203
Η Ντάουνινγκ Στριτ έχει ζητήσει από το υπουργείο Άμυνας να βρίσκεται σε ετοιμότητα | Facebook

Daily Mail: Σε ετοιμότητα ο βρετανικός στρατός στο ενδεχόμενο ενός άτακτου Brexit

Protagon Team Protagon Team 8 Σεπτεμβρίου 2019, 13:32
Η Ντάουνινγκ Στριτ έχει ζητήσει από το υπουργείο Άμυνας να βρίσκεται σε ετοιμότητα
|Facebook

Daily Mail: Σε ετοιμότητα ο βρετανικός στρατός στο ενδεχόμενο ενός άτακτου Brexit

Protagon Team Protagon Team 8 Σεπτεμβρίου 2019, 13:32

Στην αποκάλυψη ότι ο βρετανός υπουργός Ανευ Χαρτοφυλακίου, Μάικλ Γκόουβ, έχει ζητήσει από το υπουργείο Άμυνας να βρίσκονται σε ετοιμότητα μονάδες του στρατού για την περίπτωση άτακτης εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ, προχωρά η βρετανική εφημερίδα Daily Mail επικαλούμενη κυβερνητικά έγγραφα.

Ειδικότερα η κυριακάτικη έκδοση της Daily Mail αναφέρει ότι ο Μάικλ Γκόουβ ζήτησε να βρίσκονται σε ετοιμότητα 1.600 στρατιώτες και τουλάχιστον 100 βυτιοφόρα για να αντιμετωπιστούν πιθανές ελλείψεις σε καύσιμα.

Το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας προσθέτει ότι στα σχέδια της κυβέρνησης είναι να χρησιμοποιηθούν καύσιμα του στρατού αποθηκευμένα για έκτακτες ανάγκες.

Όλα αυτά έρχονται την ώρα που ο Μπόρις Τζόνσον δήλωνε από τη Σκωτία πως «θα πάω στις Βρυξέλλες, θα πετύχω μια συμφωνία και θα σιγουρευτώ ότι θα αποχωρήσουμε στις 31 Οκτωβρίου, αυτό πρέπει να κάνουμε».

Την Κυριακή, ο υπουργός Εξωτερικών Ντομινίκ Ράαμπ δήλωσε σε συνέντευξη του στο Sky Νews ότι παρά τις δυσκολίες ο Τζόνσον είναι αποφασισμένος να βγάλει την χώρα από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου.

Ο Ράαμπ μάλιστα τόνισε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να βρει “παραθυράκι στο νόμ Μπεν” ο οποίος αναγκάζει τον Τζόνσον να παρατείνει το Brexit.