163
Στιγμιότυπο από παλαιότερη μεταφορά των στρατιωτικών στο δικαστήριο | .

Με τους δύο φυλακισμένους στρατιωτικούς συναντήθηκε ο πρεσβευτής της ΕΕ στην Τουρκία

Protagon Team Protagon Team 18 Ιουλίου 2018, 07:52
Στιγμιότυπο από παλαιότερη μεταφορά των στρατιωτικών στο δικαστήριο
|.

Με τους δύο φυλακισμένους στρατιωτικούς συναντήθηκε ο πρεσβευτής της ΕΕ στην Τουρκία

Protagon Team Protagon Team 18 Ιουλίου 2018, 07:52

Συνάντηση με τους δύο έλληνες αξιωματικούς που κρατούνται στην Αδριανούπολη είχε τη Δευτέρα ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Τουρκία, πρεσβευτής Κρίστιαν Μπέργκερ.

Ο πρεσβευτής κατάφερε να δει τον Αγγελο Μητρετώδη και τον Δημήτρη Κούκλατζη στις φυλακές υψίστης ασφαλείας όπου κρατούνται, μετά από προσπάθειες αρκετών εβδομάδων να εξασφαλίσει άδεια, αναφέρει το thrakitoday.gr.

Στη συνάντηση, που διήρκεσε αρκετή ώρα, ο πρέσβης διαπίστωσε ότι οι δύο αξιωματικοί βρίσκονται σε αρκετά καλή κατάσταση -και σωματική και πνευματική- παρά τους 4,5 μήνες της παράνομης κράτησής τους σε φυλακές υψίστης ασφαλείας.

Και οι δύο τον ευχαρίστησαν τόσο για την επίσκεψή του όσο και για τη υποστήριξη της ΕΕ και των θεσμών της για την περίπτωσή τους.

Για την επίσκεψη ο κ. Μπέργκερ ενημέρωσε τον Μανώλη Κεφαλογιάννη, ο οποίος είναι επικεφαλής της μεικτής κοινοβουλευτικής επιτροπής ΕΕ-Τουρκίας. Ο κ. Κεφαλογιάννης, αφού ευχαρίστησε τον Κρίστιαν Μπέργκερ για το συνεχές και έμπρακτο ενδιαφέρον του για τους δύο έλληνες αξιωματικούς, τον ενημέρωσε και για την 5η κατά σειρά απόρριψη του αιτήματος αποφυλάκισής τους χθες Τρίτη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...