422
Ο Τζο Μπάιντεν μιλά στο δείπνο των ανταποκριτών του Λευκού Οίκου, το Σάββατο | REUTERS/Tom Brenner

Μπάιντεν για Τραμπ: Ο αντίπαλός μου είναι ένα εξάχρονο παιδί

Protagon Team Protagon Team 28 Απριλίου 2024, 11:40
Ο Τζο Μπάιντεν μιλά στο δείπνο των ανταποκριτών του Λευκού Οίκου, το Σάββατο
|REUTERS/Tom Brenner

Μπάιντεν για Τραμπ: Ο αντίπαλός μου είναι ένα εξάχρονο παιδί

Protagon Team Protagon Team 28 Απριλίου 2024, 11:40

Ο Τζο Μπάιντεν χαρακτήρισε «εξάχρονο παιδί» τον Ντόναλντ Τραμπ στην ομιλία του στο ετήσιο δείπνο της Ενωσης Ανταποκριτών του Λευκού Οίκου, που έγινε το βράδυ του Σαββάτου στην Ουάσινγκτον.

Πολλοί διάσημοι προσκεκλημένοι, δημοσιογράφοι και γνωστές προσωπικότητες, έφτασαν στο ξενοδοχείο Hilton στην Ουάσινγκτον, ενώ έξω είχαν συγκεντρωθεί περίπου 100 φιλοπαλαιστίνιοι διαδηλωτές

Στο εσωτερικό του κτιρίου δεν έγινε καμία αναφορά στον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, με την έμφαση να δίνεται -όπως το θέλει η παράδοση- σε δηκτικά σχόλια εις βάρος του αμερικανού προέδρου, τα οποία αυτή τη φορά αφορούσαν την ηλικία του Μπάιντεν και τις πτώσεις του στις σκάλες του προεδρικού αεροσκάφους.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο κωμικός Κόλιν Τζοστ, σεναριογράφος και ηθοποιός της γνωστής τηλεοπτικής εκπομπής Saturday Night Live.

«Θα ήθελα να επισημάνω ότι είναι μετά τις 22:00 το βράδυ και ο “κοιμήσης Τζο” (όπως τον αποκαλεί κοροϊδευτικά ο αντίπαλός του) είναι ακόμη όρθιος, ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ πέρασε την εβδομάδα να αποκοιμιέται στο δικαστήριο κάθε πρωί», σχολίασε ο κωμικός, μια αναφορά στη δίκη που διεξάγεται στη Νέα Υόρκη με κατηγορούμενο τον πρώην πρόεδρο, στην οποία φάνηκε να τον παίρνει ο ύπνος.

Οταν ο Μπάιντεν πήρε τον λόγο, δήλωσε ότι στις φετινές προεδρικές εκλογές «η ηλικία παίζει ρόλο. Είμαι ένας ενήλικας που έχει αντίπαλό του ένα εξάχρονο παιδί».

Ο ίδιος αναφέρθηκε στις Βίβλους που πουλά ο αντίπαλός του: «Ο Τραμπ είναι τόσο απελπισμένος που άρχισε να διαβάζει αυτές τις Βίβλους που πουλάει. Και έφτασε στην πρώτη εντολή: Δεν θα έχετε άλλο θεό εκτός από εμένα. Τότε ήταν που το άφησε κάτω και είπε ότι αυτό το βιβλίο δεν είναι για μένα».

Ο Μπάιντεν δεν παρέλειψε να ρίξει τα βέλη του και στους New York Times: «Οι New York Times εξέδωσαν μια ανακοίνωση στην οποία με κατακεραυνώνουν ότι “αποφεύγω ενεργά και αποτελεσματικά τους ανεξάρτητους δημοσιογράφους”. Αν αυτό είναι που θα κάνει τους New York Times να με χαρακτηρίσουν ενεργό και αποτελεσματικό, τότε δεν με πειράζει καθόλου».

Κάλεσμα σε μποϊκοτάζ

Παλαιστίνιοι δημοσιογράφοι είχαν ζητήσει με ανοικτή επιστολή από τους αμερικανούς συναδέλφους τους να μποϊκοτάρουν το δείπνο της Ένωσης Ανταποκριτών του Λευκού Οίκου.

«Έχετε ιδιαίτερη ευθύνη να πείτε την αλήθεια στους ισχυρούς και να στηρίξετε τη δημοσιογραφική δεοντολογία. Είναι απαράδεκτο να μένετε σιωπηλοί, φοβούμενοι για την καριέρα σας, την ώρα που δημοσιογράφοι στη Γάζα εξακολουθούν να κρατούνται, να βασανίζονται και να φονεύονται επειδή κάνουν το λειτούργημά τους», τόνισαν στην επιστολή περίπου 20 παλαιστίνιοι δημοσιογράφοι.

Σύμφωνα με την Επιτροπή για την Προστασία των Δημοσιογράφων (CPJ), με έδρα τη Νέα Υόρκη, τουλάχιστον 97 δημοσιογράφοι έχουν σκοτωθεί από την έναρξη στις 7 Οκτωβρίου του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, εκ των οποίων οι 92 Παλαιστίνιοι. Τουλάχιστον 16 άλλοι έχουν τραυματιστεί.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...