313
Με παλιές σειρές όπως «Δύο Ξένοι», «Κόκκινο Δωμάτιο», «Ντόλτσε Βίτα», «Μάλιστα Σεφ» και ταινίες το Mega συνεχίζει να κερδίζει τους τηλεθεατές | Creative

To θαύμα του Mega – κλείνει, αλλά είναι δεύτερο σε τηλεθέαση!

Protagon Team Protagon Team 20 Μαρτίου 2018, 09:07
Με παλιές σειρές όπως «Δύο Ξένοι», «Κόκκινο Δωμάτιο», «Ντόλτσε Βίτα», «Μάλιστα Σεφ» και ταινίες το Mega συνεχίζει να κερδίζει τους τηλεθεατές
|Creative

To θαύμα του Mega – κλείνει, αλλά είναι δεύτερο σε τηλεθέαση!

Protagon Team Protagon Team 20 Μαρτίου 2018, 09:07

Παίζει επαναλήψεις και διαφημίσεις. Λούπα. Χωρίς πρόγραμμα –μια τηλεοπτική ηχώ από ένα μακρινό παρελθόν, ένδοξο αλλά παρελθόν. Και παρ’ ολ’ αυτά, οι τηλεθεατές το προτιμούν! Αυτό που συμβαίνει με το Mega –το οποίο φυτοζωεί τα τελευταία δύο χρόνια και συνεχίζει να εκπέμπει μόνο χάρη στην παράταση ζωής που του παρείχε το Συμβούλιο της Επικρατείας την περασμένη εβδομάδα αναστέλλοντας την απόφαση για «μαύρο» του ΕΣΡ– αποτελεί πλέον φαινόμενο.

Το ιστορικό κανάλι όχι μόνο συνεχίζει να υπάρχει αλλά κερδίζει και τους τηλεθεατές και μάλιστα το περασμένο Σαββατοκύριακο ήταν δεύτερο σε τηλεθέαση, πίσω μόνο από τον ΣΚΑΪ που έχει το βαρύ πυροβολικό της τηλεοπτικής ψυχαγωγίας, με το σόου «Στην υγειά μας, ρε παιδιά» με τον Σπύρο Παπαδόπουλο το Σάββατο και το «Survivor 2» την Κυριακή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Nielsen, το Mega –που δεν έχει νέο πρόγραμμα και παίζει μόνο επαναλήψεις και δευτεροκλασάτες ταινίες– το Σάββατο 17 Μαρτίου 2018 είχε τηλεμερίδιο 13,7% ενώ ο ΣΚΑΪ ήταν πρώτος με 17,7%. Οριακά τρίτος ήταν ο Alpha με 13,7%, τέταρτο το Star με 12,1% και πέμπτος ο ΑΝΤ1 με 8,1%.

Το ενδιαφέρον είναι ότι το Mega απολαμβάνει σχετικά υψηλή τηλεθέαση, χωρίς καν να επαναπροβάλλει τις πλέον δημοφιλείς σειρές του, δηλαδή τους «Απαράδεκτους» ή τους «Δέκα Μικρούς Μήτσους».

Το Σάββατο έφθασε δεύτερο στην τηλεθέαση με τα σίριαλ «Κλινική περίπτωση» (23,7%), «Ντολτσε Βίτα» (13,7%), «7 θανάσιμες πεθερές (14,6%), «Δύο Ξένοι (12,6%), «Μάλιστα Σεφ (11,5%), «Κόκκινο Δωμάτιο (14,7%), καθώς και με δύο ταινίες που απέσπασαν 13,8% και 16,6%.

MalistaChef-614x378olgasnew-600x399dio-ksenoi2-athensbars

Συνολικά το Σαββατοκύριακο, ο ΣΚΑΪ είχε 26,7%, το Mega και ο Alpha από 13,5%, το Star 11,7%, το Epsilon 8,1% και ο ΑΝΤ1 ήταν έκτος με 8%.

Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, η δημιουργική ομάδα των εργαζομένων στο Mega ανήρτησε ένα χαρακτηριστικό της πλούσιας ιστορίας του καναλιού βίντεο: