264
Η Μοντέρο και ο Ιγκλέσιας σε συνεδρίαση της Βουλής τον Οκτώβριο του 2017 | EPA/JAVIER LIZON

Τα μέλη των Podemos αποφασίζουν για τη… βίλα του Ιγκλέσιας και της Μοντέρο

Protagon Team Protagon Team 21 Μαΐου 2018, 10:22
Η Μοντέρο και ο Ιγκλέσιας σε συνεδρίαση της Βουλής τον Οκτώβριο του 2017
|EPA/JAVIER LIZON

Τα μέλη των Podemos αποφασίζουν για τη… βίλα του Ιγκλέσιας και της Μοντέρο

Protagon Team Protagon Team 21 Μαΐου 2018, 10:22

Στην απόφαση των μελών του κόμματος παραπέμπεται η υπόθεση της βίλας του επικεφαλής των ισπανών Podemos Πάμπλο Ιγκλέσιας και της συντρόφου του Ιρένε Μοντέρο, μια αγορά που προκάλεσε σάλο πολύ περισσότερο ίσως για τις δικαιολογίες τους.

Αργά το Σάββατο το ζευγάρι πήρε την απόφαση να παραπέμψει το θέμα σε εσωκομματικό δημοψήφισμα. Ετσι, όπως ανακοινώθηκε από τους Podemos, οι φίλοι τους δύνανται να ψηφίσουν για το μέλλον του ζεύγους Ιγκλέσιας στην ηγεσία του κόμματος από τις 22 Μαΐου μέχρι τις 27 Μαΐου.

Τα μέλη καλούνται να αποφασίσουν αν ο Ιγκλέσιας, ο γενικός γραμματέας του κόμματος, και η Μοντέρο, που είναι κοινοβουλευτική εκπρόσωπος, θα πρέπει να διατηρήσουν τα κομματικά και θεσμικά αξιώματά τους, μετά την γνωστοποίηση της αγοράς μιας βίλας με πισίνα.

«Αν μας πείτε να παραιτηθούμε θα παραιτηθούμε» έσπευσε να ξεκαθαρίσει ο επικεφαλής των Podemos, του κινήματος που ξεπήδησε μέσα από την οικονομική κρίση και το κίνημα των ισπανών Αγανακτισμένων το 2011.

Εμφανίστηκε μάλιστα μάλλον έκπληκτος για τις αντιδράσεις: «Για να είμαι ειλικρινής, δεν πίστευα ότι αυτό θα οδηγήσει σε οποιαδήποτε συζήτηση ή ειδησεογραφία τέτοιων διαστάσεων».

Η κριτική για τον Ιγκλέσιας και τη Μοντέρο για την αθέτηση των αρχών της παράταξης  δεν έλειψε, ούτε από το εσωτερικό του κόμματος.

Ο Χοσέ Μαρία Γκονζάλες, δήμαρχος του Καντίθ και προερχόμενος από τους Podemos, επισήμανε ότι ο κώδικας ηθικής του κόμματος δεν είναι μια τυπικότητα, αλλά «δέσμευση να ζεις όπως οι εργαζόμενοι για να τους αντιπροσωπεύεις».

Το ζευγάρι είχε σπεύσει με μακροσκελή ανάρτηση να εξηγήσει τι συνέβη, χωρίς αυτό να αποτρέψει ένα κύμα σάτιρας.

Η βίλα του ζεύγους κόστισε περί τα 600.000 ευρώ με σύναψη στεγαστικού δανείου που προϋποθέτει καταβολή μηνιαίας δόσης ύψους 1.600 ευρώ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...