343
Ρώσοι οπαδοί πανηγυρίζουν το πέμπτο γκολ κατά της Σαουδικής Αραβίας | REUTERS/Marko Djurica

Πρόστιμο σε όσους κακολογούν την Εθνική Ρωσίας ζητεί πολιτικός

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουνίου 2018, 17:45
Ρώσοι οπαδοί πανηγυρίζουν το πέμπτο γκολ κατά της Σαουδικής Αραβίας
|REUTERS/Marko Djurica

Πρόστιμο σε όσους κακολογούν την Εθνική Ρωσίας ζητεί πολιτικός

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουνίου 2018, 17:45

Ολες οι ποδοσφαιρικές ομάδες σίγουρα θέλουν να κατεβαίνουν στο παιχνίδι με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία παρά τα όσα ακούνε από την εξέδρα των οπαδών τους και των αντιπάλων.

Αν υπήρχε κάποιος τρόπος να σταματήσουν όλα αυτά και να κατεβαίνουν με καθαρό μυαλό, όλα θα ήταν καλύτερα.

Τη λύση σε όλα αυτά βρήκε ο ρώσος πολιτικός Βιτάλι Μιλόνοφ που κατέθεσε νομοσχέδιο με το οποίο καθίστανται αδίκημα οι επικρίσεις κατά της Εθνικής ομάδας της χώρας.

Οι δράστες του «λεκτικού βασανισμού» της Εθνικής θα τιμωρούνται με πρόστιμο που θα φτάνει περίπου τα 150 ευρώ.

«Οι παίκτες είναι δικοί μας, ανεξάρτητα από το πόσο καλοί είναι» εξήγησε σε δηλώσεις του ο βουλευτής και πρόσθεσε: «Εχουμε όμως και κάτι βλάκες που τους κοροϊδεύουν και χαλούν τη διάθεση πριν από το παιχνίδι. Αν χάσουν οι ποδοσφαιριστές μας, πρέπει να κατηγορήσουμε αυτούς που προσέβαλαν τα αγόρια μας».

Είναι ο ίδιος πολιτικός που είχε ταχθεί υπέρ ενός αμφιλεγόμενου νόμου για τον περιορισμό της «γκέι προπαγάνδας».

Ο Μιλόνοφ μοιάζει να πιστεύει ότι τέτοιου είδους επικρίσεις ρίχνουν το ηθικό του έθνους. Την ίδια δικαιολογία, όπως γράφει η USA Today, είχε και για το ομοφοβικό νομοσχέδιο καθώς πίστευε ότι η προπαγάνδα υπέρ «μη παραδοσιακών σεξουαλικών σχέσεων» κάνει κακό στα παιδιά.

Η Εθνική Ρωσίας δεν είχε ούτε μία νίκη στους επτά αγώνες που είχε δώσει πριν από το Μουντιάλ, με αποτέλεσμα να ακούσει πολλά –και ίσως δικαιολογημένα- από τους οπαδούς της. Πάντως στην πρεμιέρα της διοργάνωσης κατατρόπωσε τη Σαουδική Αραβία με 5-0 και συνέχισε νικηφόρα, υποτάσσοντας και την Αίγυπτο (3-1).

Το νομοσχέδιο μπορεί να μην έχει πολύ τύχη, γράφει η USA Today, η οποία σημειώνει μια άλλη ενδιαφέρουσα πτυχή της σχέσης πολιτικής και ποδοσφαίρου στη Ρωσία.

Μέσα στην ευφορία από τον καταιγισμό των γκολ της Ρωσίας και το ποδοσφαιρικό θέαμα από τους αγώνες πέρασαν μάλλον απαρατήρητα τα σαρωτικά μέτρα από τη ρωσική κυβέρνηση. Το όριο συνταξιοδότησης θα ανέβει από τα 60 στα 65 για τους άνδρες και από τα 55 στα 63 για τις γυναίκες, ενώ ο ΦΠΑ θα ανέλθει από το 18% στο 20%.

Τουλάχιστον θα εκτονωθούν λεκτικά και για την ομάδα τους οι Ρώσοι, πριν στα βαριά μέτρα προστεθούν και τα πρόστιμα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...