830
O Ρονάλντο στο προπονητικό κέντρο της Γιουβέντους. Η Serie A επιστρέφει μαζί με τα μεγάλα πρωταθλήματα. | REUTERS/Alessandro Garofalo/File Photo

Από τη στέρηση, στην… υπερβολική δόση

Sportscaster Sportscaster 30 Μαΐου 2020, 12:12
O Ρονάλντο στο προπονητικό κέντρο της Γιουβέντους. Η Serie A επιστρέφει μαζί με τα μεγάλα πρωταθλήματα.
| REUTERS/Alessandro Garofalo/File Photo

Από τη στέρηση, στην… υπερβολική δόση

Sportscaster Sportscaster 30 Μαΐου 2020, 12:12

Η Serie A είναι το τελευταίο από τα τέσσερα δημοφιλέστερα πρωταθλήματα της Ευρώπης, που ανακοίνωσε (την Παρασκευή) το πρόγραμμα της επανέναρξής του. Είχαν προηγηθεί, ένα 24ωρο νωρίτερα, η Premier League και η La Liga. Οι αγώνες είναι πάρα πολλοί, κι ο χρόνος στον οποίο θα πρέπει να χωρέσουν, λίγος. Που σημαίνει, ότι τα ματς θα παίζονται όλες τις μέρες της εβδομάδας – και σε διαφορετικές ώρες κάθε μέρα, ώστε οι φίλαθλοι να έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν όσο το δυνατόν περισσότερα. Εστω, από μακριά. Από τη στέρηση, θα περάσουμε στο άλλο άκρο: στην… υπερβολική δόση.

Οι Αγγλοι επιστρέφουν την Τετάρτη, 17 Ιουνίου, με δύο παιχνίδια που είχαν αναβληθεί λόγω του κορονοϊού: Μάντσεστερ Σίτι – Αρσεναλ και Αστον Βίλα – Σέφιλντ Γιουνάιτεντ. Δύο μέρες μετά (19/6) θα αρχίσουν να παίζονται οι υπόλοιπες εννέα αγωνιστικές της σεζόν. Στην προσπάθειά της να στριμώξει τα 92 ματς που απομένουν σε ένα χρονικό διάστημα 39 ημερών, από τα μέσα Ιουνίου μέχρι τα τέλη Ιουλίου, η Premier League αποφάσισε να υπάρχει δράση όλες τις μέρες της εβδομάδας, ορίζοντας τις ώρες έναρξης των αγώνων κατά τέτοιον τρόπο, ώστε να μη συμπίπτουν, ο ένας με τον άλλον.

Ιδίως τα Σάββατα και τις Κυριακές, οι απανταχού λάτρεις του αγγλικού ποδοσφαίρου θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν πάνω από εννέα ώρες αδιάκοπου ποδοσφαιρικού θεάματος. Τα τέσσερα παιχνίδια του Σαββάτου θα αρχίζουν στις 14:30, 17:00, 19:30 και 22:00 (ώρες Ελλάδας). Τα τέσσερα παιχνίδια της Κυριακής, στις 14:00, 16:00, 18:30 και 21:00. Παρασκευή και Δευτέρα θα υπάρχει μόνον ένα ματς, στις 22:00. Στις μεσοβδόμαδες αγωνιστικές (Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη) τα ματς θα χωρίζονται σε δύο γκρουπ, με ώρες έναρξης τις 20:00 και τις 22:00.

«Δυστυχώς δεν θα έχουμε οπαδούς στα γήπεδα, όμως βρήκαμε μια λύση, ώστε ο κόσμος να μπορεί να παρακολουθήσει και τα 92 ματς που απομένουν έως την ολοκλήρωση της σεζόν», ανακοίνωσε περιχαρής η αγγλική Λίγκα. Το SkySports θα μεταδώσει 64 αγώνες, 25 εκ των οποίων σε «ελεύθερη» συχνότητα. Ανάμεσά τους και το ντέρμπι Εβερτον – Λίβερπουλ, στις 20 Ιουνίου, όπου οι «Reds» ενδέχεται να «κλειδώσουν» τον πρώτο τους τίτλο πρωταθλήματος εδώ και τρεις δεκαετίες. Το BT Sport θα «καλύψει» 20 ματς. Το Amazon Prime, τέσσερα, και το BBC -για πρώτη φορά μετά το 1988- άλλα τόσα. Τριάντα δύο ολόκληρα χρόνια έχουν να απολαύσουν, οι άγγλοι φίλαθλοι, δωρεάν μετάδοση ποδοσφαιρικής αναμέτρησης Α’ Κατηγορίας.

Στην Ισπανία, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία έδωσε το «ok» για αγώνες τις Δευτέρες και τις Παρασκευές, πέραν του Σαββατοκύριακου, ενώ θα υπάρχει και μεσοβδόμαδη δράση, προκειμένου να χωρέσουν 9 αγωνιστικές (από τις 11 που απομένουν) σε πέντε εβδομάδες. Αυτό σημαίνει ότι επί 32 μέρες θα έχουμε εικόνα από τη La Liga κάθε μέρα. Το ισπανικό πρωτάθλημα θα επανεκκινήσει την Πέμπτη, 11 Ιουνίου (με το τοπικό ντέρμπι Σεβίλλη – Μπέτις στις 23:00), και τα ματς θα αρχίζουν μετά τις 18:00 (ώρα Ελλάδας).

Σάββατα και Κυριακές οι Ισπανοί θα παίζουν μέχρι τη 01:00 τη νύχτα. Ολα αυτά έως τις 12 Ιουλίου, που θα ολοκληρωθεί η 36η αγωνιστική. Στις δύο τελευταίες (37η και 38η) τα παιχνίδια θα διεξαχθούν ίδιες μέρες (Τετάρτη 15 και Κυριακή 19 Ιουλίου) και ίδιες ώρες. Η Ρεάλ Μαδρίτης θα δώσει τον πρώτο της αγώνα μετά τη διακοπή την Κυριακή 14 Ιουνίου (εντός με την Εϊμπαρ στις 23:00), και η Μπαρτσελόνα τη Δευτέρα 15 Ιουνίου (στη Μαγιόρκα, στις 22:30).

Στην Ισπανία δεν επιτεύχθηκε συμφωνία για την απευθείας μετάδοση κάποιων αγώνων από «ελεύθερα» τηλεοπτικά δίκτυα. Ο όμιλος Mediapro, που κατέχει τα δικαιώματα της La Liga, υποσχέθηκε μόνο να δώσει δωρεάν εικόνα σε δομές που φιλοξενούν άτομα τρίτης ηλικίας.

Οι Ιταλοί θα παίξουν πρώτα το Coppa Italia, κι έπειτα το πρωτάθλημα. Η αρχή θα γίνει με τους δύο (επαναληπτικούς) ημιτελικούς: Γιουβέντους – Μίλαν στις 13 Ιουνίου (1-1 το σκορ του πρώτου αγώνα) και Νάπολι – Ιντερ (1-0) στις 14 Ιουνίου. Στις 17/6 θα διεξαχθεί ο τελικός του Κυπέλλου Ιταλίας. Αμέσως μετά θα έρθει η σειρά της Serie A. Για να ολοκληρωθεί, απομένουν 124 ματς: τέσσερα εξ αναβολής (της 25ης αγωνιστικής) και 120 για τις 12 υπόλοιπες. Τα εξ αναβολής θα παιχτούν στις 20 και 21 Ιουνίου. Υστερα, από τις 22, 23 και 24/6, οι 12 υπόλοιπες αγωνιστικές, αρχίζοντας από την 27η.

Ολοι οι αγώνες θα διεξαχθούν μέσα σε οκτώ Σαββατοκύριακα, ενώ θα υπάρξουν και πέντε εμβόλιμες αγωνιστικές. Η συνέχεια αναμένεται συναρπαστική, καθώς τίποτα ακόμη δεν έχει κριθεί. Η πρωτοπόρος Γιουβέντους απέχει μόλις έναν βαθμό από τη δεύτερη Λάτσιο, το τελευταίο εισιτήριο για το Europa League είναι «ανοιχτό», ενώ πέντε ομάδες, που κινούνται σε ένα βαθμολογικό εύρος τριών πόντων, θα παλέψουν για να αποφύγουν τη 18η θέση, που οδηγεί στον υποβιβασμό. Το φινάλε του ιταλικού πρωταθλήματος είναι προγραμματισμένο για το διήμερο 1-2 Αυγούστου.

Αυτό το Σαββατοκύριακο επιστρέφουν στα γήπεδα οκτώ, ακόμη, χώρες: Τσεχία, Ουγγαρία, Πολωνία, Σερβία, Δανία και Ισραήλ με αγώνες πρωταθλήματος, και Αυστρία και Κροατία με ματς Κυπέλλου. Το επόμενο, η δική μας Σούπερ Λιγκ. Η Bundesliga, που επιχείρησε πρώτη το μετέωρο βήμα του restart στα μέσα Μαΐου, συνεχίζεται και θα ολοκληρωθεί στις 28 Ιουνίου. «Εμείς, σαν τους ηλίθιους;», αναρωτήθηκε χθες στο εμπνευσμένο της πρωτοσέλιδο η Equipe, καυτηριάζοντας την απόφαση των γαλλικών Αρχών να διακόψουν οριστικά τη Ligue 1.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...