253
Η στιγμή που οι διασώστες βρίσκουν το μωρό θαμμένο στο πάρκο | .

Συγκλονιστική διάσωση μωρού που έμεινε θαμμένο επτά ώρες [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 8 Ιουνίου 2018, 13:05
Η στιγμή που οι διασώστες βρίσκουν το μωρό θαμμένο στο πάρκο | .

Συγκλονιστική διάσωση μωρού που έμεινε θαμμένο επτά ώρες [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 8 Ιουνίου 2018, 13:05

Επτά ώρες! Τόσο έμεινε θαμμένο -καταφέρνοντας να επιζήσει- ένα νεογέννητο μωρό από φυλή Ινδιάνων της Βραζιλίας. Σύμφωνα με τις τοπικές Αρχές, μία νοσοκόμα ενημέρωσε την Αστυνομία όταν είδε ανθρώπους να θάβουν το νεογέννητο κοριτσάκι στο εθνικό πάρκο Σινγκού. Στη συγκεκριμένη περιοχή, στην Πολιτεία Μάτο Γκρόσο της δυτικής Βραζιλίας, ζουν πολλές φυλές αυτοχθόνων.

Οι Αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα ένα βίντεο το οποίο δείχνει τους αστυνομικούς να σκάβουν στην άμμο για να σώσουν το νεογέννητο. Οι σκηνές που καταγράφονται στο βίντεο είναι πραγματικά σοκαριστικές.

Παρότι πέρασε επτά ώρες θαμμένο, το βρέφος είναι καλά στην υγεία του. Μεταφέρθηκε στην Κουιάμπα, πρωτεύουσα της πολιτείας Μάτο Γκρόσο και νοσηλεύεται στην εντατική μονάδα νεογνών.

Η προγιαγιά του, μέλος της φυλής Καμαγιούρα, συνελήφθη. «Εχουμε ξεκινήσει έρευνα για να δούμε αν πρόκειται για παιδοκτονία ή αν πίστευε ότι το μωρό γεννήθηκε νεκρό» διευκρίνισε ο εισαγγελέας Πάουλο Ρομπέρτο ντο Πράντο.

moro-ethapsan-zontano-indianoi

Η Αστυνομία έχει ανακρίνει και άλλα μέλη της οικογένειας με τη βοήθεια ενός ψυχολόγου και εκπροσώπων της Funai, της κρατικής υπηρεσίας που είναι η αρμόδια για τις φυλές των αυτοχθόνων. Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, ερευνάται επίσης αν η υπόθεση συνδέεται με έθιμα της φυλής.

Η οικογένεια υποστήριξε ότι το νεογέννητο έπεσε κάτω με το κεφάλι αφού η μητέρα του το γέννησε σε μια τουαλέτα, όμως οι Αρχές αμφισβητούν αυτή την εκδοχή. «Καθώς ο πατέρας του αρνείται να το αναγνωρίσει και η μητέρα του είναι μόλις 15 ετών, υποψιαζόμαστε ότι προσπάθησαν να σκοτώσουν το νεογέννητο» επεσήμανε η τοπική Αστυνομία σε ανακοίνωσή της.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...