405
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νικος Ανδρουλάκης στη συνέντευξή του στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1 το πρωί της Παρασκευής | ΥouTube/ΑΝΤ1

Ανδρουλάκης: Αν μου δώσει ο λαός ισχυρή εντολή, θα έχουμε κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή

Protagon Team Protagon Team 9 Σεπτεμβρίου 2022, 12:36
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νικος Ανδρουλάκης στη συνέντευξή του στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1 το πρωί της Παρασκευής
|ΥouTube/ΑΝΤ1

Ανδρουλάκης: Αν μου δώσει ο λαός ισχυρή εντολή, θα έχουμε κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή

Protagon Team Protagon Team 9 Σεπτεμβρίου 2022, 12:36

Για σχηματισμό κυβέρνησης από την πρώτη Κυριακή σε περίπτωση ενίσχυσης των ποσοστών του κόμματός του, μίλησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, σε συνέντευξή του το πρωί της Παρασκευής στον ΑΝΤ1.

«Πριν από δύο μήνες ο Τσίπρας λέει ψηφίζεις Ανδρουλάκη και βγαίνει Μητσοτάκης. Τώρα ο Μητσοτάκης λέει ψηφίζεις Ανδρουλάκη και βγαίνει Τσίπρας. Δεν τους νοιάζει η χώρα τους ανθρώπους, τους νοιάζει η καρέκλα», παρατήρησε  ο κ. Ανδρουλάκης κληθείς να σχολιάσει τα περιθώρια μετεκλογικών συνεργασιών, αποκλείοντας μάλιστα κάθε ενδεχόμενο συμπόρευσης με τη Νέα Δημοκρατία, λόγω των αποκαλύψεων στην υπόθεση παρακολούθησής του:

«Πρώτος σημαίνει να πάρεις ένα υψηλό ποσοστό και ο λαός να σε τιμά. Αν οκ. Μητσοτάκης από 40% πάρει 28% θα πάω εγώ από το «παράθυρο» και θα πω κάτι άλλο; Άσε που με όσα γίνονται αυτό το διάστημα δεν υπάρχει περίπτωση συνεργασίας με την ΝΔ».

«Εγώ θα καταθέσω ένα αξιόπιστο πρόγραμμα στην ΔΕΘ. Αν μας την δώσει την εντολή ο λαός να ξέρει ότι θα έχουμε από την πρώτη Κυριακή μια κυβέρνηση με σταθερότητα και ήθος και όχι πρωθυπουργούς που τους νοιάζει η καρέκλα και πώς θα γίνουν οι γιοι τους πρωθυπουργοί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρουλάκης, «δείχνοντας» εμμέσως πλην σαφώς πού υπάρχουν περιθώρια συνεργασιών.

Οσον αφορά τον εκλογικό νόμο, εκτίμησή του ήταν ότι δεν θα τον αλλάξει η κυβέρνηση: «Δεν νομίζω -είπε- ότι θα το κάνει ο κ. Μητσοτάκης, είναι πολύ συμβολικά απαξιωτικό να αλλάξει τον εκλογικό νόμο, για τον ίδιο και το κόμμα του».

Κατά τα άλλα για την υπόθεση της παρακολούθησής του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε μεταξύ άλλων, ότι ουδέποτε, καμία αρμόδια υπηρεσία  δεν τον κάλεσε να τον ενημερώσει επίσημα.

«Δεν με ενδιαφέρει αν έχει η ΕΥΠ το Predator. Με νοιάζει να πιάσει αυτόν που το έχει, να πάει στην Δικαιοσύνη και να αποκαλύψει γιατί το έχει αξιοποιήσει για να παρακολουθεί πολιτικούς και ποιους άλλους έχει παρακολουθήσει», τόνισε ο κ. Ανδρουλακης, και «αν οποιαδήποτε υπηρεσία βρει νόμιμο τρόπο να με ενημερώσει, εγώ θέλω ένα χαρτί που να λέει γιατί με παρακολουθούσαν, αλλά δεν θα το πάρω γιατί ξέρει ο κ. Μητσοτάκης ότι θα πάω στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και τότε έχει τελειώσει, αν δείτε και το κλίμα στις Βρυξέλλες».

«Προσπάθησαν να με παγιδεύσουν για να έχουν ένα ΠΑΣΟΚ ως συνεργάτη τους, τώρα που δεν τους βγήκε, προσπαθούν αλλιώς. Εγώ ζητάω εκλογές, έχω ζητήσει ήδη εκλογές, μόλις ολοκληρωθεί η διερεύνηση της υπόθεσης με τις υποκλοπές και μόλις ο λαός γνωρίζει τι έκανε αυτή η κυβέρνηση εις βάρος των θεσμών», κατέληξε στη σχετική αναφορά του ο Νίκος Ανδρουλάκης.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...