220
Ο ναύαρχος Αποστολάκης με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου | Intimenews/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Αποστολάκης: «Είμαι στρατιώτης, αναλαμβάνω σε μια περίεργη κατάσταση»

Protagon Team Protagon Team 14 Ιανουαρίου 2019, 13:19
Ο ναύαρχος Αποστολάκης με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου
|Intimenews/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Αποστολάκης: «Είμαι στρατιώτης, αναλαμβάνω σε μια περίεργη κατάσταση»

Protagon Team Protagon Team 14 Ιανουαρίου 2019, 13:19

Τους λόγους για τους οποίους δέχτηκε να αναλάβει το υπουργείο Εθνικής Αμυνας μετά την παραίτηση του Πάνου Καμμένου εξήγησε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης λίγο πριν κατευθυνθεί στο Μέγαρο Μαξίμου για μια πρώτη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Αποστολάκης, ένστολος ακόμη, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «δέχτηκα να αναλάβω την θέση του υπουργού Εθνικής Αμυνας γιατί έχω μάθει να υπηρετώ το καθήκον, είμαι στρατιώτης και άνθρωπος της ευθύνης. Εχω συνηθίσει να αναλαμβάνω την ευθύνη όσο βαριά και να είναι.

» Εξάλλου η κατάσταση είναι αρκετά περίεργη η οποία απαιτεί συναίνεση, ενότητα και συνεργασία και θεωρώ εξαιρετική τιμή την πρόταση που μου έκανε ο Πρωθυπουργός και τον ευχαριστώ γι’ αυτό.

» Θα συνεχίσω να υπηρετώ το καθήκον που αναλαμβάνω όπως έκανα μέχρι σήμερα μακριά από πολιτική και κόμματα και προσβλέπω στη συνεργασία όλων των πολιτικών κομμάτων για το καλό της πατρίδας».

Επιπλέον, ο κ. Αποστολάκης τόνισε πως έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες με τα προεδρικά διατάγματα και με το ΚΥΣΕΑ για να ολοκληρωθεί η θητεία του ως αρχηγός ΓΕΕΘΑ και να αναλάβει τη θέση του υπουργού Εθνικής Αμυνας.

Η αποστρατεία του αρχηγού θα κινήσει άμεσα τις διαδικασίες για την αντικατάστασή του, με πληροφορίες να τοποθετούν τον ορισμό νέου Α/ΓΕΕΘΑ μέσα στην εβδομάδα. Οι τακτικές κρίσεις θα γίνουν τον Μάρτιο.

Στις 12:30 ο κ. Αποστολάκης πέρασε το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου για να συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...