252
Ο μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης, Παύλος |

Νέο «ιερό» παραλήρημα για τους βιασμούς: «Γυρίζουν ημίγυμνες οι κόρες και οι εγγονές σας»

Protagon Team Protagon Team 9 Σεπτεμβρίου 2022, 09:36
Ο μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης, Παύλος
|

Νέο «ιερό» παραλήρημα για τους βιασμούς: «Γυρίζουν ημίγυμνες οι κόρες και οι εγγονές σας»

Protagon Team Protagon Team 9 Σεπτεμβρίου 2022, 09:36

Αφορμή για ένα ακόμα «ιερό» παραλήρημα, αυτή τη φορά από άμβωνος, για τις αμβλώσεις και τη… «δικαιολόγηση» του βιασμού, έδωσε το κήρυγμα κατά των αμβλώσεων που διαβάστηκε με κεντρική εντολή της Ιεράς Συνόδου στις εκκλησίες την Πέμπτη.

Παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Δωδώνης Χρυσόστομο και την εξωφρενική του δήλωση ότι «μία γυναίκα δεν κάθεται να βιάζεται χωρίς να το θέλει», ο μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης, Παύλος, είπε στο διάρκειας 30 λεπτών κήρυγμά του ότι παλαιότερα δικαιολογούνταν «κοινωνικά» οι αμβλώσεις, γιατί οι γυναίκες πήγαιναν στα χωράφια για δουλειά και ένας «παλιάνθρωπος» τις βίαζε, σήμερα όμως «κυκλοφορούν ημίγυμνες στις πόλεις».

«Τότε -συνέχισε στο ανατριχιαστικό σκεπτικό του ο μητροπολίτης- δεν άντεχε η κοινωνία να χαθεί η τιμή και η παρθενία μιας κοπέλας, γιατί βάδιζε σε αρχές, στη δημόσια αιδώ και στα χρηστά ήθη, σε εκείνα που διαμορφώθηκαν στον αστικό κώδικα του 1952. Αλλά σιγά-σιγά ήρθαμε και τα σβήσαμε όλα».

«Αρχίσαμε να επιτρέπεται να βγαίνουν από τη θάλασσα ημίγυμνοι και γυμνοί… και σήμερα γυρίζουν ημίγυμνες οι κόρες και οι εγγονές σας, 13 και 14 ετών», ήταν η παρατήρηση του Σερβίων και Κοζάνης προς το ποίμνιό του.

Οσον αφορά τις αμβλώσεις, ο γνωστός από τα ξέσπασματά του ιεράρχης (σ.σ. «Εσείς οι γυναίκες δεν μπορείτε να κλείσετε τα στόματά σας; Πώς τις αντέχετε ήθελα να ήξερα;», είχε πει μετά από αγιασμό τα Θεοφάνια) μίλησε για «εκατομμύρια φόνους παιδιών μέσα στη μήτρα της μάνας τους» διερωτώμενος «εάν αυτός είναι πολιτισμός», συμπληρώνοντας για τη στάση της Εκκλησίας ότι ναι μεν σέβεται την επιστήμη, αλλά μέχρι εκεί που προσφέρει στον άνθρωπο…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...