272
Ο διάσημος γάλλος σκηνοθέτης Λυκ Μπεσόν κατηγορείται από γαλλίδα ηθοποιό για βιασμό | EPA/ CLEMENS BILAN

Ο Λυκ Μπεσόν κατηγορείται από ηθοποιό για βιασμό

Protagon Team Protagon Team 21 Μαΐου 2018, 11:57
Ο διάσημος γάλλος σκηνοθέτης Λυκ Μπεσόν κατηγορείται από γαλλίδα ηθοποιό για βιασμό
|EPA/ CLEMENS BILAN

Ο Λυκ Μπεσόν κατηγορείται από ηθοποιό για βιασμό

Protagon Team Protagon Team 21 Μαΐου 2018, 11:57

Γαλλίδα ηθοποιός κατέθεσε την Παρασκευή σε αστυνομικό τμήμα του Παρισιού μήνυση για βιασμό εις βάρος του σκηνοθέτη και παραγωγού Λυκ Μπεσόν και έχει ξεκινήσει έρευνα για την υπόθεση, όπως έγινε γνωστό από δικαστικές πηγές.

«Ο Λυκ Μπεσόν διαψεύδει κατηγορηματικά αυτές τις επινοημένες κατηγορίες», απάντησε ο δικηγόρος του 59χρονου σκηνοθέτη, Τιερί Μαρεμπέρ. «Πρόκειται για κάποια που γνωρίζει, με την οποία δεν είχε ποτέ ανάρμοστη συμπεριφορά», πρόσθεσε, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Guardian.

«Κατατέθηκε μήνυση για γεγονότα που χαρακτηρίζονται βιασμός από την ενάγουσα και τα οποία φέρονται να διαδραματίστηκαν τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή στο Παρίσι», επεσήμανε δικαστική πηγή. «Εχει ξεκινήσει έρευνα», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με πηγές που πρόσκεινται στην υπόθεση, η 27χρονη γυναίκα μετέβη την Παρασκευή στο αστυνομικό τμήμα για να καταγγείλει τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν την προηγούμενη νύχτα στο ξενοδοχείο του Παρισιού Le Bristol.

Ο σκηνοθέτης, που βρίσκεται στο εξωτερικό, δεν έχει ανακριθεί ακόμη από την αστυνομία. Σύμφωνα με το Europe 1, το οποίο αποκάλυψε την υπόθεση, η ενάγουσα δήλωσε ότι «αφού ήπιε ένα φλιτζάνι τσάι αισθάνθηκε άσχημα και στη συνέχεια έχασε τις αισθήσεις της. Οταν συνήλθε, αργά το βράδυ, επανήλθαν στη μνήμη της τα συμβάντα που ισοδυναμούν με βιασμό».

Η είδηση της καταγγελίας συνέπεσε με την τελετή λήξης του Φεστιβάλ των Καννών, το οποίο εφέτος έδειξε μια έντονη ευαισθητοποίηση σε θέματα σεξουαλικής βίας και παρενόχλησης, στη σκιά του κινήματος #MeToo και του σκανδάλου με πρωταγωνιστή τον αμερικανό παραγωγό Χάρβεϊ Γουάινσταϊν.

Οι μετοχές της EuropaCorp, της εταιρείας κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών του γάλλου σκηνοθέτη, υποχώρησαν μετά την καταγγελία της γαλλίδας ηθοποιού.  Οι μετοχές της EuropaCorp έπεσαν κατά 13,3% στην αρχή της διαπραγμάτευσης. Το χρηματιστήριο επηρεάζεται λοιπόν, από το χρηματιστήριο της ζωής και των ηθικών αξιών της.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...