448
Ο Ντέιλ Κέλι σε φωτογραφία που δημοσιεύτηκε σε βρετανικά ΜΜΕ | The Telegraph

Αγγλία: Αθώος ένας υπνοβάτης που βίασε γυναίκα «χωρίς να το ξέρει»

Protagon Team Protagon Team 21 Αυγούστου 2019, 12:48
Ο Ντέιλ Κέλι σε φωτογραφία που δημοσιεύτηκε σε βρετανικά ΜΜΕ
|The Telegraph

Αγγλία: Αθώος ένας υπνοβάτης που βίασε γυναίκα «χωρίς να το ξέρει»

Protagon Team Protagon Team 21 Αυγούστου 2019, 12:48

Ενορκοι σε αγγλικό δικαστήριο αθώωσαν έναν 21χρονο κατηγορούμενο για βιασμό, επειδή την ώρα της επίθεσης υπνοβατούσε και, όπως ισχυρίστηκε, «δεν είχε ιδέα τι έκανε».

Ο Ντέιλ Κέλι υποφέρει από παιδί από την διαταραχή ύπνου που ονομάζεται υπνοβασία, κατά την οποία ο πάσχων δεν έχει επίγνωση των πράξεων ή κινήσεών του.

Μπορεί δηλαδή να σηκωθεί από το κρεβάτι, χωρίς να ξυπνήσει, να περπατήσει με τα μάτια ανοιχτά και να φαίνεται ότι είναι ξύπνιος, ενώ δεν είναι.

Η διαταραχή εκδηλώνεται σε αρκετά παιδιά και σπάνια συνεχίζεται στην ενήλικη ζωή τους.

Ο 21χρονος κατέθεσε στο δικαστήριο ότι δεν ήξερε τι έκανε όταν μπήκε στο δωμάτιο όπου κοιμόταν ο φίλος του με τη σύντροφό του, ξάπλωσε στο κρεβάτι τους και βίασε τη γυναίκα.

Η γυναίκα φώναξε την αστυνομία και τους είπε ότι ο Κέλι την είχε βιάσει. Αλλά ο Κέλι ισχυρίστηκε ότι ονειρευόταν και νόμιζε ότι ήταν μία γυναίκα με την οποία έβγαινε ραντεβού εκείνο το διάστημα.

Ο 21χρονος δάκρυσε όταν άκουσε την απόφαση του δικαστηρίου ότι δεν είναι ένοχος για βιασμό λόγω παράνοιας

Οπως σημειώνει η Telegraph, πρόκειται για μία ετυμηγορία που σημαίνει ότι οι ένορκοι αποφάσισαν ότι δεν είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του επειδή δεν είχε συνειδητά επίγνωση αυτών.

Ο Κέλι δεν θα πάει φυλακή και ενδέχεται να μην του επιβληθεί καμία ποινή από τον δικαστή. Μπορεί όμως, να του επιβληθεί υποχρεωτική θεραπεία για την πάθησή του.

Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στη δίκη, ο κατηγορούμενος συνομιλούσε με γυναίκες στην εφαρμογή Tinder πριν αποκοιμηθεί στη δεύτερη κρεβατοκάμαρα στο σπίτι του φίλου του, στις 17 Απριλίου του 2017, γύρω στις 4 το πρωί.

Στο ίδιο δωμάτιο, που βρισκόταν στον κάτω όροφο, κοιμόταν ένας γνωστός του. Ο φίλος του κοιμόταν στον πάνω όροφο με τη σύντροφό του και κατέθεσε στο δικαστήριο ότι ξύπνησε από τις φωνές της: «Ποιος είναι αυτός στο κρεβάτι μας;».

Ο δικηγόρος είπε ότι ο Κέλι είχε αγοράσει προφυλακτικά εκείνο το βράδυ επειδή είχε σκοπό να κάνει σεξ και φλέρταρε με το θύμα.

«Είχε ξεκάθαρα το σεξ στο μυαλό του. Ηθελε να κάνει σεξ και ήξερε ότι η γυναίκα κοιμάται στον πάνω όροφο».

Μετά όμως την σύλληψη του Κέλι, ιατρικές εξετάσεις κατέδειξαν ότι υπέφερε από επεισόδια υπνοβασίας. Ενας γιατρός κατέθεσε ότι την ώρα της επίθεσης, σημειώθηκε «επεισόδιο υπνοβασίας με συγκεκριμένο στόχο».

Ο νευρολόγος Νιλ Μουνρό εξήγησε στους ενόρκους ότι το επεισόδιο είναι παρόμοιο με αυτό κατά το οποίο κάποιος τρώει στον ύπνο του. «Είναι σαν να ξέρεις ότι υπάρχει μία τούρτα στο ψυγείο και υπνοβατείς στο ψυγείο για να την φας».

Ο δικαστής Σάιμον Χίκνι είπε ότι η υπόθεση ήταν ιδιαίτερα ασυνήθιστη και ότι θα έπρεπε να συμβουλευτεί ειδικούς στην υπνοβασία πριν ανακοινώσει την ποινή του Κέλι, στις 23 Σεπτεμβρίου.

Μέχρι τότε, ο Κέλι αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...