289
O Κωστής Χατζηδάκης μίλησε και για την οικονομία. «H Ελλάδα δεν είναι μια κανονική ευρωπαϊκή οικονομία, καθώς τα μόνα έσοδα είναι από τη φορολογία» είπε | SOOC

Χατζηδάκης: Δεν απαντάς στην Τουρκία με στολές παραλλαγής και δηλώσεις

Protagon Team Protagon Team 10 Απριλίου 2018, 12:55
O Κωστής Χατζηδάκης μίλησε και για την οικονομία. «H Ελλάδα δεν είναι μια κανονική ευρωπαϊκή οικονομία, καθώς τα μόνα έσοδα είναι από τη φορολογία» είπε
|SOOC

Χατζηδάκης: Δεν απαντάς στην Τουρκία με στολές παραλλαγής και δηλώσεις

Protagon Team Protagon Team 10 Απριλίου 2018, 12:55

Αιχμές για τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης και κυρίως του υπουργού Αμυνας Πάνου Καμμένου απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα άφησε την Τρίτη ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά πως «η συχνότητα των επεισοδίων πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη αλλά με ηρεμία, ψυχραιμία και όχι με στολές παραλλαγής και δηλώσεις».

Μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7, ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι η Ελλάδα πρέπει να αναβαθμίσει την αμυντική της σχέση με τις ΗΠΑ και συγχρόνως να κρατήσει ανοιχτά όσο τον δυνατόν περισσότερα κανάλια με την Τουρκία. Επέμεινε δε ότι η ΝΔ δεν προσεγγίζει το θέμα «ως κόμμα, αλλά ως Ελλάδα». Πρέπει και η κυβέρνηση να βλέπει έτσι το θέμα, κάτι που δεν κάνει, παρατήρησε. Λίγο αργότερα, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο ίδιος κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι κάνει «εξωτερική πολιτική για εσωτερική κατανάλωση».

«Πιστεύει και σήμερα (ο κ. Τσίπρας) ότι του τρώμε τον χρόνο για τους δύο στρατιωτικούς;» διερωτήθηκε με νόημα ο κ. Χατζηδάκης αναφερόμενος στην περιβόητη αποστροφή του Πρωθυπουργού κατά τη συζήτηση στη Βουλή για τη Novartis πριν από έναν μήνα, όταν είχε ρωτηθεί και για τους έλληνες αξιωματικούς που κρατούνται στην Αδριανούπολη.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, η κυβέρνηση βρίσκεται σε παρατεταμένη αμηχανία και σύγχυση. «Ο Πρωθυπουργός έχει μια κατεύθυνση, ο Πάνος Καμμένος έχει άλλη, αλλά και μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν διαφορετικές απόψεις» συμπλήρωσε.

Στο θέμα της οικονομίας ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι τον Αύγουστο η χώρα δεν θα έχει καθαρή έξοδο και αυτό φαίνεται και από δηλώσεις του ίδιου του Ευκλείδη Τσακαλώτου, ενώ υπογράμμισε ότι το 3ο μνημόνιο συνδέεται με το 4ο, όπως δείχνει η μείωση του αφορολόγητου και των συντάξεων.

Τέλος, επισήμανε ότι στην Ελλάδα δεν γίνονται ακόμη επενδύσεις γιατί «η Ελλάδα δεν είναι μια κανονική ευρωπαϊκή οικονομία, καθώς τα μόνα έσοδα είναι από τη φορολογία».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...