438
Ο αδικοχαμένος Βασίλης Μπεσκένης, είχε βρεθεί στο στόχαστρο των ύβρεων του αν. υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη | CreativeProtagon

Δικαίωση μετά θάνατον για τον Βασίλη Μπεσκένη απέναντι στον Πολάκη

Protagon Team Protagon Team 12 Φεβρουαρίου 2019, 14:03
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 12/02/2019, 19:50
Ο αδικοχαμένος Βασίλης Μπεσκένης, είχε βρεθεί στο στόχαστρο των ύβρεων του αν. υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη
|CreativeProtagon

Δικαίωση μετά θάνατον για τον Βασίλη Μπεσκένη απέναντι στον Πολάκη

Protagon Team Protagon Team 12 Φεβρουαρίου 2019, 14:03
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 12/02/2019, 19:50

Το δόγμα «όλοι σας και μόνος μου, σας έχω» φαίνεται ότι δεν βγαίνει στον Παύλο Πολάκη. H πρώτη καταδίκη του για όσα κατά καιρούς έχει καταγγείλει σχετικά με διορισμούς «από το παράθυρο» και αμοιβές κάτω από τραπέζι στο ΚΕΕΛΠΝΟ, είναι γεγονός· ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, το ύφος του οποίου υιοθετεί ανερυθρίαστα και ο Πρωθυπουργός, θα αρχίσει να πληρώνει για τα όσα κατά καιρούς λέει.

Η σχετική απόφαση που είδε το φως της δημοσιότητας, αφορά στη δικαίωση -έστω και μετά θάνατον- του δημοσιογράφου Βασίλη Μπεσκένη (απεβίωσε από ανακοπή καρδιάς τον Δεκέμβριο του 2017 σε ηλικία 43 ετών), τον οποίο ο κ. Πολάκης είχε κατηγορήσει ότι διορίστηκε στο ΚΕΕΛΠΝΟ αμέσως μετά την αποχώρησή του από το γραφείο Τύπου του υπουργείου Υγείας όπου εργαζόταν επί υπουργίας Αδωνι Γεωργιάδη.

Συγκεκριμένα η υπόθεση αφορούσε ισχυρισμό του αναπληρωτή υπουργού Υγείας στη Βουλή, κατά την συνεδρίαση της 6ης Μαρτίου 2017 ότι ο κ. Γεωργιάδης είχε στείλει μέσω διευθυντή του στο ΚΕΕΛΠΝΟ λίστα με 25 άτομα που διορίστηκαν στον Οργανισμό, ανάμεσά τους και ο Βασίλης Μπεσκένης.

Με απόφασή του το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε ένοχο για εξύβριση τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας που καλείται να καταβάλει και χρηματική αποζημίωση στην οικογένεια του αποβιώσαντος δημοσιογράφου.

Το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι πρόκειται για «ψευδείς ισχυρισμούς» του υπουργού που είχαν σκοπό « να προσβάλουν και προσέβαλαν την τιμή και την υπόληψή του» δημοσιογράφου, χωρίς μάλιστα να έχει την απαραίτητη «αποδεικτική θεμελίωση» για την επίμαχη καταγγελία του.

Αντιδράσεις

Επίθεση προς τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Αδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή την καταδίκη του πρώτου για συκοφαντική δυσφήμιση κατά του δημοσιογράφου Βασίλη Μπεσκένη.

«Θα έπρεπε να ντρέπεστε για τον διασυρμό ανθρώπων, αλλά ένας – ένας θα δικαιώνονται από τον εξευτελισμό που τους επιφυλάξατε», ανέφερε από το βήμα της βουλή ο κ. Γεωργιάδης. «Δυστυχώς ο Μπεσκένης έφυγε χωρίς να δει την καταδίκη του Πολάκη», συνέχισε. «Ευτυχώς που υπάρχει και η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη» σημείωσε.

Ο αντιπρόεδρος του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς έκανε την ακόλουθη δήλωση στο περιστύλιο της Βουλής: «Οι πολιτικοί και ειδικά ο λαλίστατος κ. Πολάκης πρέπει να καταλάβουν ότι δεν έχουν το ακαταλόγιστο να εκτοξεύουν ανυπόστατες κατηγορίες δεξιά και αριστερά. Ευτυχώς υπάρχουν δικαστές στην Αθήνα».

Σχόλιο Πολάκη

Μέσα από το αγαπημένο του Facebook επέλεξε να απαντήσει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας στα δημοσιεύματα για την καταδίκη του.

Ο κ. Πολάκης ουσιαστικά ισχυρίστηκε ότι δεν είχε ασχοληθεί με την υπόθεση -«λόγω του τραγικού γεγονότος του θανάτου» του Βασίλη Μπεσκένη- αλλά θα ασχοληθεί τώρα και ενώ η υπόθεση έχει φτάσει στο Εφετείο. Είναι και αυτό μια νέα πρωτοτυπία. Υπουργός κυβέρνησης να λέει ότι δεν ασχολείται με τη Δικαιοσύνη και να απειλεί έναν… νεκρό, ότι θα τα πουν στον δεύτερο βαθμό…

Αναλυτικά η ανάρτηση:

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...