260
Επάνω αριστερά ο Ντέρεκ Τσόβιν (ο αστυνομικός που είχε το γόνατό του στον λαιμό του Τζορτζ Φλόιντ) και δεξιά ο Του Τάο. Κάτω αριστερά ο Τζέι Αλεξάντερ Κιουνγκ και δεξιά ο Τόμας Λέιν | Hennepin County Sheriff's Office

Δίωξη για φόνο δεύτερου βαθμού στον φονιά του Φλόιντ- κατηγορίες και κατά των άλλων τριών αστυνομικών

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουνίου 2020, 12:39
Επάνω αριστερά ο Ντέρεκ Τσόβιν (ο αστυνομικός που είχε το γόνατό του στον λαιμό του Τζορτζ Φλόιντ) και δεξιά ο Του Τάο. Κάτω αριστερά ο Τζέι Αλεξάντερ Κιουνγκ και δεξιά ο Τόμας Λέιν
|Hennepin County Sheriff's Office

Δίωξη για φόνο δεύτερου βαθμού στον φονιά του Φλόιντ- κατηγορίες και κατά των άλλων τριών αστυνομικών

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουνίου 2020, 12:39

Την κατηγορία του φόνου δεύτερου βαθμού κατά του αστυνομικού Ντέρεκ Τσόβιν, για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, απήγγειλε ο γενικός εισαγγελέας της Μινεσότα, Κιθ Ελισον, ενώ απήγγειλε κατηγορίες και εναντίον των τριών άλλων αστυνομικών που ήταν παρόντες στο περιστατικό.

Ο 44χρονος Σόβιν, που γονάτισε στον λαιμό του Φλόιντ, απολύθηκε από την αστυνομία –όπως και οι τρεις συνάδελφοί του– και φυλακίστηκε στα τέλη Μαΐου.

Αντιμετωπίζει πλέον μέγιστη ποινή κάθειρξης 40 ετών, σύμφωνα με το νέο κατηγορητήριο που κατατέθηκε στο δικαστήριο.

Ο Ελισον εξέδωσε εντάλματα σύλληψης για τους άλλους τρεις αστυνομικούς και αύξησε την εγγύηση για κάθε έναν από αυτούς σε ένα εκατ. δολάρια.

«Αυτό είναι ένα ακόμη σημαντικό βήμα για δικαιοσύνη» έγραψε σε tweet της η Δημοκρατική βουλευτής της Μινεσότα Εϊμι Κλόμπουτσαρ.

Οι άλλοι αστυνομικοί που εμπλέκονται στην υπόθεση, ο Τόμας Λέιν, ο Τζέι Αλεξάντερ Κιουνγκ και ο Του Τάο, κατηγορούνται για συναυτουργία και συνέργεια στη δολοφονία του Φλόιντ.

Ο Μπέντζαμιν Κραμπ, ο δικηγόρος της οικογένειας Φλόιντ, με tweet του ανέφερε ότι η οικογένεια υποδέχθηκε την είδηση ως μια «γλυκόπικρη στιγμή» και ήταν «πολύ ικανοποιημένοι» που ο Ελισον αύξησε την κατηγορία εναντίον του Τσόβιν και απήγγειλε κατηγορίες και στους άλλους εμπλεκόμενους αστυνομικούς.

«Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός στον δρόμο για δικαιοσύνη και είμαστε ικανοποιημένοι που αυτή η σημαντική ενέργεια έγινε πριν η σορός του Τζορτζ Φλόιντ αναπαυθεί», τόνισε ο Κραμπ σε ανακοίνωσή του.

Σε συνέντευξη του στο CNN, ο Κραμπ πρόσθεσε πως ειπώθηκε στην οικογένεια Φλόιντ ότι η έρευνα συνεχίζεται και οι κατηγορίες μπορεί να τροποποιηθούν ξανά. Η οικογένεια, τόνισε ο δικηγόρος, πιστεύει ότι ο Τσόβιν μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπος και με κατηγορία φόνου πρώτου βαθμού.