393
Ιανουάριος 2018. Ο Παππάς όταν διαδήλωνε με άλλους χρυσαυγίτες κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών. Από τότε σχεδίαζε το πώς θα εξαφανιστεί μετά την ετυμηγορία | Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Δύο χρόνια σχεδίαζε την εξαφάνισή του ο Παππάς – Ψάχνουν κινητά και λογαριασμούς συνεργατών του

Protagon Team Protagon Team 12 Δεκεμβρίου 2020, 11:44
Ιανουάριος 2018. Ο Παππάς όταν διαδήλωνε με άλλους χρυσαυγίτες κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών. Από τότε σχεδίαζε το πώς θα εξαφανιστεί μετά την ετυμηγορία
|Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Δύο χρόνια σχεδίαζε την εξαφάνισή του ο Παππάς – Ψάχνουν κινητά και λογαριασμούς συνεργατών του

Protagon Team Protagon Team 12 Δεκεμβρίου 2020, 11:44

Πενήντα ημέρες. Τόσες έχουν περάσει από την ημέρα που ο διαβόητος Χρήστος Παππάς θα έπρεπε να βρίσκεται στα χέρια της αστυνομίας ώστε να οδηγηθεί στη φυλακή ως ένοχος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Πενήντα ημέρες κατά τις οποίες ο άλλοτε Νο2 της Χρυσής Αυγής παραμένει άφαντος και φυσικά… ελεύθερος.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, υπουργός Προστασίας του Πολίτη, δηλώνει στα «Νέα» και στο ρεπορτάζ του Βασίλη Γ. Λαμπροπούλου ότι «ο Χρήστος Παππάς θα εντοπισθεί» και το ζήτημα αυτό αποτελεί βασική προτεραιότητα των διωκτικών αρχών.

Πώς θα εντοπιστεί όμως; Διότι στο ίδιο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι ο Παππάς μελετούσε εδώ και δύο ολόκληρα χρόνια, με όλη την άνεσή του δηλαδή, το πώς θα εξαφανιστεί, αρνούμενος, όπως εξηγεί ο δικηγόρος του, να φυλακιστεί μέχρι να δικαστεί σε δεύτερο βαθμό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν, η ΕΛ.ΑΣ στρέφεται τόσο σε περιοχές της Ελλάδας όσο και στο εξωτερικό (Βέλγιο και Γαλλία), ενώ έχει προχωρήσει σε έναν ευρύ κύκλο άρσεων απορρήτου επικοινωνιών. Στο μικροσκόπιο βρίσκεται ο κύλος των δύο-τριών «συνδέσμων» του πρώην υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής οι οποίοι διεκπεραίωναν εξ ονόματός του -από τις αρχές Οκτωβρίου – τις συνεννοήσεις του για θέματα του δικαστηρίου ή άλλες προσωπικές εκκρεμότητες. Εκτός από τις άρσεις  απορρήτου επικοινωνιών, εξετάζονται και ύποπτες ροές χρημάτων από πρόσωπα του περιβάλλοντος του Παππά, ώστε να μπορέσει να βρεθεί το μέρος όπου κρύβεται.

Βέβαια στο ρεπορτάζ, υπάρχει και μια οδυνηρή για την επάρκεια της ΕΛ.ΑΣ παραδοχή. Ότι ουσιαστικά είχαν χάσει τον Χρήστο Παππά από την 1η Οκτωβρίου —έξι μέρες πριν την ιστορική ετυμηγορία του δικαστηρίου, δύο εβδομάδες πριν την ανακοίνωση των ποινών και 22 ημέρες πριν τη μεταγωγή των καταδικασθέντων στις φυλακές— και ενώ στα ΜΜΕ οι διαπιστευμένοι ρεπόρτερ περιέγραφαν ένα δήθεν καλά μελετημένο σχέδιο για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των χρυσαυγιτών μόλις εκδοθούν τα εντάλματα.

Γράφουν «Τα Νέα» επ’ αυτού: «Τα στελέχη της Λεωφόρου Κατεχάκη αναφέρονται σε ένα καλά οργανωμένο σχέδιο εξαφάνισης κι υπόθαλψης του πρώην βουλευτή του ακροδεξιού μορφώματος που ξεκίνησε τελικώς την 1η Οκτωβρίου, αμέσως μετά το «παρών» που έδωσε στο Αστυνομικό Τμήμα Παπάγου στο πλαίσιο των περιοριστικών όρων. Μάλιστα, ο φυγάς προκειμένου να παραπλανήσει τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και άτομα που δεν ήταν μυημένα στο σχέδιο “εξαΰλωσης” των ιχνών του, φέρεται να είχε αφήσει ανοικτό το κινητό του στο σπίτι του στου Παπάγου, προκειμένου να μην προκαλέσει αμέσως υποψίες και να έχει άνεση χρόνου να διαφύγει».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News