261
O Κασιδιάρης αμετανόητος φωνάζει κατά τη μεταγωγή του από τη ΓΑΔΑ | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Στη φυλακή με χειροπέδες Κασιδιάρης, Μιχαλολιάκος και οι άλλοι χρυσαυγίτες

Protagon Team Protagon Team 23 Οκτωβρίου 2020, 16:28
O Κασιδιάρης αμετανόητος φωνάζει κατά τη μεταγωγή του από τη ΓΑΔΑ
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Στη φυλακή με χειροπέδες Κασιδιάρης, Μιχαλολιάκος και οι άλλοι χρυσαυγίτες

Protagon Team Protagon Team 23 Οκτωβρίου 2020, 16:28

Ενα από τα τελευταία κεφάλαια αυτής της εφιαλτικής ιστορίας που λέγεται Χρυσή Αυγή, ξεκίνησε το μεσημέρι της Παρασκευής με τη σταδιακή μεταγωγή των καταδικασμένων μελών και ηγετικών στελεχών της εγκληματικής οργάνωσης από τη ΓΑΔΑ προς διαφορά σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας.

Μεταξύ άλλων, στο ειδικό πούλμαν της ΕΛΑΣ, επιβιβάστηκαν για να πάρουν τον δρόμο για τις φυλακές, ο αρχηγός της οργάνωσης Νίκος Μιχαλολιάκος και το άλλοτε πρωτοπαλίκαρό του, Ηλίας Κασιδιάρης.

Μάλιστα όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ο Κασιδιάρης φώναξε προς τους δημοσιογράφους που παρακολουθούσαν τη σκηνή «ζήτω η Ελλάς». Ο Κασιδιάρης αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης 13 ετών και έξι μηνών.

Εξω από τη ΓΑΔΑ βρέθηκαν η επίσης καταδικασθείσα (αλλά εκτός φυλακής ως την εκδίκαση της έφεσης) Ελένη Ζαρούλια, σύζυγος του Μιχαλολιάκου, και η κόρη του Ουρανία, η οποία χειροκροτούσε τους καταδικασθέντες.

Λόγω των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς κορονοϊού, οι 37 από τους 39 καταδικασθέντες δεν έμαθαν από τον Εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών του Εφετείου τον τόπο εγκλεισμού τους, αλλά ενημερώθηκαν σχετικά στη ΓΑΔΑ, όπου πέρασαν τη νύχτα την Πέμπτη. Ως γνωστόν δύο από τους καταδικασθέντες λείπουν: ο μεν Γιάννης Λαγός ως ευρωβουλευτής έχει φύγει εδώ και μέρες από τη χώρα με προορισμό τις Βρυξέλλες, ενώ ο Χρήστος Παππάς (εδώ) είναι άφαντος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής μεταβαίνει στις φυλακές Δομοκού, ενώ ο Γιώργος Ρουπακιάς, φονιάς του Παύλου Φύσσα και ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος θα οδηγηθούν στις φυλακές στο Μαλανδρίνο. Οι υπόλοιποι θα μείνουν στις φυλακές Τρικάλων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...