιας νέας κυβέρνησης στην οποία πραγματικά θα μπορέσουν να ακουμπήσουν οι πολίτες», αλλά «ένα κόμμα εξουσίας οφείλει να είναι πολυσυλλεκτικό».

«Αυτό όμως, δεν σημαίνει ότι απεμπολείς αρχές και αξίες», έσπευσε να διαβεβαιώσει, προλαβαίνοντας ουκ ολίγα εμφράγματα στην Κουμουνδούρου…

Μετά από όλα αυτά, λογικά θα πρέπει να πείστηκαν οι εκπρόσωποι όλων των άλλοτε πανίσχυρων συνιστωσών…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...