247
Αν βρίσκετε κάποια ομοιότητα ανάμεσα στον Winnie the Pooh και τον Σι Τζινπίνγκ, δεν είστε ευπρόσδεκτοι στην Κίνα | Twitter

Ο Γουίνι το αρκουδάκι είναι ανεπιθύμητος στην Κίνα

Protagon Team Protagon Team 6 Αυγούστου 2018, 17:04
Αν βρίσκετε κάποια ομοιότητα ανάμεσα στον Winnie the Pooh και τον Σι Τζινπίνγκ, δεν είστε ευπρόσδεκτοι στην Κίνα
|Twitter

Ο Γουίνι το αρκουδάκι είναι ανεπιθύμητος στην Κίνα

Protagon Team Protagon Team 6 Αυγούστου 2018, 17:04

Εμπάργκο στην νέα ταινία με πρωταγωνιστή τον Γουίνι το Αρκουδάκι φέρεται να βάζει η Κίνα, όπως αναφέρουν ξένα δημοσιεύματα. Την είδηση έδωσε εκπρόσωπος της εταιρείας παραγωγής της ταινίας, Walt Disney, μιλώντας στο διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Associated Press.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστός ο λόγος της απαγόρευσης, ωστόσο, η κίνηση αυτή πρόκειται να αποτελέσει σοβαρό πλήγμα στα έσοδα της ταινίας, καθώς η κινέζικη αγορά είναι η δεύτερη μεγαλύτερη στον κόσμο.

Η ταινία, η οποία μέσα μόλις στο πρώτο Σαββατοκύριακο προβολής της συγκέντρωσε 25 εκατομμύρια δολάρια, εξιστορεί τις περιπέτειες του ενήλικου πια «Κρίστοφερ Ρόμπιν»-που είναι και ο τίτλος του φιλμ-, ο οποίος συναντά ξανά τους παιδικούς του φίλους, Γουίνι, Τίγρη και Γουρουνάκι.

pooh
(Twitter)

Πολλοί πιστεύουν πως η απαγόρευση προήλθε εξαιτίας των περιπαικτικών tweets και memes που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο και παρομοιάζουν τον πρόεδρο της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, με τον Γουίνι το Αρκουδάκι. Ενα από αυτά μάλιστα, είχαν ανεβάσει πέρυσι και οι Financial Times στο Twitter, μετά τη συνάντηση του κινέζου προέδρου με τον Μπαράκ Ομπάμα, και στο οποίο συνέκριναν τους δύο ηγέτες με τον Γουίνι και τον Τίγρη αντίστοιχα.

pooh1
(Twitter)

Φαίνεται, όμως, πως η απαγόρευση προβολής της ταινίας δεν είναι το πρώτο επεισόδιο εμπλοκής του Γουίνι με τον Κινέζο πρόεδρο, καθώς τον Ιούνιο, το κινεζικό κράτος απαγόρευσε την είσοδο τηλεοπτικού συνεργείου του HBO που γύριζε επεισόδιο της μαγειρικής εκπομπής του Τζέιμι Ολιβερ στην οποία παρομοίαζε τον Σι Τζινπίνγκ με το γνωστό αρκουδάκι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...