403
Γρηγόρης Ψαριανός και Σπύρος Δανέλλης σε παλιές ανέμελες στιγμές | INTIMEnews

Ψαριανός: Ο Δανέλλης είχε πάει στον ΣΥΡΙΖΑ εδώ και καιρό

Protagon Team Protagon Team 18 Ιανουαρίου 2019, 11:06
Γρηγόρης Ψαριανός και Σπύρος Δανέλλης σε παλιές ανέμελες στιγμές
|INTIMEnews

Ψαριανός: Ο Δανέλλης είχε πάει στον ΣΥΡΙΖΑ εδώ και καιρό

Protagon Team Protagon Team 18 Ιανουαρίου 2019, 11:06

Ο Σπύρος Δανέλλης μπορεί να ισχυρίζεται ότι προς το παρόν δεν θα μεταπηδήσει στη δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρώην συνάδελφός του ωστόσο στο Ποτάμι, Γρηγόρης Ψαριανός, του απαντά ότι έχει ήδη φύγει εδώ και καιρό.

«Ηταν στρατηγικώς αποφασισμένος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ψαριανός σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, κάνοντας ουσιαστικά λόγο για ειλημμένη απόφαση που δεν εξαρτάτο από τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών.

Ο βουλευτής Β’Αθηνών προτίμησε να αποφύγει τους χαρακτηρισμούς για τη στάση του κ. Δανέλλη παρ΄όλα αυτά επανέλαβε ότι δεν γίνεται μεσούσης της κοινοβουλευτικής περιόδου να αλλάζουν οι βουλευτές κόμματα σαν τα πουκάμισα.

Ο κ. Ψαριανός εξέφρασε ξανά τις ενστάσεις που έχει για τη Συμφωνία των Πρεσπών (γλώσσα και ιθαγένεια) για να δικαιολογήσει την αρνητική ψήφο του, ενώ για το ενδεχόμενο να την ψηφίσουν τελικά ο Σταύρος Θεοδωράκης και ο Γιώργος Μαυρωτάς, αρκέστηκε να πει πως δεν του αρέσει να παίρνει η κυβέρνηση Τσίπρα – η χειρότερη της μεταπολίτευσης, όπως υπογράμμισε- τις ψήφους του Ποταμιού ακόμα για την κύρωση της Συμφωνίας.

Σε ανακοίνωση ωστόσο που εξέδωσε το πρωί της Παρασκευής το Ποτάμι, σημειώνεται ότι η στήριξη στη συμφωνία είναι στην Ελλάδα και όχι στον καταρρέοντα Τσίπρα.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

Ως στήριξη στον κ.Τσίπρα εμφανίζουν ορισμένοι τη θετική στάση του Ποταμιού στη συμφωνία των Πρεσπών. Κάνουν μεγάλο λάθος. Ας ξαναδιαβάσουν την απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος μας. Το Ποτάμι στηρίζει μόνο τα συμφέροντα των Ελλήνων.

Σε μια πολύ δύσκολη στιγμή για την οικονομία και τα εθνικά θέματα επείγει να δούμε όλοι, τη μεγάλη εικόνα. Η Ελλάδα δεν κινδυνεύει στα βόρεια σύνορα της. Αντίθετα, πρέπει να στρέψει την προσοχή της στα ανατολικά σύνορα.

Η οικονομία χρειάζεται επενδύσεις και στήριξη από τους ισχυρούς μας συμμάχους στην Ε.Ε και το ΝΑΤΟ. Δεν θα αφήσουμε λοιπόν τον καταρρέοντα Τσίπρα να εμφανίζεται αυτός και μόνο αυτός ως ο σοβαρός και αξιόπιστος συνομιλητής. Ο ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε ο κύριος εκφραστής του εθνικού απομονωτισμού. Η φιλοευρωπαϊκή του στάση σήμερα είναι ευκαιριακή και εξυπηρετεί μόνο τα μικροκομματικά του συμφέροντα. Αύριο με την πρώτη ευκαιρία ο κ.Τσίπρας και οι σύντροφοί του θα ξαναγίνουν «φιλομαδουριστές», «φιλορώσοι», «φιλοϊρανοί», «φιλοοτινάναι», αρκεί να θεωρήσουν ό,τι τους βολεύει.

Το Ποτάμι, αντίθετα, ήταν, είναι και θα παραμείνει η πολιτική δύναμη που σκέφτεται πρώτα την πατρίδα και μετά το κομματικό του συμφέρον.

O υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, πάντως, άρχισε ήδη την επικοινωνιακή εκμετάλλευση της πλειοψηφίας για τις Πρέσπες γράφοντας στο Τwitter ότι όχι μόνο είναι δεδομένη, αλλά θα αποτελέσει και απαρχή περαιτέρω διεύρυνσής της.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...