419
Ο υπουργός Ανάπτυξης στη συνέντευξή του το πρωί της Πέμπτης στο Mega | YouTube

Αδωνις Γεωργιάδης: Η εστίαση δεν βιάζεται να ανοίξει – «Κανιβαλισμός» με τα χιονοδρομικά

Protagon Team Protagon Team 21 Ιανουαρίου 2021, 11:05
Ο υπουργός Ανάπτυξης στη συνέντευξή του το πρωί της Πέμπτης στο Mega
|YouTube

Αδωνις Γεωργιάδης: Η εστίαση δεν βιάζεται να ανοίξει – «Κανιβαλισμός» με τα χιονοδρομικά

Protagon Team Protagon Team 21 Ιανουαρίου 2021, 11:05

Για τις προοπτικές επαναλειτουργίας του χώρου της εστίασης, των χιονοδρομικών και των γυμναστηρίων (και γενικότερα των κλειστών χώρων άθλησης), μίλησε την Πέμπτη στο Μega o υπουργός Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης.

Οπως είπε ο υπουργός, είναι οι ίδιοι οι επιχειρηματίες της εστίασης που δεν βιάζονται να ανοίξουν, καθώς θέλουν να είναι βέβαιοι ότι θα ανοίξουν και δεν θα υποχρεωθούν λίγο αργότερα να ξανακλείσουν.

«Δεν βιάζονται να ανοίξουν. Δεν θέλουν να ανοίξουν με λίγα τετραγωνικά, γιατί αυτό θα καταστήσει τη λειτουργία τους ζημιογόνα. Θέλουν, όταν ανοίξουν, να είναι βέβαιοι ότι θα ανοίξουν και δεν θα ξανακλείσουν. Η επίσημη άποψη από του κλάδου αυτή ήταν», σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης και ακολούθως αναφέρθηκε στο ζήτημα της επαναλειτουργίας του χειμερινού τουρισμού, κάνοντας λόγο για «κοινωνικό κανιβαλισμό».

«Μου έκανε αρνητική εντύπωση η διάσταση που πήρε το ζήτημα στον Τύπο» είπε και συνέχισε: «Τι να πούμε σε αυτούς τους ανθρώπους (σ.σ. όσους απασχολούνται στον χειμερινό τουρισμό) να πάνε να πνιγούν, να πεθάνουν, να μείνουν άνεργοι; Εχουμε έναν κλάδο, τον χειμερινό τουρισμό, ο οποίος είναι ο μοναδικός κλάδος που δεν μπορεί να δουλέψει άλλη εποχή».

Σύμφωνα με τον υπουργό, το πλάνο για την επαναλειτουργία του χειμερινού τουρισμού εξακολουθεί να υπάρχει, αλλά «η προτεραιοποίηση γίνεται από την κυβέρνηση». Προσπαθούμε, τόνισε, να κρατήσουμε βιώσιμους τους κλάδους που πλήττονται.

Οσον αφορά την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου, ο κ. Γεωργιάδης εμφανίστηκε ικανοποιημένος από τις τρεις πρώτες μέρες:

«Οι πρώτες ημέρες μας δικαίωσαν. Και ο τζίρος είναι πολύ υψηλός και τα μέτρα ασφαλείας τηρούνται. Έκανα αρκετούς περιπάτους σε διάφορες περιοχές να δω αν τηρούνται τα μέτρα. Απαντες φοράνε μάσκα. Είναι πολύ εντυπωσιακό. Είμαστε μια χώρα που η εφαρμογή της μάσκας ξεπερνάει το 90%. Και οι επιχειρηματίες τηρούν τα μέτρα», σημείωσε.

Στη συζήτηση παρενέβη ιδιοκτήτρια σχολής χορού, η οποία παρέθεσε τα προβλήματα με τα οποία έχει βρεθεί αντιμέτωπος και ο δικός της κλάδος.

«Ως εκπρόσωπος της κυβερνήσεως, ζητώ συγγνώμη για την ταλαιπωρία. Τίποτα από αυτά δεν θα θέλαμε να έχει συμβεί. Δεν είμαι γιατρός, αλλά από αυτά που ακούω στις συνεδριάσεις με τους ειδικούς, η άποψή τους είναι ότι η άθληση σε κλειστούς χώρους, και ο χορός έχει κάποια κίνηση και σωματική επαφή, ενέχει μεγάλο κίνδυνο διασποράς του ιού», ανέφερε στην απάντησή του ο υπουργός Ανάπτυξης.

Ο κ. Γεωργιάδης επεφύλαξε και ένα σχόλιο για τη χθεσινή ορκωμοσία Μπάιντεν:

«Ωραίο θέαμα », είπε, «καταπληκτική η Lady Gaga». «Πάντα θαυμάζω την Αμερική για την αγάπη τους στον εθνικό ύμνο και στη σημαία τους. Αυτό, εάν γινόταν εδώ, θα έβγαιναν 100 αριστεροί και θα έβριζαν για την αναβίωση του εθνικισμού», παρατήρησε, τονίζοντας παράλληλα ότι «η επανεκκίνηση της Αμερικής είναι μια ελπιδοφόρα μέρα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...