730
| Andrea Bocelli/Facebook

Από το λίαρ τζετ του Μποτσέλι στο «Ξενοδοχείο Aσμάτων»

Protagon Team Protagon Team 5 Αυγούστου 2022, 19:04
|Andrea Bocelli/Facebook

Από το λίαρ τζετ του Μποτσέλι στο «Ξενοδοχείο Aσμάτων»

Protagon Team Protagon Team 5 Αυγούστου 2022, 19:04

Το λίαρ τζετ που θα προσγειωθεί, νωρίς το πρωί, το Σάββατο 20 Αυγούστου στη Θεσσαλονίκη θα μεταφέρει στα μέρη μας τον πιο διάσημο ίσως τενόρο της εποχής μας: τον Αντρέα Μποτσέλι.

Σε λίγη ώρα θα βολευτεί (για μια βραδιά) σε μια βίλα με ιδιωτική παραλία, στο πολυτελές συγκρότημα «Αστερίας», του Sani Beach, στη Χαλκιδική.

Και πολύ σύντομα θα ξεκινήσει πρόβες για τη συναυλία του, που σηματοδοτεί την κορύφωση του επετειακού, για τα 30 χρόνια, φεστιβάλ της Σάνης. Δίπλα στον ύστερο βυζαντινό πύργο, στο λόφο της Σάνης, ψηλά πάνω από τη θάλασσα και κάτω από το φεγγάρι, τη νύχτα του Σαββάτου 20 Αυγούστου 2022.

Ο Αντρέα Μποτσέλι, που πέρα από τις μεγάλες επιτυχίες των άλμπουμ του «Romanza» και «Si», προσπάθησε να χαρίσει ελπίδα σε μια εποχή άνυδρη, κόντρα στην αφόρητη μοναξιά της καραντίνας και της πανδημίας, με το «Music for Hope», μέσα στον εγκαταλειμμένο καθεδρικό ναό του Μιλάνου, θα φέρει μαζί του πολλά από τα τραγούδια του.

Θα δώσει δε, από σκηνής, βήμα στην Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης (που έχει ήδη προετοιμαστεί από τον μαέστρο «του», Κάρλο Μπερνίνι, μαζί με τον οποίο ο τενόρος ταξιδεύει 25 χρόνια τώρα).

O εντυπωσιακός λόφος της Σάνης (SANI FESTIVAL/Facebook)

Θα στείλει ψηλά τη φωνή του μαζί με τις νότες του φλάουτου, χάρη στον φλαουτίστα «του» Αντρέα Γκριμινέλι (σταρ και των ηχογραφήσεων στην δισκογραφική Decca). Και θα δει τα λόγια του να γίνονται αέρινες κινήσεις πάνω στο εύπλαστο σώμα της μπαλαρίνας Αντζέλικα Γκισμόντο, κορυφαία στο Μπαλέτο του Μιλάνου.

Ομως, θα ενώσει τη φωνή του και με ένα νέο διεθνούς ολκής αστέρι της όπερας, από τη Ρουμανία, την Κριστίνα Πασαρόιου.

Και θα συμπράξει επί σκηνής και με ένα «δικό μας» αστέρι, με διεθνή καριέρα και έδρα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Την τραγουδοποιό Αθηνά Ανδρεάδη, βραβευμένη με Γκράμι. Η οποία, επίσης, είχε ξορκίσει το φάσμα του κορονοϊού, ενώ νοσηλευόταν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, με το τραγούδι «Hands on glass», για την εμπειρία της επικοινωνίας της πίσω από το τζάμι της ΜΕΘ.

Στο Φεστιβάλ της Σάνης, το επετειακό φέτος, για τα 30χρονα του επιτυχημένου θεσμού της Χαλκιδικής, έδωσαν ήδη το «παρών» αρκετές χιλιάδες θεατές, σε sold out συναυλίες μεγάλων ονομάτων, όπως οι Τσούτσο Βαλντές και Πακίτο Ντ’Ριβέρα (βρέθηκαν ξανά μαζί, ύστερα από χρόνια, στο λόφο της Σάνης), ο μάγος των χορδών Αλ Ντι Μέολα (θυμάστε τα «Λάτιν» του Γιώργου Νταλάρα;), ο «μάστορας» του Live Aid και των boomtown Rats, Μπομπ Γκέλντοφ, ο νέος Βρετανός σούπερσταρ Τζακ Σαβορέτι.

Ο Μπομπ Γκέλντοφ επί σκηνής στο φεστιβάλ της Σάνης

Και να που και η ελληνική και μεσογειακή μουσική έρχονται να δέσουν, στο επετειακό πρόγραμμα του Sani Festival, με το αποκορύφωμα του Μποτσέλι. Από το λίαρ τζετ στο… «Ξενοδοχείο ασμάτων». Με κορυφαίο ένα αγαπημένο όνομα στο ελληνικό τραγούδι: Μανώλης Μητσιάς.

Το Σάββατο 6 Αυγούστου 2022, στο λόφο της Σάνης, θα ανοίξει τις πόρτες του ένα μουσικό «κτίσμα», που στήθηκε ειδικά για τα 30χρονα του θεσμού. «Ξενοδοχείο Ασμάτων: 30 χρόνια νότες – ο Λόφος και η Θάλασσα», μια συναυλία με τέσσερα «ονόματα»: Μανώλης Μητσιάς, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Χρήστος Θηβαίος, Πέννη Μπαλτατζή.

Αξιοποιώντας – κι εδώ – το εξαίρετο μουσικό δυναμικό της Θεσσαλονίκης, με λαϊκή ορχήστρα και «Τα 10 μπουζούκια της Δόμνας» (του ιστορικού κουτουκιού στην Άνω Πόλη της Θεσσαλονίκης, ταβέρνα που έγινε γνωστή και ως «Δόμνα η αντιστασιακή»). Υπό τη διεύθυνση των Στάθη Σαββίδη και Γιάννη Καρασάββα, αντίστοιχα.

Μανώλης Μητσιάς, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Χρήστος Θηβαίος και Πέννη Μπαλτατζή θα δώσουν συναυλία για τα 30 χρόνια του Sani Festival με τίτλο «Ξενοδοχείο Ασμάτων: 30 χρόνια νότες – ο Λόφος και η Θάλασσα»

Μια συναυλία στηριγμένη στις δημιουργίες και τα τραγούδια ελλήνων συνθετών, όπως οι Μίκης Θεοδωράκης, Μάνος Χατζιδάκις, Βασίλης Τσιτσάνης, Σταύρος Ξαρχάκος, Μανώλης Χιώτης, Μάνος Λοΐζος, Δήμος Μούτσης, Θάνος Μικρούτσικος, Γιάννης Σπανός, Γιώργος Ζαμπέτας, κ.ά., και κορυφαίων ελλήνων ποιητών και στιχουργών, όπως οι Οδυσσέας Ελύτης, Γιώργος Σεφέρης, Μανόλης Αναγνωστάκης, Νίκος Γκάτσος, Λίνα Νικολακοπούλου, Άλκης Αλκαίος, Μάνος Ελευθερίου, Λευτέρης Παπαδόπουλος κ.ά.

Για να ακολουθήσει, το Σάββατο 13 Αυγούστου 2022, στο λόφο, μια ακόμη πολυπρόσωπη μουσική σύμπραξη ειδικά για το 30ό φεστιβάλ, με χρώμα μεσογειακό: «Mediterranean Project: η Ελλάδα & ο κόσμος», με μια σειρά από τραγουδιστές πρώτης γραμμής, που θα ενώσουν το ελληνικό τραγούδι με τα ακούσματα των ακτών της Μεσογείου: Δημήτρης Μπάσης, Ρένα Μόρφη, Δώρος Δημοσθένους, Ρίτα Αντωνοπούλου, Κώστας Θωμαΐδης, Καλλιόπη Πούσκα. Μαζί με εντυπωσιακή ορχήστρα πνευστών, εγχόρδων και κρουστών, υπό τη διεύθυνση (και ενορχήστρωση) του Μανώλη Ανδρουλιδάκη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...