152
Η μητέρα του βρέφους και δική της μητέρα κατά την προσαγωγή τους στον εισαγγελέα | Intimenews/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Στη φυλακή η 19χρονη βρεφοκτόνος της Πετρούπολης

Protagon Team Protagon Team 22 Μαΐου 2018, 14:35
Η μητέρα του βρέφους και δική της μητέρα κατά την προσαγωγή τους στον εισαγγελέα
|Intimenews/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Στη φυλακή η 19χρονη βρεφοκτόνος της Πετρούπολης

Protagon Team Protagon Team 22 Μαΐου 2018, 14:35

Η 19χρονη μητέρα του νεογέννητου, το οποίο βρέθηκε νεκρό πεταμένο σε κάδο σκουπιδιών στην Πετρούπολη, επρόκειτο να οδηγηθεί στη φυλακή μετά τη διαφωνία που είχαν ανακριτής και εισαγγελέας για το θέμα της προσωρινής κράτησής της.

Με βούλευμα που εξέδωσε, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών έλυσε τη διαφωνία κρίνοντας ότι η νεαρή πρέπει να προφυλακιστεί για τον φόνο τού νεογέννητου μωρού της στα τέλη Φεβρουαρίου.

Ετσι, η 19χρονη εντός της ημέρας θα οδηγηθεί στη φυλακή, όπου ήδη βρίσκεται η 54χρονη μητέρα της, η οποία είχε κριθεί προφυλακιστέα μετά την απολογία της. Οι δύο γυναίκες είναι αντιμέτωπες με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συναυτουργία.

Για την ποινική μεταχείριση της μητέρας του βρέφους, ο ανακριτής εξέφρασε την άποψη πως θα πρέπει να αφεθεί ελεύθερη, ενώ ο εισαγγελέας είχε ταχθεί υπέρ της προσωρινής κράτησής της.

Το Συμβούλιο, που κλήθηκε να λύσει τη διαφωνία, αξιολόγησε τα στοιχεία τής υπόθεσης και την προσωπικότητα της νεαρής κατηγορούμενης και τελικά υιοθέτησε την εισαγγελική άποψη.