308
|

Αντί για Υπουργικό, ανασχηματισμός στις 11 π.μ.

Protagon Team Protagon Team 31 Αυγούστου 2021, 09:35
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 31/08/2021, 10:55

Αντί για Υπουργικό, ανασχηματισμός στις 11 π.μ.

Protagon Team Protagon Team 31 Αυγούστου 2021, 09:35
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 31/08/2021, 10:55

Ενώ επισήμως είχε ανακοινωθεί ότι στις 11 π.μ. της Τρίτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προήδρευε σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου –με συγκεκριμένη μάλιστα ατζέντα (νομοσχέδια Αδωνι Γεωργιάδη, Μάκη Βορίδη, ενημέρωση από Ακη Σκέρτσο, Χρήστο Τριαντόπουλο κ.λπ.), μια έκτακτη ενημέρωση, νωρίς το πρωί, από το Μέγαρο Μαξίμου άλλαξε το πρόγραμμα:

Η νέα ανακοίνωση ανέφερε:

Στις 11:00 ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

Ολες οι πληροφορίες των τελευταίων ημερών κατάτειναν στο ότι ο ουσιαστικά προαναγγελθείς ανασχηματισμός θα είναι δομικός και όχι απλώς διορθωτικός –στη σκιά των δυσλειτουργιών που διαπιστώθηκαν κατά τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν τη χώρα, αλλά και με δεδομένο ότι η κλεψύδρα του εκλογικού κύκλου αδειάζει (σε κάθε περίπτωση, οι επόμενες κάλπες είναι πιο κοντά από τις προηγούμενες).

Οπως έγινε γνωστό, το υπουργικό συμβούλιο μετατίθεται για την προσεχή Πέμπτη, μετά την ορκωμοσία των νέων υπουργών και τις τελετές παράδοσης-παραλαβής.

Για την Ιστορία, τα θέματα της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου που είχε ανακοινωθεί αλλά προφανώς πάει πίσω ήταν:

– Ενημέρωση από τον υφυπουργό στον πρωθυπουργό Χρήστο Τριαντόπουλο για την πορεία αποκατάστασης των περιοχών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές.

– Παρουσίαση από τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνι Γεωργιάδη και τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκο Παπαθανάση του νομοσχεδίου για τη Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση.

– Παρουσίαση από τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη του νομοσχεδίου για τις Οργανώσεις Κοινωνίας Πολιτών και την εθελοντική απασχόληση.

– Εισήγηση από τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη σχετικά με την καθιέρωση ετήσιου προγραμματισμού προσλήψεων προσωπικού με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου – Διαδικασία καθορισμού ανώτατου ορίου.

– Εισήγηση από τον υπουργό Επικρατείας Ακη Σκέρτσο για την έγκριση του αναθεωρημένου Εθνικού Σχεδίου Μεταρρυθμίσεων «Ελλάδα Μπροστά».

– Εισήγηση από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή για την υπαγωγή στη διαδικασία της παρ. 1 του άρθρου 7Α του Κώδικα Αναγκαστικών Απαλλοτριώσεων Ακινήτων έργων γενικότερης σημασίας για την οικονομία της χώρας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News