200
Το τουρκικό ερευνητικό «Barbaros» | REUTERS/Yoruk Isik

Αποχώρησε από την ΑΟΖ της Κύπρου και το «Barbaros»

Protagon Team Protagon Team 9 Οκτωβρίου 2020, 09:12
Το τουρκικό ερευνητικό «Barbaros»
|REUTERS/Yoruk Isik

Αποχώρησε από την ΑΟΖ της Κύπρου και το «Barbaros»

Protagon Team Protagon Team 9 Οκτωβρίου 2020, 09:12

Λίγες ημέρες έπειτα από την αποχώρηση του γεωτρύπανου «Γιαβούζ» από την ΑΟΖ της Κύπρου, το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Barbaros» έβαλε και αυτό πλώρη προς τα παράλια της Τουρκίας.

Η παρακάτω εικόνα από το marinetraffic δείχνει ότι νωρίς την Παρασκευή το «Barbaros» βρισκόταν βόρεια από τις κυπριακές ακτές, στην περιοχή της Κερύνειας, και κατευθυνόταν προς την Τουρκία.

Το «Μπάρμπαρος» το πρωί της Παρασκευής βρισκόταν βόρεια της Κερύνειας με πορεία προς την Τουρκία

Το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων μετέδωσε, από την πλευρά του, ότι το τουρκικό σκάφος αναχώρησε από την περιοχή όπου βρισκόταν γύρω στις 22:00 της Πέμπτης και έφτασε σε διεθνή ύδατα  χωρίς να έχει απλώσει καλώδια καλώδια για τη διεξαγωγή ερευνών.

Ο «Φιλελεύθερος» ανέφερε ότι δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιο τεχνικό πρόβλημα που σχετίζεται με την αποχώρηση. Οι Navtex που είχε εκδώσει η Τουρκία για δέσμευση της περιοχής για έρευνες βρίσκονται σε ισχύ μέχρι τις 19 Οκτωβρίου.

Για μεγάλο διάστημα το σκάφος κινούνταν νότια και νοτιοανατολικά της Κύπρου, πάντα εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

Υπενθυμίζεται ότι δημοσιεύματα είχαν αποδώσει την αποχώρηση του «Γιαβούζ» σε προτροπές από την πλευρά της Γερμανίας προς την Τουρκία για την αποκλιμάκωση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...