357
Ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer Αλεμπερτ Μπουρλά (φωτογραφία αρχείου) | John Thys /Pool via REUTERS

Μπουρλά: Την άνοιξη θα έχουμε πάρει τη ζωή μας πίσω

Protagon Team Protagon Team 17 Ιανουαρίου 2022, 12:50
Ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer Αλεμπερτ Μπουρλά (φωτογραφία αρχείου)
|John Thys /Pool via REUTERS

Μπουρλά: Την άνοιξη θα έχουμε πάρει τη ζωή μας πίσω

Protagon Team Protagon Team 17 Ιανουαρίου 2022, 12:50

Ευοίωνες είναι οι προβλέψεις που έκανε μιλώντας στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Αλμπερτ Μπουρλά, καθώς εκτιμά ότι σύντομα πρόκειται να επιστρέψουμε στην κανονική ζωή μας, βοηθούμενοι εν μέρει από τα προϊόντα που παράγονται από το φαρμακευτικό κολοσσό τον οποίο διευθύνει.

Ερωτηθείς από τη Le Figaro εάν η μετάλλαξη Ομικρον θα μπορούσε να φέρει το τέλος της πανδημίας, ο κ. Μπουρλά δήλωσε ότι είναι αδύνατο να το γνωρίζουμε, δεδομένου ότι ο κορονοϊός θα συνεχίσει να κυκλοφορεί ευρέως και παράλληλα να μεταλλάσσεται.

Ωστόσο, ανέφερε ότι «σύντομα θα καταφέρουμε να επιστρέψουμε σε μια κανονική ζωή και είμαστε σε θέση να το επιτύχουμε αυτό έως την άνοιξη, καθώς πλέον έχουμε στα χέρια μας όλα τα όπλα, όπως είναι τα τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού, τα εμβόλια, αλλά και νέες θεραπείες, όπως είναι το αντιικό χάπι της Pfizer».

Ο ίδιος εξήγησε ότι το χάπι, όταν λαμβάνεται στα πρώτα στάδια της μόλυνσης, μπορεί να αποτρέψει τη βαριά νόσηση και, φυσικά, τον θάνατο.

Παράλληλα, μιλώντας ο ίδιος στο BFM TV, εκτίμησε «αυτό το πανδημικό κύμα (της Ομικρον) θα είναι το τελευταίο για το οποίο ισχύουν τόσο πολλά περιοριστικά μέτρα, προσθέτοντας ότι το αντιικό χάπι της Pfizer είναι αυτό που θα αλλάξει τα δεδομένα».

Διευκρινίζεται ότι στη χώρα μας έχει ήδη κυκλοφορήσει το πρώτο αντιικό χάπι για τον κορονοϊό από την εταιρεία MSD (Merck στις ΗΠΑ).

Σύμφωνα με τους Financial Times, το χάπι της Pfizer έχει εγκριθεί στις ΗΠΑ και αναμένονται εγκρίσεις και από άλλες χώρες, όμως οι προμήθειες γίνονται με το σταγονόμετρο.

Η συνέντευξη του κ. Μπουρλά στη γαλλική εφημερίδα δόθηκε μετά την ανακοίνωση της πενταετούς επένδυσης της τάξεως των 520 εκατομμυρίων ευρώ που έκανε η Pfizer στη Γαλλία, ως μέρος της πρωτοβουλίας «Επιλέξτε τη Γαλλία» του γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, με στόχο την προσέλκυση ξένων επενδυτών στη χώρα.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), τον Ιανουάριο καταγράφηκε νέο παγκόσμιο ρεκόρ στον αριθμό των κρουσμάτων του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, μέσα σε μία εβδομάδα, τα καταγεγραμμένα κρούσματα έφτασαν περίπου τα 15 εκατομμύρια, κάτι που οφείλεται κυρίως στη μετάλλαξη Ομικρον. Ο αριθμός είναι σχεδόν τριπλάσιος σε σχέση με τα κρούσματα που καταγράφηκαν κατά την κορύφωση των προηγούμενων πανδημικών κυμάτων τα δύο τελευταία έτη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...