467
Ο Κωνσταντίνος Φρουζής (φωτογραφία αρχείου) | ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ / InTimeNews

Εξώδικο Φρουζή στη Novartis: «Δεν είχα ποτέ εταιρικό τραπεζικό λογαριασμό»

Protagon Team Protagon Team 1 Μαρτίου 2018, 21:10
Ο Κωνσταντίνος Φρουζής (φωτογραφία αρχείου)
|ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ / InTimeNews

Εξώδικο Φρουζή στη Novartis: «Δεν είχα ποτέ εταιρικό τραπεζικό λογαριασμό»

Protagon Team Protagon Team 1 Μαρτίου 2018, 21:10

Εξώδικο κατά της Novartis Hellas έστειλε ο πρώην αντιπρόεδρος της εταιρείας, Κωνσταντίνος Φρουζής.

Στο εν λόγω εξώδικο, ο κ. Φρουζής, καλεί την εταιρεία να προσέλθει ενώπιον της Εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη και να δηλώσει ότι ο ίδιος δεν είχε καμία πρόσβαση σε οποιονδήποτε τραπεζικό λογαριασμό της εταιρείας ή της μητρικής της καθώς και να δώσει τις κινήσεις των λογαριασμών, προκειμένου να φανεί ότι ο πρώην αντιπρόεδρος της εταιρείας δεν διακίνησε χρήματα με τα οποία δωροδόκησε πρόσωπα, όπως κατηγορείται.

Διαβάστε το εξώδικο του κ. Φρουζή:

‘Τις τελευταίες εβδομάδες, το πανελλήνιο έχει συγκλονισθεί από τη δημοσιοποίηση της λεγόμενης «υπόθεσης Novartis», στο πλαίσιο της οποίας έχει ασκηθεί εις βάρος μου ποινική δίωξη για το αδίκημα της δωροδοκίας από κοινού, καθώς φέρομαι, κατόπιν συναπόφασης και κοινού σχεδιασμού με ανώτατα στελέχη της εταιρείας σας αλλά και της μητρικής σας εταιρείας, να δωροδόκησα πληθώρα προσώπων, με σκοπό τον προσπορισμό σ’ εσάς και τη μητρική σας εταιρεία παράνομου περιουσιακού οφέλους, ανερχόμενου σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

Καθ’ όλο το χρονικό διάστημα που έχει διαδράμει από τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης μέχρι σήμερα, έχουν δει το φως της δημοσιότητας τερατωδώς ψευδή γεγονότα, τα οποία έχουν επιφέρει συντριπτικό πλήγμα στην προσωπική και επαγγελματική μου ζωή.

Μεταξύ αυτών και η «πληροφορία» ότι διατηρούσατε εταιρικό λογαριασμό, στον οποίον δήθεν είχα το δικαίωμα υπογραφής και διαχείρισης των χρημάτων μέχρι του ποσού των 1.000.000 ευρώ ανά περίπτωση καθώς και ότι δήθεν είχα πρόσβαση σε «τροφοδότη» λογαριασμό της μητρικής σας εταιρείας, που τηρείτο σε τράπεζα του εξωτερικού, τους οποίους (λογαριασμούς) χρησιμοποίησα προκειμένου να δωροδοκήσω πολιτικά και άλλα πρόσωπα, με ποσά που ανέρχονται συνολικά περί τα 50.000.000 ευρώ!

Επειδή γνωρίζετε πολύ καλά ότι τα ανωτέρω είναι παντελώς ψευδή, καθώς ουδέποτε κατά τη διάρκεια της εργασιακής σχέσης που με συνέδεε μαζί σας είχα πρόσβαση σε οποιοδήποτε τραπεζικό λογαριασμό είτε δικό σας είτε της μητρικής σας εταιρείας και ουδέποτε ανέλαβα ή διακίνησα οποιοδήποτε ποσό.

Επειδή γνωρίζετε πολύ καλά ότι ουδέποτε διέπραξα για λογαριασμό σας ή για λογαριασμό της μητρικής σας εταιρείας οποιαδήποτε παράνομη πράξη πολλώ δε μάλλον αυτές που μου αποδίδονται κατά τρόπο χονδροειδώς ψευδή.

Επειδή, όπως προανέφερα, από τη δημοσιοποίηση της εν λόγω υπόθεσης έχω υποστεί συντριπτικό πλήγμα στην προσωπική και επαγγελματική μου ζωή, καθώς έχω διασυρθεί στο πανελλήνιο ως το άτομο που, για λογαριασμό σας αλλά και της μητρικής σας εταιρείας, προέβην σε σωρεία δωροδοκιών.

Για τους λόγους αυτούς και με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος μου Σας καλώ όπως δια εκπροσώπου σας εμφανισθείτε ενώπιον της Εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, προκειμένου να δηλώσετε ότι ουδεμία πρόσβαση είχα σε οποιοδήποτε τραπεζικό λογαριασμό σας ή της μητρικής σας εταιρείας, είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό, προσκομίζοντας ταυτόχρονα την κίνηση των τραπεζικών λογαριασμών σας καθ’ όλο το διάστημα της εργασιακής σχέσης που με συνέδεε μαζί σας, από την πρόσληψή μου μέχρι την αποχώρησή μου, προκειμένου, με τον τρόπο αυτό, να αποδειχθεί ότι ουδέποτε ανέλαβα ή διακίνησα οποιοδήποτε ποσό από τους λογαριασμούς σας ή της μητρικής σας εταιρείας’.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...