319
Η φωτογραφία του «τοξοβόλου» έξω από τη Βουλή που είχε κάνει το 2011 τον γύρο του κόσμου | Τwitter

Απέδρασε από τη φυλακή ο «τοξοβόλος του Συντάγματος» Γιάννης Μιχαηλίδης

Protagon Team Protagon Team 7 Ιουνίου 2019, 14:30
Η φωτογραφία του «τοξοβόλου» έξω από τη Βουλή που είχε κάνει το 2011 τον γύρο του κόσμου
|Τwitter

Απέδρασε από τη φυλακή ο «τοξοβόλος του Συντάγματος» Γιάννης Μιχαηλίδης

Protagon Team Protagon Team 7 Ιουνίου 2019, 14:30

Απέδρασε από τις φυλακές Τίρυνθας όπου κρατείτο, ο Γιάννης Μιχαηλίδης, γνωστότερος ως «τοξοβόλος του Συντάγματος».

Ο Μιχαηλίδης είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», για συνέργεια στη διπλή ληστεία τραπεζών στο Βελβεντό Κοζάνης και εξέτιε ποινή καθειρξης 13 ετών στις αγροτικές φυλακές μετά από καταδική του, το 2015, για ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς στην Πεύκη.

Κατά πληροφορίες ο εποπτεύων των φυλακών Τίρυνθας εισαγγελέας είχε  αναστείλει τις εκπαιδευτικές άδειες που χορηγούνταν στον Μιχαηλίδη και τον συγκρατούμενό του (και επίσης καταδικασθέντα για τη συμπλοκή της Πεύκης) Θεόφιλο Μαυρόπουλο.

Ο Μιχαηλίδης είχε συλληφθεί το 2006 για συμμετοχή σε επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας και το 2007 για συμμετοχή σε επεισόδια έξω από το Μον Παρνές. Και τις δύο φορές ωστόσο είχε αθωωθεί.

Ευρύτερα γνωστός έγινε τον Φεβρουάριο του 2011, όταν κατά τη διάρκεια επεισοδίων στην πλατεία Συντάγματος, σήκωσε το τόξο του και το έστρεψε εναντίον των ΜΑΤ, βγάζοντας ένα από τα βέλη που είχε στη φαρέτρα του (το σακίδιό του το οποίο είχε μετατρέψει αναλόγως).

Ο «τοξοβόλος» τελικά συνελήφθη παρά τη σθενάρη αντίσταση που προέβαλε στους αστυνομικούς και στη συνέχεια του ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο.

Μετά την παραμπομπή του σε τακτικό ανακριτή, είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Στη απολογία του είχε ισχυριστεί ότι το τόξο του ήταν ψεύτικο και δεν μπορούσε να προκαλέσει βλάβη σε κανέναν.

Στα τέλη του 2011 εκδόθηκε βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, σύμφωνα με το οποίο ο νεαρός σχετιζόταν με την τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» και σε βάρος του εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης.

Τον Φεβρουάριο του 2013, ήταν μεταξύ των (τεσσάρων) συλληφθέντων για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό.

Εκ των υστέρων διαπιστώθηκε ότι μαζί με τον Μαυρόπουλο ήταν οι πρωταγωνιστές της αιματηρής συμπλοκής στην Πεύκη τον Μάιο του 2011, όταν σε τυχαίο αστυνομικό έλεγχο είχαν ανοίξει πυρ κατά των ανδρών της ΕΛ.ΑΣ., τραυματίζοντας τους ελαφρά (αμφότεροι φορούσαν αλεξίσφαιρα).

Ο Μιχαηλίδης είχε καταφέρει τότε να διαφύγει, χρησιμοποιώντας το περιπολικό των αστυνομικών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...