214
Νίκος Κοτζιάς και Σεργκέι Λαβρόφ κατά την συνάντησή τους στην Αθήνα πριν από δύο χρόνια | Nikos Libertas / SOOC

Η Ρωσία απελαύνει -ως αντίποινα- έλληνες διπλωμάτες

Protagon Team Protagon Team 6 Αυγούστου 2018, 19:28
Νίκος Κοτζιάς και Σεργκέι Λαβρόφ κατά την συνάντησή τους στην Αθήνα πριν από δύο χρόνια
|Nikos Libertas / SOOC

Η Ρωσία απελαύνει -ως αντίποινα- έλληνες διπλωμάτες

Protagon Team Protagon Team 6 Αυγούστου 2018, 19:28

Στην απέλαση δύο ελλήνων διπλωματών προχώρησε η ρωσική κυβέρνηση, καλώντας παράλληλα τη Δευτέρα τον έλληνα πρέσβη στη Μόσχα, Ανδρέα Φρυγανά στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών για να τον ενημερώσει.

Η υπόθεση αφορά την απόφαση της Αθήνας να απελάσει δύο Ρώσους διπλωμάτες και να απαγορεύσει την είσοδο στη χώρα σε άλλους δύο, τον Ιούλιο.

Η Μόσχα απάντησε στην Αθήνα ότι οι απελάσεις αποτελούν «πρόκληση»και είχε δεσμευθεί να απαντήσει ανάλογα στην απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης.

Η ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ:

«Στις 6 Αυγούστου ο Έκτακτος και Πληρεξούσιος Πρέσβης της Ελλάδος στη Ρωσία, Ανδρέας Φρυγανάς, κλήθηκε στο ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών όπου τού παρουσιάστηκε νότα που ενημέρωνε (την Ελλάδα) για τα αντίποινα που έλαβε η ρωσική πλευρά σε απάντηση στις μη φιλικές πράξεις της Αθήνας προς τους ρώσους διπλωμάτες και υπηκόους τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους». 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ρωσική πλευρά απελαύνει τον εμπορικό ακόλουθο της Ελλάδας και τον υπεύθυνο επικοινωνιών της ελληνικής πρεσβείας. Παράλληλα απαγορεύθηκε η είσοδος στον Γιώργο Σακελλαρίου, διευθυντή διπλωματικού γραφείου του έλληνα υπουργού Εξωτερικών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...