264
Η τηλεδιάσκεψη θα γίνει υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη | ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με Τσιόδρα και υπουργούς για τους εμβολιασμούς

Protagon Team Protagon Team 11 Δεκεμβρίου 2020, 20:02
Η τηλεδιάσκεψη θα γίνει υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη
|ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με Τσιόδρα και υπουργούς για τους εμβολιασμούς

Protagon Team Protagon Team 11 Δεκεμβρίου 2020, 20:02

Το σχέδιο εμβολιασμού κατά του κορονοϊού θα είναι το αντικείμενο της τηλεδιάσκεψης που θα γίνει το Σάββατο στις 12:00 και στην οποία θα προεδρεύσει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη σύσκεψη θα λάβουν μέρος ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Ακης Σκέρτσος, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Πρεζεράκος, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, ο γενικός γραμματέας Συντονισμού Θανάσης Κοντογεώργης, ο γενικός γραμματέας της Βουλής Γιώργος Μυλωνάκης, ο διευθυντής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Βουλή Μιχάλης Μπεκίρης και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Κατά την ενημέρωση που έγινε την Παρασκευή, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης επιβεβαίωσε τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα, εφόσον αυτή απαιτηθεί, στο πρόγραμμα εμβολιασμού.

Οπως επανέλαβε, ήδη έχουν σχεδιαστεί 1.018 εμβολιαστικά κέντρα, τα οποία, εφόσον συμμετάσχουν και ιδιώτες, θα αυξηθούν.

Ο στόχος, υπενθύμισε, είναι να γίνονται δύο εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου κάθε μήνα, αλλά η επίτευξη του –προσέθεσε- θα εξαρτηθεί από την παράδοση των δόσεων στην Ελλάδα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας τόνισε για ακόμη μία φορά ότι ο εμβολιασμός είναι προαιρετικός και διευκρίνισε ότι χρειάζεται ειδική νομοθετική ρύθμιση η οποία δεν θα υπάρξει, για να δύναται ένας δημόσιος οργανισμός ή ιδιωτική εταιρεία να ζητήσει υποχρεωτικό εμβολιασμό. Ωστόσο παρατήρησε ότι το κράτος έχει την υποχρέωση να διαφυλάξει την υγεία των πολιτών του και θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να πείσει όλους ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές και απαραίτητο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...