387
Ο Χρήστος Παππάς με το γνωστό ύφος του και υψωμένο δάχτυλο στη Βουλή | IntimeNews

Ποιο σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ.; «Εξαφανισμένος» ο χρυσαυγίτης Χρήστος Παππάς

Protagon Team Protagon Team 22 Οκτωβρίου 2020, 20:26
Ο Χρήστος Παππάς με το γνωστό ύφος του και υψωμένο δάχτυλο στη Βουλή
|IntimeNews

Ποιο σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ.; «Εξαφανισμένος» ο χρυσαυγίτης Χρήστος Παππάς

Protagon Team Protagon Team 22 Οκτωβρίου 2020, 20:26

Εδώ και αρκετές ημέρες υπήρχαν συνεχείς αναφορές στο περίφημο «σχέδιο» που είχε έτοιμο η ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να συλληφθούν τα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής σε περίπτωση που το δικαστήριο αποφάσιζε, όπως και αποφάσισε, να μη δοθεί ανασταλτικός χαρακτήρας της έφεσης στην ποινή τους.

Ωστόσο, λίγες ώρες μετά τη σχετική απόφαση του δικαστηρίου (εδώ), προέκυψε ο πρώτος πονοκέφαλος για την ΕΛ.ΑΣ.

Από το άκουσμα της απόφασης και μετά συνελήφθησαν οι: Ηλίας Κασιδιάρης, Γιώργος Γερμενής, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Νίκος Μιχαλολιάκος, καθώς και οι επίσης καταδικασθέντες, προερχόμενοι από τον πυρήνα της Νίκαιας, Γιώργος Πατέλης και Ιωάννης Καζαντζόγλου, οι οποίοι παραδόθηκαν σε τοπικά αστυνομικά τμήματα και στη συνέχεια οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ.

Επίσης, το απόγευμα της Πέμπτης, άλλοι δύο καταδικασθέντες έφθασαν στη ΓΑΔΑ, όπου και κρατούνται. Πρόκειται για τους Νίκο Μίχο και Πολύβιο Ζησιμόπουλο.

Από το «διευθυντήριο» της εγκληματικής οργάνωσης απέμειναν ο Ηλίας Παναγιώταρος και ο Χρήστος Παππάς, με τον πρώτο να έχει δηλώσει ότι βρίσκεται στην επαρχία και θα παρουσιαστεί στη ΓΑΔΑ.

Ετσι, η πρώτη εμπλοκή στο σχέδιο της αστυνομίας εντοπίστηκε στον πρώην βουλευτή και καταδικασθέντα για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης, Χρήστο Παππά.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, πέντε αστυνομικοί της Ασφάλειας περίπου στις 18:30 το απόγευμα της Πέμπτης μπήκαν στο σπίτι του Παππά με ένταλμα όπου και διαπίστωσαν ότι δεν βρίσκεται σε αυτό.

Οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν ότι οι Αρχές παρέμειναν περίπου 15 λεπτά, πραγματοποίησαν έρευνα στο διαμέρισμα, που βρίσκεται στην περιοχή του Παπάγου, και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ο Παππάς βρίσκεται στα Ιωάννινα.

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. θεωρούν πιθανό να εμφανιστεί τελευταίος, όπως έχει κάνει και στο παρελθόν για να δημιουργήσει εντυπώσεις, αλλά αυτό δεν σταματά τις προσπάθειες για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του.

Τι δήλωσε ο δικηγόρος του Παππά

«Συνειδητή επιλογή» χαρακτήρισε ο Περικλής Σταυριανάκης, δικηγόρος του καταδικασθέντος Χρήστου Παππά, την απόφαση του πελάτη του να μην παραδοθεί στις Αρχές, ύστερα από την ανακοίνωση του δικαστηρίου για μη χορήγηση αναστολής στην εκτέλεση της ποινής του.

«Ο πελάτης μου έχει τις απόψεις του. Θα σταθμίσει το γεγονός ότι μπορεί να εκτίσει μία ποινή, η οποία στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο μπορεί να μην επικυρωθεί. Σε αυτή την περίπτωση ποιος θα του δώσει πίσω τα χρόνια που έκανε φυλακή; Προς το παρόν είναι συνειδητή επιλογή του να μην εμφανιστεί ενώπιον των Αρχών. Δεν ξέρω τι θα γίνει αύριο ή μεθαύριο και τι θα αποφασίσει. Γι’ αυτό τονίζω ότι αυτό ισχύει προς το παρόν», δήλωσε στο ethnos.gr ο κ. Σταυριανάκης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...