188
|

Το ΣτΕ κράτησε το Mega ζωντανό

Protagon Team Protagon Team 15 Μαρτίου 2018, 16:07

Το ΣτΕ κράτησε το Mega ζωντανό

Protagon Team Protagon Team 15 Μαρτίου 2018, 16:07

Παράταση ζωής έλαβε το Mega το οποίο από την περασμένη Δευτέρα αντιμετωπίζει το φάσμα του «μαύρου» λόγω της απόφασης του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης να μην κάνει δεκτό το αίτημα για έκδοση άδειας θεματικού καναλιού και ως εκ τούτου να οδηγήσει τον σταθμό σε οριστικό κλείσιμο ύστερα από 29 χρόνια λειτουργίας.

Την Πέμπτη το Συμβούλιο της Επικρατείας «πάγωσε» το κλείσιμο του καναλιού. Ειδικότερα, ο πρόεδρος του ΣτΕ Νικόλαος Σακελλαρίου, με προσωρινή διαταγή του, αναστέλλει την υπ. αριθμόν 18/2018 απόφαση του ΕΣΡ με την οποία σταματάει η λειτουργία εκπομπής του τηλεοπτικού σταθμού MEGA.

Στο ΣτΕ είχε προσφύγει ο ίδιος ο σταθμός.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα το ΕΣΡ, με 6 ψήφους υπέρ και 3 κατά, αποφάσισε ότι το Mega πρέπει να «τερματίσει τη λειτουργία του», κρίνοντας πως ανήκει στη ρύθμιση του άρθρου 28 παρ. 10 του Ν. 4496/2017 και δεν μπορεί να θεωρηθεί θεματικός τηλεοπτικός σταθμός.

«Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης αναγνωρίζει ότι ο τηλεοπτικός σταθμός με τον διακριτικό τίτλο “MEGA CHANNEL” εμπίπτει στη ρύθμιση του άρθρου 28 παρ. 10 του Ν. 4496/2017 και υποχρεώνει τη λειτουργούσα αυτόν εταιρεία με την επωνυμία “ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ” να τερματίσει τη λειτουργία του», ανέφερε το διατακτικό της απόφασης

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...