314
Ο Βίκτορ Ορμπαν επανεξελέγη με άνεση στις εκλογές της Κυριακής | REUTERS/Bernadett Szabo

Ορμπαν: Η νίκη στις εκλογές ήταν εντολή για να σταματήσουμε τον Σόρος

Protagon Team Protagon Team 10 Απριλίου 2018, 16:01
Ο Βίκτορ Ορμπαν επανεξελέγη με άνεση στις εκλογές της Κυριακής
|REUTERS/Bernadett Szabo

Ορμπαν: Η νίκη στις εκλογές ήταν εντολή για να σταματήσουμε τον Σόρος

Protagon Team Protagon Team 10 Απριλίου 2018, 16:01

Μετά τη σαρωτική νίκη στις εκλογές της Κυριακής, προτεραιότητα για τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπαν θα είναι να περάσει ένα πακέτο μέτρων «για να σταματήσουμε τον Σόρος», όπως τόνισε ο ίδιος.

Η κυβέρνηση του εθνικιστή πολιτικού και στην προηγούμενη θητεία της είχε βάλει στο στόχαστρο τον ουγγρικής καταγωγής μεγαλοεπενδυτή.

Η ευρύτατη νίκη της Κυριακής -με διαφορά από το δεύτερο κόμμα, από το ακροδεξιό Jobbik, που άγγιξε το 30%- έδωσε την ισχυρότερη κυβερνητική εντολή στη σύγχρονη ιστορία της χώρας είπε ο Ορμπαν.

Οι Ούγγροι, εξήγησε σε δηλώσεις του την Τρίτη, με την ψήφο τους «όρισαν τη μετανάστευση και την εθνική ασφάλεια ως τα πιο σημαντικά ζητήματα. Αποφάσισαν ότι μόνο αυτοί αποφασίζουν ποιος μπορεί να ζήσει στην Ουγγαρία».

Προσέθεσε, όπως αναφέρει ο Guardian, ότι «ο λόγος που υποβάλαμε το πακέτο προεκλογικά ήταν για να επιτρέψουμε στους ψηφοφόρους να ψηφίσουν γνωρίζοντας τις προθέσεις μας για αυτό. Αυτό τελικά συνέβη και πιστεύουμε ότι έχουμε την εντολή από αυτήν την εκλογή να περάσουμε τον νόμο».

Τα νέα μέτρα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την υποχρεωτική δήλωση των ΜΚΟ που σχετίζονται με μεταναστευτικά ζητήματα στο υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο με τη σειρά του θα μπορεί να εγκρίνει και να απορρίπτει τα αιτήματα, για λόγους εθνικής ασφαλείας.

Επίσης, όλες οι ξένης προέλευσης δραστηριότητες που σχετίζονται με τη μετανάστευση θα φορολογούνται με 25%.

Για την ώρα δεν υπάρχουν αποφάσεις, ειδικά για το Πανεπιστήμιο της Κεντρικής Ευρώπης, το οποίο έχει ιδρύσει ο Σόρος και έχει έδρα τη Βουδαπέστη.

Ο Ορμπαν, ύστερα από καταιγισμό διαφήμισης και προπαγάνδας από κάθε μέσο, κέρδισε με χαρακτηριστική ευκολία την αναμέτρηση της Κυριακής.

Είναι η τρίτη συνεχόμενη θητεία (τέταρτη αν προσθέσουμε και την τετραετία 1998-2002) για έναν πολιτικό που έγινε το αγαπημένο παιδί της ευρωπαϊκής συντηρητικής Δεξιάς για τη σκληρή του στάση στο Μεταναστευτικό.

Η συνεχής κινδυνολογία για τους ξένους που «θα μας διώξουν από την πατρίδα μας» και οι συνεχείς επιθέσεις κατά του Τζορτζ Σόρος έχουν βρει γόνιμο έδαφος στην κοινή γνώμη της Ουγγαρίας, προκαλώντας τουλάχιστον σκεπτικισμό στη Δύση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...