262
Ξενογιαννακοπούλου σε πρώτο πλάνο και στο βάθος Γεροβασίλη, κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης - παραλαβής στο υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης | INTIMEnews

Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου: Γι’ αυτό είπα «ναι» στον Τσίπρα

Protagon Team Protagon Team 30 Αυγούστου 2018, 12:31
Ξενογιαννακοπούλου σε πρώτο πλάνο και στο βάθος Γεροβασίλη, κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης - παραλαβής στο υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης
|INTIMEnews

Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου: Γι’ αυτό είπα «ναι» στον Τσίπρα

Protagon Team Protagon Team 30 Αυγούστου 2018, 12:31

Το όνομα της είχε «παίξει» έντονα τις ημέρες του Αυγούστου πριν από την ανακοίνωση του ανασχηματισμού της κυβέρνησης Τσίπρα. Η παρουσία της στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ προ διετίας είχε προϊδεάσει και την Πέμπτη 30/8 η Μαριλίζα Ξενογιαννακόπουλου παρέλαβε τα ηνία του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης από την Ολγα Γεροβασίλη (που ανέλαβε το επανασυσταθέν υπουργείο Προστασίας του Πολίτη).

Στην τελετή παράδοσης – παραλαβής του υπουργείου, η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ [βουλευτής Β΄ Αθήνας (2007-2012), ευρωβουλευτής (2004-2007) και γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ (2005-2006)], αναφέρθηκε στους λόγους που την ώθησαν να κάνει δεκτή την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα να μπει στην κυβέρνησή του.

Χαμόγελα και αβρότητες κατά την παράδοση – παραλαβή του υπουργείου/ ΙΝΤΙΜΕnews

Υπενθυμίζοντας την εξαετή αποχή της από τη πολιτική, η κυρία Ξενογιαννακοπούλου δήλωσε ότι δέχθηκε να αναλάβει το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης τώρα που «η χώρα γυρίζει σελίδα μετά από 10 δύσκολα χρόνια».

«Υποστήριξα την ανάγκη μίας προοδευτικής σύγκλισης και συνεργασίας», ανέφερε χαρκτηριστικά, γιατί, όπως είπε, «το μέλλον της χώρας μάς αφορά όλους». Παραδέχθηκε πάντως ότι δεν θα είναι όλα εύκολα.

Σε κάθε περίπτωση, υπογράμμισε πως αναλαμβάνει το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης με υψηλό αίσθημα ευθύνης, επεφύλαξε και ένα compliment για την προκάτοχό της, Ολγα Γεροβασίλη, χαρακτηρίζοντάς την αγωνίστρια, και δεσμεύθηκε ότι θα συνεχίσει τον αγώνα για μία «σύγχρονη, δημοκρατική, αποτελεσματική δημόσια διοίκηση που να μπορεί να αντεπεξέλθει στις ανάγκες του τόπου».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...