429
Aν ψηφίσουν μόνο οι κομματικοί, «θα χάσουμε όλοι» αφού «δεν θα έχουμε καμία δυναμική», προειδοποιεί ο υποψήφιος για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς | INTIMEnews/ ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Αισιόδοξος για τη νίκη στις εκλογές της 12ης Νοεμβρίου ο Σταύρος Θεοδωράκης

Protagon Team Protagon Team 5 Νοεμβρίου 2017, 12:07
Aν ψηφίσουν μόνο οι κομματικοί, «θα χάσουμε όλοι» αφού «δεν θα έχουμε καμία δυναμική», προειδοποιεί ο υποψήφιος για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς
|INTIMEnews/ ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Αισιόδοξος για τη νίκη στις εκλογές της 12ης Νοεμβρίου ο Σταύρος Θεοδωράκης

Protagon Team Protagon Team 5 Νοεμβρίου 2017, 12:07

Aισιόδοξος για τη νίκη στις εκλογές της  12ης Νοεμβρίου εμφανίζεται σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής, ο Σταύρος Θεοδωράκης, καλώντας τόσο τους κεντροαριστερούς που «εγκαταλείπουν τον Αλέξη Τσίπρα», όσο και τους φιλελεύθερους «που φλέρταραν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη» να δώσουν το «παρών» στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του επικεφαλής στον νέο ενιαίο φορέα της Κεντροαριστεράς, ώστε να φτιαχτεί ένα «εντελώς νέο κόμμα».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού εμφανίζεται ιδιαίτερα αισιόδοξος για το αποτέλεσμα, παρόλο που δεν κέρδισε τη «μάχη» της εξ αποστάσεως ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. «Υπάρχει», σημειώνει, «ένας φόβος μπροστά στο καινούργιο. Δεν μου αρέσει πάντως να κλαίω πάνω από το χυμένο γάλα. Οι εκλογές θα γίνουν στις 12 Νοέμβρη και θα τις κερδίσουμε. Άλλωστε κέρδισα τη μάχη των φίλων», γιατί «στις εκλογές, όπως ξέρετε, θα μπορούν να ψηφίσουν και πολίτες που δεν θέλουν να γίνουν μέλη του νέου κόμματος».

«Δεν πάμε για ομοσπονδία», αναφέρει χαρακτηριστικά. «Μπορεί να είναι μπροστά φίλοι από το Ποτάμι, το ΠΑΣΟΚ, το ΚΙΔΗΣΟ, τη ΔΗΜΑΡ, τις Κινήσεις, τους Μεταρρυθμιστές, τις οικολογικές οργανώσεις, αλλά το κάλεσμα αφορά κυρίως τους ανθρώπους που τα τελευταία χρόνια παραμένουν επιφυλακτικοί και απόμακροι. Αυτοί είναι που πρέπει να ψηφίσουν. Και αν ψηφίσουν αυτοί, ναι, τότε θα έχουμε ένα εντελώς νέο κόμμα».

Σε κάθε περίπτωση, υπογραμμίζει, στόχος παραμένει η συμμετοχή των πολιτών να φτάνει τους 200.000, γιατι αν ψηφίσουν μόνο οι κομματικοί, «θα χάσουμε όλοι» αφού «δεν θα έχουμε καμία δυναμική» και «δεν θα γίνει καμία νέα αρχή».

Κληθείς να σχολιάσει τη θέση των ανθυποψηφίων του, Γιώργου Καμίνη και Νίκου Ανδρουλάκη, ότι πρέπει να διαλυθούν οι κοινοβουλευτικές ομάδες ΔΗΣΥ και Ποταμιού, ο Σταύρος Θεοδωράκης τη χαρακτηρίζει ακατανόητη. «Από την μια λένε να διαλυθούν οι κοινοβουλευτικές ομάδες, αλλά να μη διαλυθεί το ΠΑΣΟΚ και το ΚΙΔΗΣΟ. Δηλαδή ποιος να διαλυθεί; Αν διαλυθούν οι δύο κοινοβουλευτικές ομάδες, ποιος θα δίνει τις μάχες στην Βουλή, αφού οι ίδιοι θα είναι απόντες;» διερωτάται και καλεί τους αντιπάλους του στις εκλογές να ξεκαθαρίσουν πριν από τις 12 Νοεμβρίου «ποιον βουλευτή θα προτείνουν για πρόεδρο της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας». «Ποιος», δηλαδή, «θα είναι ο εκπρόσωπός τους, με τα αυξημένα μάλιστα καθήκοντα, αφού και οι δύο έχουν πει ότι δεν θα αφήσουν τις θέσεις που σήμερα κατέχουν. Ο Νίκος έχει πει ότι θα παραμείνει στις Βρυξέλλες και ο Γιώργος έχει πει ότι δεν αφήνει τη Δημαρχία».

Για το θέμα, τέλος, των μετεκλογικών συνεργασιών του νέου κόμματος της Κεντροαριστεράς, ο κ. Θεοδωράκης ξεκαθαρίζει εκ νέου πως δεν υπάρχει περιθώριο συνεργασίας με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. «Το νέο κόμμα στο συνέδριό του, θα θέσει τις μεγάλες προτεραιότητες που έχει ανάγκη ο τόπος. Μόνο με βάση αυτές θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε με το πρώτο κόμμα», τονίζει για το θέμα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...