562
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν, σε σύσκεψη στο Κρεμλίνο, πριν από ένα μήνα | Sputnik/Alexey Nikolsky/Kremlin via REUTERS

Αμετανόητος ο Πούτιν: Η Ρωσία δεν θα κάνει πίσω

Protagon Team Protagon Team 16 Μαρτίου 2022, 16:43
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν, σε σύσκεψη στο Κρεμλίνο, πριν από ένα μήνα
|Sputnik/Alexey Nikolsky/Kremlin via REUTERS

Αμετανόητος ο Πούτιν: Η Ρωσία δεν θα κάνει πίσω

Protagon Team Protagon Team 16 Μαρτίου 2022, 16:43

«Ολος ο πλανήτης πληρώνει τις φιλοδοξίες της Δύσης» –και όχι τη ρωσική επιθετικότητα– δήλωσε την Τετάρτη ο Βλαντίμιρ Πούτιν, προσθέτοντας ότι η Δύση είναι αυτή που ωθεί την Ουκρανία να συνεχιστεί η αιματοχυσία, παρέχοντας όπλα στο Κίεβο.

Η Ουκρανία με τη στήριξη των δυτικών δυνάμεων οργάνωσε επιθετικές ενέργειες κατά της Ρωσίας, είπε ακόμα, προφανώς «ξεχνώντας» ότι αυτός διέταξε την εισβολή στην Ουκρανία.

Η Δύση δεν θα πετύχει στην προσπάθειά της να επιτύχει παγκόσμια κυριαρχία και να διαμελίσει τη Ρωσία, πρόσθεσε.

«Εάν η Δύση πιστεύει ότι η Ρωσία θα κάνει πίσω, δεν καταλαβαίνει τη Ρωσία», δήλωσε απειλητικά ο Πούτιν την 21η ημέρα του πολέμου που ξεκίνησε ο ίδιος κατά της Ουκρανίας.

Πρόσθεσε επίσης, ότι η «στρατιωτική του επιχείρηση» στην Ουκρανία προχωρά με επιτυχία, λέγοντας ότι η Μόσχα δεν θα άφηνε αυτή τη χώρα να γίνει «προγεφύρωμα» για «επιθετικές ενέργειες» κατά της Ρωσίας.

«Η επιχείρηση προχωρά με επιτυχία, σε αυστηρή συμφωνία με τα προκαθορισμένα σχέδια», είπε ο Πούτιν σε δηλώσεις που μεταδόθηκαν στην τηλεόραση, διαβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά ότι δεν είχε καμία πρόθεση να «καταλάβει» την Ουκρανία.

Η Μόσχα αποκαλεί την εισβολή της στην Ουκρανία, «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» και δεν χρησιμοποιεί τους όρους «εισβολή» και «πόλεμος».

Συμπλήρωσε πως η Μόσχα είναι έτοιμη να συζητήσει για ουδέτερο καθεστώς της Ουκρανίας σε συνομιλίες με στόχο τον τερματισμό των εχθροπραξιών, και ότι η Μόσχα θα επιτύχει τους στόχους της στρατιωτικής της επιχείρησης, «η οποία προχωρά βάσει σχεδίου».

Ο Πούτιν είπε ότι η Δύση έχει ουσιαστικά κηρύξει τη Ρωσία σε χρεοκοπία στο πλαίσιο των κυρώσεων που έχει επιβάλει εις βάρος της και ότι ο πόλεμος ήταν απλώς ένα «πρόσχημα» για τη Δύση να επιβάλει κυρώσεις.

«Η Δύση δεν μπαίνει καν στον κόπο να κρύψει το γεγονός ότι στόχος της είναι να βλάψει ολόκληρη τη ρωσική οικονομία, κάθε Ρώσο», πρόσθεσε.

«Πίσω από τις υποκριτικές συζητήσεις και τις σημερινές ενέργειες της λεγόμενης συλλογικής Δύσης υπάρχουν εχθρικοί γεωπολιτικοί στόχοι. Απλώς δεν θέλουν μια ισχυρή και κυρίαρχη Ρωσία» είπε ο Πούτιν.

Σε δηλώσεις προς τους υπουργούς του σε κυβερνητική συνεδρίαση, που μεταδόθηκαν από την κρατική τηλεόραση, ο ρώσος πρόεδρος υπογράμμισε ότι η Δύση, «το μόνο που κάνει με τις εχθρικές της ενέργειες», είναι να ενισχύσει τη Ρωσία.

Συνέκρινε μάλιστα, τη χιονοστιβάδα των δυτικών κυρώσεων και απαγορεύσεων που πλήττουν τη Ρωσία, την οικονομία της, τους αθλητές της και τον κόσμο του πολιτισμού της με αντισημιτικές διώξεις.

«Η Δύση έχει ρίξει τη μάσκα της ευπρέπειας και έχει αρχίσει να ενεργεί με απέχθεια. Υπάρχουν προφανείς παραλληλισμοί με τα αντισημιτικά πογκρόμ».

Στην πιο ρητή αναγνώριση των βαρών που προκάλεσαν οι δυτικές κυρώσεις, είπε ότι ο πληθωρισμός και οι δείκτες ανεργίας θα αυξηθούν και πρόσθεσε ότι θα χρειαστούν διαρθρωτικές αλλαγές στην οικονομία.

Τόνισε ότι η ρωσική κεντρική τράπεζα δεν χρειάζεται να τυπώνει χρήματα και η χώρα διαθέτει επαρκείς οικονομικούς πόρους για να αντιμετωπίσει τις τρέχουσες προκλήσεις.

«Η οικονομία και οι επιχειρήσεις μας έχουν όλους τους απαραίτητους πόρους για να επιτύχουν όλους τους στόχους που έχουν τεθεί, οι προκλήσεις θα πρέπει μόνο να μας κινητοποιήσουν», ανέφερε, προσθέτοντας ότι η ρωσική οικονομία θα προσαρμοστεί στη νέα πραγματικότητα που προκλήθηκε από τις δυτικές κυρώσεις ενάντια στη Μόσχα.

Ο Πούτιν διέταξε επίσης, την αύξηση της χρηματοδότησης στις υποδομές, είπε ότι η κυβέρνηση θα χρειαστεί να κάνει διαρθρωτικές αλλαγές στην οικονομία και υποσχέθηκε περισσότερη στήριξη στις οικογένειες με παιδιά και αύξηση των κοινωνικών πληρωμών, καθώς ο πληθωρισμός αυξάνεται.

Τέλος, δεσμεύτηκε για μια σειρά οικονομικής βοήθειας σε ιδιώτες και επιχειρήσεις για να αντιμετωπίσουν τη χιονοστιβάδα των κυρώσεων, διασφαλίζοντας ότι θα ξεπεραστεί το δυτικό οικονομικό «blitzkrieg» (οικονομικός πόλεμος-κεραυνός) κατά της Ρωσίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...