164
|

Διεθνής διαγωνισμός για την ιδιωτικοποίηση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά

Protagon Team Protagon Team 9 Οκτωβρίου 2020, 11:46

Διεθνής διαγωνισμός για την ιδιωτικοποίηση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά

Protagon Team Protagon Team 9 Οκτωβρίου 2020, 11:46

Την εκκίνηση διεθνούς διαγωνισμού για την ιδιωτικοποίηση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, του μεγαλύτερου Ναυπηγείου της χώρας αλλά και ολόκληρης της περιοχής της ανατολικής Μεσογείου, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, ανακοίνωσε επισήμως το υπουργείο Οικονομικών.

Πρόκειται για το δεύτερο περιουσιακό στοιχείο υπό ειδική διαχείριση μετά την ΕΛΒΟ, αρμοδιότητας του Υπουργείου Οικονομικών, που βαίνει προς αξιοποίηση.

Kατά πληροφορίες έντονο φέρεται να είναι το ενδιαφέρον για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά από  ομίλους ολλανδικών, γαλλικών αλλά και γερμανικών συμφερόντων.

Επισήμως έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον ο όμιλος North Star, συμφερόντων του εφοπλιστή Θεόδωρου Πριόβολου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά έχει ναυπηγηθεί πλήθος σκαφών του Πολεμικού Ναυτικού (φρεγάτες, υποβρύχια, πυραυλάκατοι, κανονιοφόροι κ.λπ.), ενώ επί σειρά ετών έχουν εκτελεστεί σημαντικές για το αξιόμαχο του Στόλου, εργασίες συντήρησής τους.

Η προθεσμία για την κατάθεση προσφορών αναμένεται να οριστεί για τις 27 Νοεμβρίου.

«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, σταθερά προσηλωμένη στο μεταρρυθμιστικό της έργο, εξυγιαίνει και επαναδραστηριοποιεί σημαντικές επιχειρήσεις με χρόνια προβλήματα, με στόχο την επίτευξη υψηλής και διατηρήσιμης ανάπτυξης και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...