• Τι έβγαλε ο Ζάεφ στη σέλφι του με τον Τσίπρα;

    Συνήθως βλέπουμε τον άνθρωπο να βγάζει σέλφι και όχι το αποτέλεσμα –αυτό θα το δούμε μόνο αν θελήσει να το αναρτήσει στα social media.

     

    Κατά την υποδοχή λοιπόν του Αλέξη Τσίπρα στα Σκόπια, ο ομόλογός του Ζόραν Ζάεφ έβγαλε από το σακάκι του το κινητό του και έβγαλε μια σέλφι με τους δυο τους.

     

    Λίγη ώρα αργότερα ο πρωθυπουργός της Βορείου Μακεδονίας ανήρτησε στο Twitter το αποτέλεσμα.

  • O Μάρκος Μπόλαρης, η γραμματέας του και μερικές πόζες στα social media

    O σάλος ήταν δυσανάλογος του «εγκλήματος» –αν υποθέσουμε ότι υπήρχε κάτι τέτοιο.

     

    Η Θωμαρίτα Καλδάρα, μια όμορφη κοπέλα, είχε βγάλει κάποιες εντυπωσιακές φωτογραφίες και τις είχε αναρτήσει στα social media. Ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία που είχε αποφασίσει, αβασάνιστα ή όχι, να υπερεκθέσει τον εαυτό της στο Διαδίκτυο.

     

    Μόνο που η κυρία Καλδάρα ήταν αποσπασμένη στο γραφείο του υφυπουργού Εξωτερικών Μάρκου Μπόλαρη.

     

    Το γεγονός ότι ο κ. Μπόλαρης, εκλεγμένος βουλευτής στην Α’ Θεσσαλονίκης, είναι επιφορτισμένος με θέματα εκκλησιαστικής και θρησκευτικής διπλωματίας δεν βοήθησε. Οπως δεν βοήθησε και το γεγονός ότι η κυρία Καλδάρα αποσπάστηκε τον περασμένο Ιανουάριο στο υπουργείο Εξωτερικών από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας – φαινόταν δηλαδή να υπάρχει ένα ζητηματάκι τοπικού ενδιαφέροντος.

     

    Ομως αυτό που «καταδίκασε» την κυρία Καλδάρα ήταν η ανθρωποφαγία του (ελληνικού) Facebook, που απαιτεί σοβαροφάνεια και επιβάλλει έναν υπερβολικό πουριτανισμό, ιδίως καθώς οδεύουμε προς τις εκλογές. Ετσι η νεαρή γραμματέας αναγκάστηκε να παραιτηθεί και να επιστρέψει στην οργανική θέση της, στην περιφέρεια.

    Για τον κ. Μπόλαρη βέβαια ισχύει το ρητό «δείξε μου τη γραμματέα, να σου δείξω το αφεντικό»…

  • Και η Ρένα Δούρου ξυρίζεται

    Εχεις 100 νεκρούς στο Μάτι στη «βάρδιά σου». Διώκεσαι προσωπικά για ανθρωποκτονία 100 ανθρώπων από αμέλεια. Εκατό. Ανθρώπων. Το πόρισμα των εισαγγελέων έλεγε ότι έπρεπε να έχεις διατάξει εκκένωση της περιοχής, έστω να σώσεις μερικούς από αυτούς, αλλά εσύ δεν το έκανες.

     

    Μετά πήγαινες να το παίξεις βαρυπενθούσα δίπλα στον Πρωθυπουργό που ρωτούσε αν θα βρέξει και αν θα σηκωθούν τα καναντέρ –άλλος και αυτός. Ελεγες ότι έφταιγε η άναρχη δόμηση, ο πολύς αέρας, οι εμπρηστές, αλλά τελικά έφταιγε ο κακός συντονισμός των κρατικών υπηρεσιών και ότι δεν διέταξες εγκαίρως την εκκένωση των περιοχών.

     

    Είσαι αυτή που είσαι και έχεις κάνει όσα έχεις κάνει. Και τι κάνεις τώρα; Ηγείσαι εκστρατείας κατά των fake news ξυρίζοντας τάχα μου το μούσι σου. Κάτι σαν Κέι Nτι Λανγκ των Βαλκανίων.

     

    Η Ρένα Δούρου συμμετείχε και αυτή με τον τρόπο της στην εκστρατεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (εδώ) κατά των fake news, λέγοντας κόψτε τα μούσια.

    Ναι, τελικά, η Ρένα Δούρου είναι αυτή που είναι…

  • Ο Κραουνάκης με τσιγάρο στο χέρι δίνει συναυλία υπέρ καρκινοπαθών


    Ο Σταμάτης Κραουνάκης έχει εδώ και καιρό απολέσει το δικαίωμα να κρίνεται αποκλειστικά ως καλλιτέχνης –τα ομολογουμένως συγκλονιστικά τραγούδια του τα επιστράτευσε στη μάχη υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο ίδιος δάνεισε τη φιγούρα του στις αλήστου μνήμης επιτροπές για το χρέος της Ζωής Κωνσταντοπούλου και άλλες τέτοια παράλογα της Πρώτης Φοράς Αριστερά. Είναι πολιτικός καλλιτέχνης.

     

    Εχει λοιπόν ένα ειδικό ενδιαφέρον το ότι ο άνθρωπος που εμφανιζόταν να μάχεται για τα δικαιώματα των θυμάτων της κρίσης, για το καλό και το ωραίο των αγώνων της Αριστεράς και άλλα τέτοια, εμφανίστηκε σε συναυλία στο Μαρκίδειο Θέατρο στην Κύπρο με το τσιγάρο στο χέρι. Και ήταν μια συναυλία του ΠΑΣΥΚΑΦ (Παγκύπριος Σύνδεσμος Καρκινοπαθών και Φίλων)…

     

    Οπως ανέφερε το protothema.gr, πολλοί στάθηκαν και στο see through μπλουζάκι του καλλιτέχνη, αλλά εξ όσων γνωρίζω αστυνομία μόδας δεν υπάρχει. Υπάρχει όμως η ανάγκη για μια στοιχειώδη σοβαρότητα όταν τραγουδάς για τη μάχη που δίνουν αμέτρητοι συνάνθρωποί μας είτε με τον καρκίνο είτε με τον εθισμό του τσιγάρου, είτε και με τα δύο…

  • Η Ραλλία Χρηστίδου θέλει να εκλεγεί ευρωβουλευτής για να... γλιτώσει από τη «νύχτα»


    Διαβάζεται και ως εκβιασμός. Αν, λέει, αν δεν ψηφίσουμε και εκλέξουμε τη Ραλλία Χρηστίδου στην Ευρωβουλή, με τον ΣΥΡΙΖΑ φυσικά, θα συνεχίσουμε να την έχουμε στη βιομηχανία της μουσικής και στη «νύχτα».

     

    Ο μόνος τρόπος να περιορίσει το τραγούδι είναι να βγει ευρωβουλευτής —ή όπως η ίδια θέλει να το λέει «ευρωβουλεύτρια» (sic).

     

    Αυτό το είπε η κυρία Χρηστίδου σε συνέντευξή της στο πάντα φιλόξενο για προσωπικότητες του ΣΥΡΙΖΑ, κρατικό ΑΠΕ-ΜΠΕ.

     

    «Δεν υπάρχει ασυμβίβαστο στο να κάνω παράλληλα και δισκογραφία. Από την άλλη, είναι αυτονόητο ότι θα αποχωρήσω σιγά-σιγά από τη νύχτα. Είναι κάτι που θέλω να γίνει. Δεν βρίσκω τη νύχτα τόσο γοητευτική όσο παλιά», είπε.

     

    Για όσους δεν το έπιασαν, η κοπέλα θέλει να φύγει από τη «νύχτα» -επειδή δεν τη βρίσκει και τόσο γοητευτική όσο παλιά- και για να γίνει αυτό πρέπει να πάει στην Ευρωβουλή

     

  • Ο Πέτρος Κόκκαλης θυμάται τη γιαγιά του να κλαίει «με μαύρο δάκρυ» όταν έπεσε η ΕΣΣΔ


    Τόσα χρόνια ξέραμε για τον παππού Πέτρο Κόκκαλη (εδώ), την σπουδαία προσωπικότητα της Αντίστασης και της Αριστεράς, o οποίος ήταν τέτοιος σε ακτινοβολία, που —τι τέλεια ειρωνεία προς την υπερδύναμη!— έδωσαν το όνομά του στον δρόμο δίπλα στην αμερικανική πρεσβεία.

     

    Ηρθε όμως η ώρα να μάθουμε και για τη Νίκη Κουλέτση, γιαγιά του Πέτρου Κόκκαλη, τη μητέρα του Σωκράτη Κόκκαλη.

     

    Μας τη σύστησε ο εγγονός της, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έδωσε το Σαββατοκύριακο μια συνέντευξη στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και σε ένα σημείο ρωτήθηκε για το πόσο επηρεάστηκε από την ιδεολογία του παππού του.

     

    «Μεγάλωσα με τη γιαγιά μου και τις παρέες της από την Αριστερά της πολιτικής μετανάστευσης, ακούγοντας αυτές τις ιστορίες. Τη θυμάμαι να κλαίει με μαύρο δάκρυ το 1989 όταν διαλύθηκε η Σοβιετική Ενωση. Ο παππούς μου παρέμεινε ιδεολόγος και αγωνιστής ώς το τέλος της ζωής του. Σαφώς και επηρεάστηκα», είπε ο 49χρονος επιχειρηματίας.

     

    Βέβαια, για την Ιστορία, το 1989 δεν έπεσε η ΕΣΣΔ, αλλά το Τείχος του Αίσχους στο Βερολίνο, ένα παγκόσμιο σύμβολο καταπίεσης.

     

    Η ΕΣΣΔ έπεσε το 1990 και τυπικά διαλύθηκε το 1991.

  • Οι ροζ γόβες της Νοτοπούλου έκλεψαν την παράσταση στην ομιλία Τσίπρα


    Εξω από το «Βελλίδειο» είχε διαδηλωτές που αποδοκίμαζαν και ΜΑΤ που απέκλειαν δρόμους· η Θεσσαλονίκη ήταν και πάλι πόλη αποκλεισμένη κατά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού της χώρας (εδώ).

     

    Μέσα στο «Βελλίδειο» όμως το κλίμα ήταν πανηγυρικό· μια εαρινή μάζωξη Συριζαίων για να χαιρετίσουν και να χειροκροτήσουν τον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος με τη σειρά του θα προλόγιζε τον Χρήστο Γιαννούλη, υποψήφιο περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας του ΣΥΡΙΖΑ.

     

    Οντως έμοιαζε με γενική απαρτία ΣΥΡΙΖΑ του Βορρά. Στην εκδήλωση έβλεπες από τους τοπικούς βουλευτές –Γιάννη Αμανατίδη, Τριαντάφυλλο Μυταφίδη, Τάσο Κουράκη, Αλέξανδρο Τριανταφυλλίδη κλπ– ως τους υποψήφιους για την Ευρωβουλή Κώστα Αρβανίτη και Αλέξανδρο Νικολαΐδη. Αλλά αυτή που, όπως λένε οι παρατηρητές, έκλεψε και πάλι την παράσταση ήταν η υποψήφια δήμαρχος και πρώην υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης Κατερίνα Νοτοπούλου.

     

    Οχι ότι είπε κάτι η κοπέλα. Αλλά όλοι παρατήρησαν τις στιλιστικές της επιλογές και κυρίως τις εκτυφλωτικά ροζ γόβες της.

     

  • Ο Τσίπρας επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη - πώς είναι τώρα ο σταθμός που «εγκαινίασε»;

    Τρεις μήνες. Τόσοι πέρασαν από την πολυσυζητημένη φιέστα της 29ης Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη όπου ο Αλέξης Τσίπρας είχε «επιθεωρήσει» τα έργα του πολύπαθου Μετρό της πόλης, εγκαινιάζοντας έναν… σταθμό.

     

    Τότε είχε κάνει εντύπωση η απαστράπτουσα εικόνα του σταθμού «Σιντριβάνι-Εκθεση», που επέτρεψε στον Πρωθυπουργό να θριαμβολογεί για έργο έτοιμο κατά 95% κλπ (περισσότερες λεπτομέρειες εδώ)

     

    Φυσικά όλα ήταν προπαγάνδα, ένα σκηνικό φτιαγμένο για να φανεί ότι ο κ. Τσίπρας εγκαινιάζει κάτι στην πόλη που του είχε γυρίσει την πλάτη στο Μακεδονικό.

     

    Δεν ήταν απλή προπαγάνδα, ήταν θλιβερή αν θυμηθεί κανείς ότι κάποιοι είχαν φροντίσει να προσθέσουν μουσαμάδες-εκδοτήρια εισιτηρίων ώστε στις φωτογραφίες ο Πρωθυπουργός να εμφανίζεται ότι επιθεωρεί πραγματικό σταθμό του Μετρό.

    Τώρα, ο κ. Τσίπρας επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη. Και επειδή δεν θα επισκεφτεί το «Σιντριβάνι-Εκθεση», ο σταθμός έχει μια άλλη εικόνα. Την αποκάλυψε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Νίκος Ταχιάος, ο οποίος δημοσίευσε στο Facebook τις σχετικές φωτογραφίες:

    «Στον κύριο Τσίπρα που επισκέπτεται σήμερα την Θεσσαλονίκη αναζητώντας κομπάρσους για μια χωρίς νόημα επιχειρηματική αποστολή στα Σκόπια και στην κυρία Νοτοπούλου, guest star της προηγούμενης φιέστας του Δεκεμβρίου, αφιερώνω τις φωτογραφίες αυτού του post» έγραψε ο κ. Ταχιάος για να συμπληρώσει:

    «Πρόκειται για την σημερινή εικόνα του σταθμού του Σιντριβανίου, τρεις μήνες μετά τα εγκαίνια. Διχαστικά και άκαιρα διλήμματα και κακόγουστα σώου σε κακοστημένα σκηνικά είναι το αποτύπωμα που αφήνουν στην Θεσσαλονίκη».

  • H Μπέτυ Μπαζιάνα (σχεδόν) μόνη σε διάλεξη αρχιτεκτονικής

    Μια -όχι και τόσο συνηθισμένη- σόλο δημόσια εμφάνιση έκανε η σύντροφος του Πρωθυπουργού, Μπέτυ Μπαζιάνα, το βράδυ της Τρίτης, η οποία εθεάθη στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος σε διάλεξη αρχιτεκτονικής.

     

    Βέβαια η κυρία Μπαζιάνα είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός αλλά η αρχιτεκτονική είναι ένα θέμα που δικαιολογημένα την ενθουσιάζει. Αλλωστε δεν ήταν εντελώς μόνη.

     

    Πίσω της στις φωτογραφίες διακρίνονται ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Αγγελος Τόλκας και ο οικολόγος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, πρώην υπουργός, υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων και νέο σουξέ του κυβερνώντος κόμματος με τις τελευταίες δηλώσεις περί Καστελόριζου (εδώ), Γιάννης Τσιρώνης.

     

    Επίσης, το μάτι κάποιων έπιασε στη διάλεξη τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υφυπουργό Βιομηχανίας, Θεοδώρα Τζάκρη –ήταν αδύνατον να μην την εντοπίσει κανείς με το κατακόκκινο φόρεμα που είχε επιλέξει να φορέσει για τη διάλεξη.

    Το iefimerida.gr από την άλλη, περιέγραψε το ντύσιμο που επέλεξε η σύντροφος του Αλέξη Τσίπρα –μαύρο σακάκι και μπλε σατέν τοπ– υπενθυμίζοντας ότι το συγκεκριμένο μπλε camisole το είχε ξαναφορέσει σε μια δημόσια εμφάνισή της, στο πλευρό αυτή τη φορά του Πρωθυπουργού:

     

    ήταν τον περασμένο Νοέμβριο όταν το πρωθυπουργικό ζεύγος είχε πάει να παρακολουθήσει τη θεατρική παράσταση «Η Επανένωση της Βόρειας με τη Νότια Κορέα» (λεπτομέρειες εδώ)

     

    Για την Ιστορία, η διάλεξη υπό τον τίτλο «Σκέψεις για την αρχιτεκτονική και την πόλη: Αρχιτεκτονική και Παράδοση» δόθηκε από τον αρχιτέκτονα-καθηγητή του Τομέα Ι των Συνθέσεων στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων του ΕΜΠ, Τάση Παπαϊωάννου (πληροφορίες εδώ).

  • Ο Τσιτουρίδης επιστρέφει ως ριζοσπάστης (μέσω ΕΡΤ)

    Είναι όταν θέλεις να κρυφτείς και η χαρά δεν σε αφήνει. Στην ΕΡΤ1, το πρωί της Τρίτης, οι παρουσιαστές της εκπομπής «Απευθείας» ήταν σχεδόν κατενθουσιασμένοι: είχαν live τον Σάββα Τσιτουρίδη, πρώην βουλευτή της ΝΔ και κυβερνητικό στέλεχος επί διακυβέρνησης Καραμανλή, να τους ανακοινώνει ότι θα ιδρύσει νέο κόμμα, τους «Ελληνες Ριζοσπάστες».

     

    Ο κ. Τσιτουρίδης βρέθηκε στον Αρειο Πάγο για να καταθέσει τα προβλεπόμενα έγγραφα για την ίδρυση του νέου κόμματος. Και εκεί τον συνάντησε η πάντα φιλόξενη σε καραμανλικούς, ΕΡΤ.

     

    Η κρατική τηλεόραση αφιέρωσε 13 λεπτά της δημόσιας συχνότητας για να δώσει βήμα στον πρώην υπουργό –που είχε παραιτηθεί δύο φορές επί Κώστα Καραμανλή υπό το βάρος αποκαλύψεων για το περιβάλλον του– και να πει ο συγκεκριμένος ότι στόχος των «Ελλήνων Ριζοσπαστών» είναι να καταγραφούν στις ευρωεκλογές και παράλληλα να προκαλέσουν πρωτοβουλίες για τη συγκρότηση ενός συνασπισμού κεντροδεξιών κομμάτων, κινήσεων και προσωπικοτήτων ενόψει των εθνικών εκλογών.

     

    Για όσους δεν το κατάλαβαν στόχος των «Ελλήνων Ριζοσπαστών» είναι να δημιουργήσουν πρόβλημα –ό,τι μπορεί ο καθένας– στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

     

  • Ménage à trois: Μπενουά Αμόν, Πάμελα Αντερσον και Γιάνης Βαρουφάκης

    Οφείλει κανείς να παραδεχτεί τον Γιάνη Βαρουφάκη. Μπορεί να οδήγησε μια ολόκληρη χώρα στο χείλος της καταστροφής αλλά ο ίδιος έγινε διάσημος και προσελκύει γύρω του ένα ετερόκλητο ακροατήριο διασημοτήτων.

     

    Την Κυριακή το βράδυ για παράδειγμα, σε εκδήλωση του κινήματος DiEM25 (ΜέΡΑ25, επί το ελληνικότερον) στις Βρυξέλλες, ο πρώην υπουργός Οικονομικών βρέθηκε να ποζάρει με την Πάμελα Αντερσον και τον Μπενουά Αμόν!

     

    Και καλά, η Πάμελα Αντερσον είναι πασίγνωστη. Εκανε καριέρα χάρη στο πλαστικό στήθος της και σε βιντεοσκοπημένες πεολειχίες, αλλά τώρα είναι μια ακτιβίστρια κατά της πορνογραφίας, υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων και βεβαίως υπέρ των Κίτρινων Γιλέκων και όποιου άλλου ονειρεύεται να αλλάξει την Ευρωπαϊκή Ενωση – δεν την πολυνοιάζει άλλωστε, αυτή είναι πλούσια Καναδοαμερικανή και όποτε θέλει σηκώνεται και φεύγει από τη Γαλλία για να επιστρέψει στις ΗΠΑ.

     

    Ο Μπενουά Αμόν όμως; Μιλάμε για μεγάλη προσωπικότητα. Τον είχε κάνει ο Ολαντ υπουργό Παιδείας, έπειτα απαίτησε και πήρε τα ηνία του Σοσιαλιστικού Κόμματος και το οδήγησε σε μια επικών διαστάσεων συντριβή στις προεδρικές εκλογές του 2017. Το 6,36% που πήρε στον πρώτο γύρο ήταν το χειρότερο αποτέλεσμα που είχε λάβει ποτέ προεδρικός υποψήφιος αυτού του ιστορικού κόμματος.

     

    Μετά ανακοίνωσε ότι φεύγει από το Σοσιαλιστικό Κόμμα, «αλλά όχι από τον σοσιαλισμό» και έτσι είπε να πάει να βρει την Πάμελα και τον Γιάνη αναζητώντας την «ευρωπαϊκή άνοιξη».

  • Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν 50% εύστοχος

    Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στην ακριτική Λήμνο για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου. Εκανε τις προβλεπόμενες δηλώσεις, κατέθεσε στεφάνια, συζήτησε με τους αξιωματικούς της 130 Σμηναρχίας Λήμνου, όλα τέλος πάντων, όσα κάνει ένας πολιτικός αρχηγός σε τέτοιες επισκέψεις (εδώ).

     

    Ομως ο κ. Μητσοτάκης έχει ένα ακατανίκητο πάθος. Το μπάσκετ. Και με αφορμή την εξαιρετική παρουσία του Ηφαίστου, της τοπικής ομάδας, στο πρωτάθλημα της Α1, ο πρόεδρος της ΝΔ πήγε σε μια προπόνηση στο κλειστό Γυμναστήριο της Μύρινας «Νίκος Σαμαράς».

     

    Συνομίλησε με παίκτες και προπονητικό τιμ, εξέφρασε τον θαυμασμό του για την αξιόλογη πορεία της ομάδας στο ανταγωνιστικό ελληνικό πρωτάθλημα και δεν έχασε την ευκαιρία να ρίξει και δύο ελεύθερες βολές.

    Κατά το ρεπορτάζ, ευστόχησε στην πρώτη και έχασε τη δεύτερη, δηλαδή 50% –ποσοστά αυτοδυναμίας…

  • H Φωτεινή Αραμπατζή παρέλασε για τη Μακεδονία - και για τις εκλογές που έρχονται

    Υπερήφανο τέκνο των Σερρών και της κεντρικής Μακεδονίας, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Φωτεινή Αραμπατζή δεν έχασε την ευκαιρία να πάει χαμένη.

     

    Καθώς τα πνεύματα είναι οξυμένα και το Μακεδονικό «πουλάει» με κάθε τρόπο, η κυρία Αραμπατζή ανταποκρίθηκε, όπως είπε, στο κάλεσμα του Λυκείου Ελληνίδων και παρήλασε στην πρωτεύουσα της εκλογικής της περιφέρειας, φορώντας την παραδοσιακή μακεδονική φορεσιά του Ρουμλουκιού και κρατώντας το αστέρι της Βεργίνας.

     

    Η ίδια έγραψε στο Facebook:

  • Για γέλια ή για κλάματα; Οταν ο Πρωθυπουργός της χώρας σου το παίζει έξυπνος και μπερδεύει το Υδρογόνο με το Ηλιο

    Ο Αλέξης Τσίπρας το επαναλαμβάνει συχνά: «είμαι μηχανικός και ξέρω». Οντως ο Πρωθυπουργός της χώρας έβγαλε το Πολυτεχνείο, έχει πτυχίο Πολιτικού Μηχανικού.

     

    Που μεταξύ άλλων σημαίνει ότι έδωσε στα 90s Πανελλήνιες εξεταζόμενος στην Α’ Δέσμη (Μαθηματικά, Εκθεση, Φυσική και Χημεία) και πέρασε στο ΕΜΠ και μετά πέρασε τα εξάμηνα και πήρε το πτυχίο του.

     

    Μάλιστα ο Πρωθυπουργός της χώρας φροντίζει συστηματικά να εμφανίζεται ως άνθρωπος που νοιάζεται για το μέλλον, για τη γνώση για τη νέα γενιά, για τις επιστήμες, για την Παιδεία και άλλα τέτοια ωραία και αριστερά.

     

    Επισκέφτηκε, λοιπόν, το Εθνικό Κέντρο Ερευνας και Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» –αυτό που το φιλότιμο ΑΠΕ-ΜΠΕ αποκάλεσε «Σίλικον Βάλεϊ της Ελλάδας»– και μίλησε με επιστήμονες για διάφορα επιστημονικά πεδία –άλλωστε, είπαμε, είναι μηχανικός και ξέρει.

     

    Κάποια στιγμή η συζήτηση πήγε στα οφέλη του υδρογόνου στην αυτοκίνηση. Ο κ. Τσίπρας επιστράτευσε αυτό το προσποιητό ενδιαφέρον που πρέπει να επιστρατεύουν οι καλοί πολιτικοί.

     

    Ετσι, οι επιστήμονες εξήγησαν στον κ. Τσίπρα ότι δεν είναι επικίνδυνη η χρήση του υδρογόνου και ότι ήδη σε χώρες όπως η Γερμανία, λειτουργούν περισσότερα από 100-120 σημεία παροχής υδρογόνου για αυτοκίνητα που κινούνται με αυτήν την τεχνολογία.

     

    Επειδή η κουβέντα σοβάρευε και επειδή αυτά γίνονται για το σόου και όχι για την ουσία, ο κ. Τσίπρας προσπάθησε γρήγορα να κλείσει τη συζήτηση που έμοιαζε να του είναι εντελώς αδιάφορη, επιστρατεύοντας αυτή τη φορά το γνωστό του εφηβικό χιούμορ.

     

    Και απευθυνόμενος στο προσωπικό του «Δημόκριτου» παρατήρησε : «Εμείς εδώ μόνο στα μπαλόνια το χρησιμοποιούμε».

     

    Ο Πρωθυπουργός της χώρας, που «είναι μηχανικός και ξέρει» είχε μπερδέψει το υδρογόνο με το ήλιο. Και φυσικά για μια ακόμη φορά ο Πρωθυπουργός της χώρας γνώρισε τη χλεύη στο Διαδίκτυο.

     

    Πέρα από τη χλεύη όμως, που τόσο προσβλητική είναι για τη χώρα –καλώς ή κακώς ο κ. Τσίπρας εκπροσωπεί όλους μας και όχι μόνο τους ψηφοφόρους του– ενδιαφέρον έχει και το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός απλώς παρατηρεί και παραδέχεται την κατάντια της, λες και είναι άμοιρος ευθυνών.

     

    Ενδιαφέρον επ’ αυτού έχει η ανάρτηση της πανεπιστημιακού Βάσως Κιντή στο Facebook.

     

     

  • To επικό σόου του Πατούλη στον Λευκό Οίκο

    Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης βρέθηκε και αυτός στον Λευκό Οίκο στην καθιερωμένη γιορτή (εδώ) για την Επανάσταση του ’21.

     

    Μάλιστα ο κ. Πατούλης εξέδωσε και διακοίνωση προς τον Τύπο στην οποία ανέφερε σχετικά: «Αποτελεί μεγάλη τιμή για εμένα που για δεύτερη συνεχή χρονιά κατόπιν σχετικής πρόσκλησης του αμερικανού προέδρου παραβρίσκομαι στην εκδήλωση που διοργάνωσε στο Λευκό Οίκο με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου, τιμώντας τον ελληνισμό και την ελληνική ομογένεια, ενώ είχα την τιμή να παραβρεθώ και στην ορκωμοσία του».

     

    Τον κάλεσε λοιπόν προσωπικά ο Ντόναλντ Τραμπ τον κ. Πατούλη. Και εκείνος ανταποκρίθηκε, για να μην τον στενοχωρήσει.

     

    Ηταν μάλιστα τέτοια η ζέση του κ. Πατούλη να συμμετάσχει στο όλο δρώμενο που όχι μόνο έβγαλε μια τύπου σέλφι όπως η παραπάνω, αλλά έδωσε και ένα σόου στην προσπάθειά του να καταφέρει να βρεθεί ανάμεσα στον τομεάρχη Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργο Κουμουτσάκο και τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο στην οικογενειακή φωτογραφία στον Λευκό Οίκο.

    Εδώ καρέ καρέ οι ελιγμοί του κ. Πατούλη για να βρεθεί στο κέντρο της φωτογραφίας. Αξιος!




text
  • Δύο κενές θέσεις στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο. Να δούμε και πόσα χαμόγελα θα υπάρχουν


    29 Μαρτίου 2024, 06:09