319
Τσίπρας και Μητσοτάκης στη Βουλή, στη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης. | SOOC

Μπορεί να γίνει ντιμπέιτ Τσίπρα – Μητσοτάκη στον ΣΚΑΪ;

Protagon Team Protagon Team 17 Ιανουαρίου 2019, 11:13
Τσίπρας και Μητσοτάκης στη Βουλή, στη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης.
|SOOC

Μπορεί να γίνει ντιμπέιτ Τσίπρα – Μητσοτάκη στον ΣΚΑΪ;

Protagon Team Protagon Team 17 Ιανουαρίου 2019, 11:13

Μια αποστροφή της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα το βράδυ της Τετάρτης στη Βουλή, κατά τη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, άνοιξε μια αναπάντεχη συζήτηση: για τηλεμαχία για τη Συμφωνία των Πρεσπών ανάμεσα στον Πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη και μάλιστα στο πλατό του ΣΚΑΪ, στον οποίο ως γνωστόν η κυβέρνηση έχει επιβάλει εμπάργκο από το περασμένο καλοκαίρι.

Επιστρατεύοντας το γνωστό ειρωνικό ρητορικό ύφος του και σε μια εμφανή προσπάθεια να προσπεράσει τα κοινοβουλευτικά εμπόδια για τις Πρέσπες με ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα, ο κ. Τσίπρας προκάλεσε τον πρόεδρο της ΝΔ σε ντιμπέιτ για τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ γιατί, όπως είπε, «εμείς έχουμε επιχειρήματα, εσείς έχετε συνθήματα και λαϊκισμό».

«Θέλετε στην ΕΡΤ; Θέλετε στον ΣΚΑΙ για να σπάσουμε το εμπάργκο; Με οποιονδήποτε δημοσιογράφο, ακόμα και με αυτούς που σας γράφουν τα σκονάκια», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, αναφερόμενος όπως σημειώνουν παρατηρητές, σε μια παλαιότερη συνέντευξη του κ. Μητσοτάκη με τον δημοσιογραφο Αρη Πορτοσάλτε.

Ακούγοντας μάλιστα από τα έδρανα της ΝΔ πως ό,τι είναι να πουν θα τα πουν στη Βουλή, ο κ. Τσίπρας απάντησε: «Δεν επιθυμείτε τηλεοπτικό ντιμπέιτ, θέλετε στη Βουλή για να τα διαβάζετε από μέσα».

Λίγο αργότερα πηγές της Πειραιώς ερμήνευσαν την κίνηση του Πρωθυπουργού ως αδυναμία και προμήνυμα εκλογών, σχολιάζοντας: «Προφανώς είναι θέμα χρόνου οι εκλογές και για αυτό ο κ. Τσίπρας ζητάει ντιμπέιτ. Καλοδεχούμενες και οι εκλογές και το ντιμπέιτ. Ντιμπέιτ ζητάει αυτός που χάνει» ανέφεραν χαρακτηριστικά από τη ΝΔ, που έσπευσε να συνδέσει την πιθανότητα διεξαγωγής μιας τηλεμαχίας με τη διεξαγωγή εκλογών.

Ο αντιπρόεδρος του κόμματος Αδωνις Γεωργιάδης ανέφερε (μέσω Twitter): «Ευχαρίστως μόλις προκηρυχθούν εκλογές. Σε μη προεκλογική περίοδο έχει γίνει ποτέ ντιμπέιτ; Να βγάζουμε τους αρχηγούς και στα παράθυρα λέτε κάθε μέρα;»

Πάντως από τον ΣΚΑΪ, όλοι οι παρουσιαστές των ενημερωτικών εκπομπών, που έχουν πληγεί από την πολύμηνη απουσία κυβερνητικών στελεχών, δήλωσαν ενθουσιασμένοι με την ιδέα να φιλοξενήσουν ένα ντιμπέιτ Τσίπρα – Μητσοτάκη και να τερματιστεί έτσι το εμπάργκο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...