442
«Eίναι ο καλύτερος λόγος για να πάμε να ψηφίσουμε την Κυριακή», λέει ο Γιάννης Μπουτάρης για τον Γιώργο Καμίνη | ΕΡΤ

Ψηφίστε για να αλλάξουμε τα πράγματα, λέει ο Μπουτάρης

Protagon Team Protagon Team 5 Νοεμβρίου 2017, 10:51
«Eίναι ο καλύτερος λόγος για να πάμε να ψηφίσουμε την Κυριακή», λέει ο Γιάννης Μπουτάρης για τον Γιώργο Καμίνη
|ΕΡΤ

Ψηφίστε για να αλλάξουμε τα πράγματα, λέει ο Μπουτάρης

Protagon Team Protagon Team 5 Νοεμβρίου 2017, 10:51

Κάλεσμα στους πολίτες να «σηκωθούν από τον καναπέ τους» και να προσέλθουν στις κάλπες της 12ης Νοεμβρίου για την ανάδειξη του επικεφαλής στο νέο ενιαίο φορέα της Κεντροαριστεράς, απεθύνει με άρθρο του στο Βήμα της Κυριακής ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

«Έχουμε την ελάχιστη υποχρέωση να προσπαθήσουμε εμείς να αλλάξουμε τα πράγματα προς το καλύτερο. Να σηκωθούμε από τον καναπέ ή το καφενείο και να τιμήσουμε το δημοκρατικό αγαθό της συμμετοχής. Να συνδιαμορφώσουμε το μέλλον μας, το μέλλον των παιδιών μας», τονίζει ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης και  «μια τέτοια μεγάλη ευκαιρία αποτελεί η περίπτωση των εκλογών της επόμενης Κυριακής για την ανάδειξη της ηγεσίας της Κεντροαριστεράς».

«Η ευκαιρία της επόμενης Κυριακής είναι ίσως μοναδική», εκτιμά και αυτό γιατί «οι επερχόμενες εκλογές στην Κεντροαριστερά αποτελούν ιστορική δυνατότητα να δημιουργηθεί ένας ισχυρός σοσιαλδημοκρατικός πόλος λογικής και μετριοπάθειας που τόσο χρειάζεται η χώρα σε καιρούς δύσκολους».

Διαφοροποιός δύναμη που τον κάνει να αισιοδοξεί ότι η εκλογική διαδικασία της ερχόμενης Κυριακής δεν θα είναι «μία από τα ίδια», είναι κατά την άποψη του κ. Μπουτάρη, η υποψηφιότητα του Γιώργου Καμίνη, τον οποίο και θεωρεί ως τον καταλληλότερο να αναλάβει την ηγεσία του ενιαίου φορέα, καθώς -όπως χαρακτηριστικά αναφέρει- αποτελεί «προϊόν της κοινωνίας και όχι των κολλητών».

 

2285461
Στο πλευρό του Γιώργου Καμίνη ο Γιάννης Μπουτάρης / twitter

«Ο Καμίνης δεν προέρχεται από κομματικό σωλήνα. Δεν σκέφτεται όπως έχουν μάθει να σκέφτονται αυτοί που από μικροί υπηρετούν μια κομματική ιεραρχία και σκέψη, η οποία συχνά εχθρεύεται την κοινή λογική και το συλλογικό καλό», σημειώνει ο  Γιάννης Μπουτάρης και προσθέτει με νόημα:  «Μπορεί να μην είναι καλός στον ξύλινο, γλυκανάλατο, ψευτομοντέρνο και στρογγυλεμένο λόγο που χαϊδεύει αυτιά και ακούγεται καλά στην τηλεόραση. Είναι όμως πολύ καλός στο να παράγει έργο, να συντονίζει ανθρώπους και πολιτικές και να συνδιαλέγεται με υπομονή αλλά και πίστη στο όραμά του».

Με άλλα λόγια, καταλήγει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ο Γιώργος Καμίνης αποτελεί «τον σημαντικότερο λόγο που έχουμε να σηκωθούμε από τον καναπέ μας και να πάμε να ψηφίσουμε την Κυριακή».

«Με όλο το σεβασμό στους υπόλοιπους υποψηφίους, είμαι πεπεισμένος πως ο Καμίνης είναι ο μοναδικός με τις απαραίτητες, για τη θέση που διεκδικεί, ικανότητες», επισημαίνει μεταξύ άλλων ο Γιάννης Μπουτάρης, καθώς όπως αναφέρει «έχει τις δεξιότητες εκείνες που σε πρώτη φάση απαιτούνται για να αλλάξει το μέλλον του συγκεκριμένου πολιτικού χώρου μεγεθύνοντας την επιρροή του. Σε δεύτερο χρόνο είναι αυτός που έχει τα εχέγγυα να βοηθήσει τη χώρα να βρει το δρόμο της. Η πολιτική του σκέψη συνδυάζει την κοινή λογική με σπάνιες έλλογες ικανότητες και συνολικό στρατηγικό όραμα. Το απέδειξε εξάλλου, παρά τις τεράστιες δυσκολίες και τα ελάχιστα χρήματα και μέσα που είχε στη διάθεσή του, με τη δουλειά του στην Αθήνα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...