433
O Τραμπ κάνει πως (δεν) ακούει τον Μακρόν, υπό το βλέμμα της Μέρκελ, της Μέι και του Αμπε | Jesco Denzel/Twitter/SteffenSeibert/

Τραμπ εναντίον όλων – η φωτογραφία της χρονιάς από το G7

Protagon Team Protagon Team 9 Ιουνίου 2018, 22:58
O Τραμπ κάνει πως (δεν) ακούει τον Μακρόν, υπό το βλέμμα της Μέρκελ, της Μέι και του Αμπε
|Jesco Denzel/Twitter/SteffenSeibert/

Τραμπ εναντίον όλων – η φωτογραφία της χρονιάς από το G7

Protagon Team Protagon Team 9 Ιουνίου 2018, 22:58

Αν έπρεπε να μπει σε ένα κάδρο η ιστορική μετατόπιση και μετάλλαξη των ΗΠΑ επί των ημερών Τραμπ —από μια εξωστρεφή δημοκρατία και φάρο του δυτικού πολιτισμού όπως υπήρξε μεταπολεμικά και επί 70 χρόνια, σε μια φοβική, εσωστρεφή υπερδύναμη που βλέπει παντού εχθρούς— τότε αυτή η φωτογραφία από τη σύνοδο του G7 στον Καναδά είναι η τέλεια αποτύπωση.

Ηταν ούτως ή άλλως μια επεισοδιακή σύνοδος κορυφής των επτά οικονομικά πιο ανεπτυγμένων χωρών του πλανήτη. Και σε αυτή τη συνάντηση ο Ντόναλντ Τραμπ έμεινε πεισματικά αμετακίνητος στις προστατευτικές πολιτικές που υιοθέτησε πρόσφατα ως αντίμετρα για τις «άδικες» –όπως τις χαρακτηρίζει– πρακτικές των παραδοσιακών εμπορικών εταίρων των ΗΠΑ.

Ο Τραμπ μίλησε για αχάριστους εταίρους που τόσα χρόνια έβλεπαν τη χώρα του σαν μεγάλο κουμπαρά και την απομυζούσαν. Επέμεινε έτσι στην πολιτική των δασμών και του προστατευτισμού αλλάζοντας μια φιλοσοφία δεκαετιών.

Στο G7 ήταν ένας εναντίον όλων, αυτό άλλωστε είχε προφητεύσει και ο Μακρόν λέγοντας πριν από τη σύνοδο ότι «δεν μας πειράζει να μείνουμε και έξι».

«Ο Τραμπ λέει ότι οι σχέσεις του με τους υπόλοιπους ηγέτες της Δύσης είναι καλές, αλλά η αλήθεια είναι ότι η διατλαντική συμμαχία δεν υπήρξε ποτέ περισσότερο διχασμένη», σχολίασε ο Στίβεν Κόλινσον, αναλυτής του CNN.

Η εικόνα απεικονίζει όλα αυτά. Η γλώσσα του σώματος, η ένταση στα βλέμματα, η δραματικότητα των στιγμών για την παγκόσμια οικονομία, είναι όλα εδώ.

Τη φωτογραφία τράβηξε ο Γέσκο Ντενζέλ, ένας από τους φωτογράφους της γερμανικής κυβέρνησης και την ανήρτησε το Σάββατο ο Στέφεν Ζάιμπερτ, εκπρόσωπος της Ανγκελα Μέρκελ.

Στην εικόνα διακρίνεται ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν να μιλά όρθιος στον Τραμπ, ο οποίος τον κοιτά με το γνωστό αλλαζονικό του ύφος, καθήμενος.

Η γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ γέρνει προς τον αμερικανό πρόεδρο, σαν να προσπαθεί να στηρίξει τον κΜακρόν, ενώ ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Αμπε στέκεται σκεπτικός, παραδίπλα.

Δίπλα στον Τραμπ φαίνεται ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Τζον Μπόλτον, ένα από τα «γεράκια» της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής, ενώ ο οικονομικός σύμβουλός του Λάρι Κάντλου «κρύβει» τη βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι.

Βέβαια έχει ενδιαφέρον ότι την ίδια στιγμή απαθανάτισαν και οι επίσημοι φωτογράφοι άλλων αποστολών. Και μας προσφέρουν μια συνολική οπτική του τι συνέβη:

Η φωτογραφία από την ομάδα του Ντόναλντ Τραμπ:

DfRfBOjUwAA1GSa

Η φωτογραφία από τον επίσημο φωτογράφο του Τζουζέπε Κόντε (διακρίνεται με την πλάτη δεξιά):

DfRfBOjU0AAKm1q

Η φωτογραφία από τον επίσημο φωτογράφο του Εμανουέλ Μακρόν:

DfRfBOiU8AAija1

Η εικόνα του επίσημου φωτογράφου της αποστολής του ιάπωνα πρωθυπουργού Σίνζο Αμπε:

DfVybR4X0AIg8QA

Και η φωτογραφία από τον επίσημο φωτογράφο του οικοδεσπότη του επεισοδιακού G7, καναδού πρωθυπουργού Τζάστιν Τριντό:

DfVybRuW4AA71Xb

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...