133
Η Λολομπρίτζιτα στη Βενετία πριν από καμιά δεκαριά χρόνια. Τώρα ήταν υποψήφια βουλευτής, παρά τις φήμες ότι υπέφερε από κάποια μορφή άνοιας | Shutterstock

Δεν εξελέγη βουλευτής η Τζίνα Λολομπρίτζιτα

Protagon Team Protagon Team 26 Σεπτεμβρίου 2022, 11:24
Η Λολομπρίτζιτα στη Βενετία πριν από καμιά δεκαριά χρόνια. Τώρα ήταν υποψήφια βουλευτής, παρά τις φήμες ότι υπέφερε από κάποια μορφή άνοιας
|Shutterstock

Δεν εξελέγη βουλευτής η Τζίνα Λολομπρίτζιτα

Protagon Team Protagon Team 26 Σεπτεμβρίου 2022, 11:24

Η 95χρονη ηθοποιός Τζίνα Λολομπρίτζιτα –μια εμβληματική φιγούρα του ιταλικού σινεμά– δεν κατάφερε να εκλεγεί στο ιταλικό κοινοβούλιο ως υποψήφια στην εκλογική περιφέρεια του Λάτσιο, με το Κομμουνιστικό Κόμμα του Μάρκο Ρίτσο.

Με καταμετρημένο σχεδόν το σύνολο των ψήφων, η θρυλική «Λολό» συγκέντρωνε λίγο παραπάνω από το 1% στην επαρχία Λατίνα –γνωστή και ως «πόλη του Ντούτσε», που βρίσκεται νοτίως της Ρώμης– και στη γειτονική επαρχία Φροζινόνε, που ανήκουν στην περιφέρεια του Λάτσιο.

Η νικήτρια των εκλογών και πιθανόν επόμενη πρωθυπουργός της χώρας, η Τζόρτζια Μελόνι, έχει συγκεντρώσει μεγάλο ποσοστό ψήφων στη συγκεκριμένη περιφέρεια.

Η Λολομπρίτζιτα είχε αποτύχει να εκλεγεί στο κοινοβούλιο και το 1999 που ήταν πάλι υποψήφια.

Ο δικηγόρος της, Αντόνιο Ινγκρόια, δήλωσε ότι η ηθοποιός έχει «πλήρη διαύγεια», παρά τις πρόσφατες δικαστικές της περιπέτειες για την περιουσία της, όταν είχε αμφισβητηθεί η κρίση της.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...