366
Ο Τζέιμς Στέρν αναλαμβάνει αρχηγός ρατσιστικής οργάνωσης για 2η φορά! | Rogelio V. Solis/AP file

Αφροαμερικανός στο τιμόνι νεοναζιστικού κόμματος!

Protagon Team Protagon Team 4 Μαρτίου 2019, 17:35
Ο Τζέιμς Στέρν αναλαμβάνει αρχηγός ρατσιστικής οργάνωσης για 2η φορά!
|Rogelio V. Solis/AP file

Αφροαμερικανός στο τιμόνι νεοναζιστικού κόμματος!

Protagon Team Protagon Team 4 Μαρτίου 2019, 17:35

Ένα από τα μεγαλύτερα νεοναζιστικά κόμματα των ΗΠΑ με έδρα το Ντιτρόιτ του Μίσιγκαν, το NSM (Nationalist Socialist Movement), φαίνεται να αντιμετωπίζει κρίση ταυτότητας καθώς ανέδειξε ως αρχηγό του τον Τζέιμς Στερν ο οποίος είναι μαύρος. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Guardian, ο Στερν κατάφερε να πείσει τον μέχρι πρότινος ηγέτη της οργάνωσης Τζεφ Σεπ να του παραδώσει την εξουσία πράγμα που δεν μπορούσε να πιστέψεις κανείς μέχρις ότου ο Στερν άρχισε να μιλάει στα ΜΜΕ αποκαλύπτοντας το σχέδιό του για το μέλλον της οργάνωσης. Ποιο είναι αυτό; Να σταματήσει τη λειτουργία της!

Μέλη της νεοναζιστικής οργάνωσης NSM ποζάρουν στο φακό φορώντας στολές των SS.

Ένας από τους κύριους λόγους μεταβίβασης της εξουσίας είναι ότι το NSM βρίσκεται στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης λόγω των όσων συνέβησαν κατά τη διάρκεια ρατσιστικής πορείας στο Σάρλοτσβιλ της Βιρτζίνια το 2017. Νεαρό μέλος της οργάνωσης παρέσυρε με το αυτοκίνητό του μια γυναίκα η οποία βρήκε τραγικό θάνατο. Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το πόρισμα της αστυνομίας φαίνεται να υπήρξε πρόθεση από πλευράς του νεαρού γεγονός που καθιστά την παραπάνω εγκληματική ενέργεια δολοφονία. Ο Στερν λοιπόν ισχυρίζεται ότι ο πρώην ηγέτης της οργάνωσης, φοβούμενος μελλοντικές επιπτώσεις από παρόμοια γεγονότα, του παρέδωσε την εξουσία εν μια νυκτί.

Ο Τζεφ Σεπ παρέδωσε την εξουσία του NSM χωρίς πολλά πολλά…

Το καταπληκτικό της υπόθεσης είναι ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο καθώς ο  Στερν έχει διατελέσει αρχηγός μιας εκ των τοπικών οργανώσεων της Κου Κλουξ Κλαν, της οποίας και ανέστειλε την λειτουργία. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι βρέθηκε στο τιμόνι της ΚΚΚ αφού πρώτα του ανέθεσε την εξουσία ο καταδικασμένος για την δολοφονία τριών ανθρώπων Έντγκαρ Ρέι Κίλεν, ισχυρό μέλος της οργάνωσης, με τον οποίο μοιράζονταν το ίδιο κελί στη φυλακή.

Ο Σεπ από την πλευρά του δηλώνει ότι έπεσε θύμα εξαπάτησης και ανησυχεί για το μέλλον της οργάνωσης της οποίας μέχρι πρότινος ηγείτο. Ο Στερν από την άλλη ετοιμάζεται να θέσει σε εφαρμογή το σχέδιό του έχοντας πάντα κατά νου τις δυσκολίες και τις παγίδες που εγκυμονεί μια τέτοια κίνηση. Το έχει άλλωστε ξανακάνει. Μένει να δούμε αν θα καταφέρει.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...